Najdi forum

Spoštovani,

sem prvič na tem forumu, mogoče mi lahko pomagate. Enoleto sem v vezi s fantom, ki ga imam rada in po dejanjih sodeč, tudi on mene. JE pa zelo skop z besdedami in tem,d a bi mi povedal,d a me ima rad. Tega res ne razumem. Zame bi res naredil vse, kar bi potrebovala, želela, da bi mi pa vsaj enkrat mesečno pvoedal,da me ima rad, to pa ne. Ali lahko to razumete, jaz žal ne morem.

Kot ženksa moram to kdaj slišati (sva oba že čez 30!!) in ko ga vprašam, potem kaj hitro na hec obrne in me zraven še mimogrede užali s svojim naičnom nerazumevanja in govorjenja. Pravi,da je to brez veze govoriti, ker itak oba veva, da se imava rada! Ponavadi se zaradi tega skregava, to je pa tudi ena in edina stvar, ki me pri njemu moti. Prosim za pomoč in razjasnjenje razmišljanja moških. Naj povem še to,d a j e bil v preteklosti zelo prizadet in sedaj noče prizanti,da se boji. Pravi,da mi zaupa. Help, kaj narediti?

Kaj govorijo njegova dejanja? Da te ima rad?

Kaj pa ti čutiš? Da te ima rad?

Saj si lahko sama odgovoriš.(če je njemu tako težko izreči točno tisto kar bi ti rada slišala)

Pa veliko lepega vam želim.

Ljuba duša, ali bi raje videla, da bi fant trosil same sladke besede? Od dejanj pa bore malo, največkrat nič? Kar govorijo dejanja, je mnogo važnejše od puhlih besed! Pa še nekaj je, ljudje premalo računamo s tem, kaj si želimo! Ker tja usmerjamo velik del svoje energije, je logično, da se dovolj močne želje uresničijo. Trenutno si želiš besed “imam te rad,” ker še samo to pogrešaš, vse ostalo imaš usklajeno z željami. Potem, ko so naše iz celovitosti iztrgane želje uslišane, nam spet ni prav, ker doživljamo točno to, za kar smo prosili. Le še besede so nam manjkale, in jih dobimo, žal brez dejanj v ozadju. Kar bo, pa bo, moram z resnico na dan. Fantu le povej, tako kot nam tule, da ti dejanja pomenijo manj kot par besed. Saj drugače se ne bi bila pripravljena za takšne stvari prepirat, a ne?

Jaz se pa strinjam z obupano. Mojemu vedno pravim, da je to balzam za ušesa, ko mi reče, da me ljubi. Res so dejanja več, ampak tudi “rad te imam” je treba kdaj slišati.

Veliko sončka….

Se strinjam, da so pomembna dejanja in ne besede, vendar smo napredovali od dobe praclovekov, ko je moski usekal po glavi tigra, ga privlekel domov in tako pokazal ljubezen do druzine. Danes znamo tudi govoriti in tudi znotraj nasega kratkega zivljenja je smisel to, da tudi kaj napredujemo. Ce fant zna dokazati ljubezen z dejanji, se jo lahko nauci pokazati se z besedami. Pri tridesetih to tudi ni vec fant, temvec odrasel moski. Ce moski pri tridesetih ne zmore redno govoriti, da ima rad svojo drago in se mu to zdi celo brezveze in nekaj, iz cesar se je treba delati norca, se mi pa to zdi blazno zalostno.

hec…
V mestu so odprli blagovnico z 8. nadstropji za samske ženske, ki lahko dobijo moške po izbiri, v vsakem nadstropju določen tip…
Vendar, ko pridejo do določenega nadstropja, nazaj več ne morejo…
In ženske potem grejo in vse pridejo do 8.nadstr… Zakaj?

1.nadstr. = bogat, pameten

2.nadstr. = bogat, lep, pameten

3. nadstr. = bogat, lep, pameten ustrežljiv,

4. nadstr. = bogat, lep. pameten, ustrežljiv, čustven

5.nadstr. = bogat, lep, pameten, ustrežljiv, čustven, dober ljubimec,

6.nadstr. = bogat, lep, pameten, ustrežljiv, čustven, dober ljubimec,
ljubitelj otrok

7. nadstr. = bogat, lep, pameten, ustrežljiv, čustven, dober ljubimec,
ljubitelj otrok, razumevajoč

8.nadstr. = je dokaz, da je žensko nemogoče zadovoljiti….

Obupana? Ne moreš ga razumeti? Jaz pa tebe ne. Preveč si zahtevna in nerazumevajoča. Kako lahko pišeš, da imaš fanta, ki bi zate naredil vse, na koncu pa, help, ne vem kaj naj?
Spremeni se. Lahko tudi prebereš kakšen odlomek iz knjige 5 jezikov ljubezni, kjer boš videla, kako smo v izražanju ljubezni različni, ker smo različno navajeni od doma. Nekateri že od otroštva niso navajeni poslušati sladkih besed in jim ne pomenijo dosti. Ampak če različnosti nisi pripravljena sprejemati, bo vse branje zaman.

“Vprašanje, ki si ga v svoji knjigi zastavlja Gary Chapman je: Ali življenjska sopotnika govorita isti jezik ljubezni? Žal je odgovor vseprepogosto: Ne! Od tod izvira veliko težav, ki lomijo partnerske odnose. A te niso nepremagljive. Avtor razlikuje pet načinov sprejemanja drugega, pet jezikov ljubezni: posvečen čas, besede potrditve, darila, usluge in dotik. Le priučiti se je treba načina, kako prepoznati jezik vašega najbližjega sopotnika/sopotnice.”

To.

Ja ali pa obratno. Vsi tolikokrat omenjate to knjigo, ampak bistvo je, da OBA partnerja prepoznavata jezik drugega partnerja. Torej ne bo nič pomagalo, če bo ona prepoznala njegov jezik, ki ga po moje že tako pozna, ampak bi moral on prepoznati njen jezik in se kdaj pa kdaj potruditi ji reči imam te rad sam od sebe le zato, ker jo želi osrečiti in uporabiti tudi njen jezik.

Če je to edini problem, ti je pa še zelo lepo. Mogoče bi pa ti pozabila kaj njemu ustreči, kar se mu zdi samoumevno, pa se bo mogoče spomnil:)

Pametnemu se 1x pove, pa razume in ve.
neumnemu je pa treba stalno nekaj ponavlat, pa še mu ni kej prow.

Megaboy,

ohranjanje topline med partnerjema je potreba, ki jo je potrebno vsak dan oz. dovolj pogosto zadovoljevati, tako kot hrana, pijača, počitek,spanje…..

Le na ta način lahko telo in razum funkcionirata, razumeš? Poizkusi razmisliti malo v tej smeri……

Tvoj način pisanja samo dokazuje tvoj način razmišljanja in obnašanja, precenjevanje samega sebe, pa še kaj! Kdo je zdaj tukaj neumen in kdo pameten??

megaboy. napisal:

> Pametnemu se 1x pove, pa razume in ve.
> neumnemu je pa treba stalno nekaj ponavlat, pa še mu ni kej
> prow.

Če ti to vsakodnevno kaže z dejanji, kar je mnogo bolj pomembno od besed , zakaj bi moral to tudi izgovoriti? Saj končno to lahko tudi rečeš, pa tega ne čutiš.

Ljudje smo različni in imamo različne navade. Tako se tvoj fant ni naučil govoriti o svojih čustvih, zase pa tudi ne poveš. Manjka mi tvoj podatek, ali mu ti kdaj poveš da ga imaš rada. Če vemo da smo ogledalo en drugemu prični ti prva vsakodnevno govoriti njemu da ga ljubiš ali imaš rada. Ko mu bodo prišle v uho te besede, jih bo pričel izgovarjati tudi on.

Enak problem je imel z menoj moj sedanji najdražji. V prvi dolgoletni zvezi z bivšim nisva imela navade izražati svojih čustev z besedami. Ko sem spoznala sedanjega me je presenetilo njegovo pogosto izjavljanje da me ima rad. Bilo mi je skoraj neprijetno ob tem, sama pa besedic rada te imam ne bi izrekla za nič na svetu. On pa je vztrajal. Pričela sva z učenjem tako, da sem ponavaljala besede rad-a te imam za njim. Sprva je šlo grozno težko, potem pa sem bila sposobna to reči že sama. Zdaj nimam nobenih težava več s tem, naučila sem se. Enako se lako nauči tudi tvoj fant.

Pa prijetno šolanje vama želim

Draga Obupana!

Lahko razumem vas in vašega fanta. Na točki izražanja ljubezni in naklonjenosti z besedami se razlikujeta (raziščite malo vedenjske vzorce v fantovi in svoji primarni družini, morda boste odkrili vzrok za vajino razhajanje, seveda svoje prispeva tudi različnost temperamentov, osebna zrelost, razlike med spoloma …).

Skušajte se v vajinem odnosu omejiti na svojo odgovornost in se vedno znova sprašujte, kaj lahko vi naredite, da izboljšate vajin odnos. Fanta ne morete prisiliti, da vam pove, da vas ima rad, lahko pa ga za to prosite in mu poveste, da vam to veliko pomeni. Lahko ga povabite v skupno učenje izražanja ljubezni z besedami (kot je lepo opisano v enem od odgovorov). Po drugi strani pa lahko poizkusite zmanjšati svojo navezanost (odvisnost) od besednega izražanja ljubezni. Razumem, da vam to veliko pomeni, a ravno zaradi tega ste lahko zelo ujeti v svojo željo (pravite “moram to kdaj slišati”). Kaj se bo zgodilo, če tega ne boste slišali? Bo vajina ljubezen kaj manjša? Velikokrat ravno takrat, ko se sprijaznimo, da nečesa, kar ni toliko od nas odvisno, ne bomo imeli ali dobili, to lahko prejmemo. Paradoksalno, kajne? A dostikrat s svojimi zahtevami in pričakovanji na nezavedni ravni čustveno pritiskamo na drugega. In drugi se lahko zapira prav zaradi našega pritiska. Razmislite tudi o tem.

Vzemite težavo, ki ste jo opisali, kot partnerski izziv, ki vaju s fantom lahko še bolj zbliža!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Preveč otročja si še!

talari

glej..ne poznam ga in zato težko sodim…vendar nekateri ljudje smo taki… jaz sem včasih kot ti, emotivna na 5potenco…včasih pa kot on… zato razumem oba… Pac ni tako custven… tak clovek, karakter je… nekatere to moti vendar s tem ni nic narobe… ljudje smo razlicni. To ni pokazatelj, da te nima rad..če so pa posredi še kakšni drugi motivi potem pa…

LP Sanaj

Potem si pa prava srečnica, če je to edini problem! Jaz tega sploh ne bi rabila slišati, če bi drugače čutila, res ne! Jaz čutim preko dotika, objemov te stvari. Preberi si knjigo Pet jezikov ljubezni, notri piše, da imamo ljudje različne jezike ljubezni, s katerimi pač izražamo svojo ljubezen. Potem jo naj prebere še on in mu bo bolj jasno, da je tvoj jezik ljubezni pač govorjenje.

Ups, zdaj sem šla brat ostale odgovore in vidim, da ponavljam s to knjigo!

Tudi jaz tega ne govorim, zdi se mi tako filmsko. Ampak Sanjči to ne pomeni, da ni čustven! Po moje to lažje izustijo tisti, ki niso čustveni. Obstajajo ljudje, ki to govorijo večim osebam, madonca, tisti bi šele bili čustveni, kaj?

Mogoče pa gledaš preveč holivudskih romantičnih komedij? Življenje je vse prej kot to.

New Report

Close