ime NIA
meni zveni super. in ni “zlajnano”. se ni za bat, da bo v tej generaciji pogosto ime, lahko pa postane 😉
jaz bi se odlocila le za zapis z j (Nija), se mi zdi bolj domače. stvar okusa.
malce mi ze presedajo tricrkovna imena, ceprav imam tudi sama v mislih enega za mojega fantka.
ja, bom pa js tut se na forumu sprasevala za mnenje – se nikakor ne morem odlociti. okus se mi spreminja iz dneva v dan.
Nia- a to je ime? Kaj tebi bi bilo všeč, če bi tebi bilo tako ime? Drugače pa me seveda nič ne briga. Če je tebi všeč ji daj tako ime in ne poslušaj drugih. Pravilno odločitev ti želim (samo da ti povem to, da bi moj mož rad imel Aleksejo in mi je bilo grozno, še mi je malo, ampak se vedno bolj privajam. Mu bom verjetno popustila, ker sem za prvega jaz izbrala ime. Aja, pa še punčka mora biti seveda. Fanteka pa bi imel Timoteja- to se mi zdi kot neka začimba!?)
Kar je za nekoga grdo je za koga drugega lahko najlepše,
lp
DRaga SaraL,
če ti je ime zares všeč, potem ga izberi….meni se zdi v redu. Sicer pa sama nikdar ne analiziram imen ali jih celo obsojam, ker je preveč različnih okusov. Dejstvo je, ko postaviš vprašanje o določenem imenu, boš vsekakor dobila različne odgovore……. Za najinega sončka sva z dragim imeni (fantek/punčka) že izbrala, pred tem pa sem navijala za povsem druga….vendar ko sem ugotovila, da so ta imena ena najbolj pogostejših (v našem lokalnem časopisu sta v tedenski objavi med 10 novorojenčki vsaj dve), sem pristaš bolj redkih, kot je tudi tvoj izbor Nia…. Verjetno je za otroka slaba varianta, če je v razredu npr. pet otrok z enakimi imeni, in jih nato začnejo zaradi razlikovanja klicati z vzdevki, ki se ponavadi nanašajo na značaj ali telesne lastnosti otroka!
Čao, čao Aly
kakšna kritičnost! saj so – konec koncev – VSA imena izmišljena, le da ena kakih 1000 let prej, nekatera 50 ali manj.
Sara, izmišljeno ali slišano kje drugje, ime se mi zdi zelo lepo. Itak pa je važno, da je všeč tebi, pa mogoče še tvojim bližnjim.
Me pa prav zanima, kako bo/je ime vašim otrokom (velja za tiste, ki se jim ime sploh ne zdi ime in grozno itd.). Franci in Jožica? Ne? Matej in Mojca? Tudi ne?
Pa veliko užitkov pri izbiri!
Ej punce,
a veste, da ste nekatere prov nesramne z besedami? Če se vam zdi, da mora bit človek bolan, če si izbere ime Inja, al pa da se afna…
Če ste take face, povejte imena svojih otrok… in verjemite, da se bo tudi našla kakšna, ki ji ne bo povšeči…
Kaj pa če bo vaša hčerka zbrala svojemu otroku ime Inja… a ji boš kot dobra mama rekla, da je bolana….
Sara, pa še zate. Otrok bo VAJIN. In samo vidva ji izberita ime, ki vama je všeč. Ne ozirajta se na druge zlobne pripombe… Meni osebno je ime všeč (malo tudi zaradi tega, ker je kolegica s foruma pod nickom Nia… in sem se ga ful navadla…)
Ne vem, zakaj ljudje ne morejo preprosto reči: Mi je všeč, Mi ni všeč… Amapk vedno neke pripombe… Nesramnice…
Brina