Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Imam pravico?

Imam pravico?

Mi morda ve kdo odgovoriti ali imam pravico do kopije obdukcijskega zapisnika starša, ki je umrl v bolnišnici? Hvala

Pozdravljeni ?+?,

obdukcijski zapisnik lahko dobite.
Na bolnišnico (njihovo pravno službo) pisno pošljite prošnjo, da Vam pošljejo fotokopijo zapisnika.
Moram Vas pa opozoriti, da je branje zapisnika zelo težko.

Lp

Pozdravljeni!

Najprej hvala za odgovor. Sem poslala prošnjo, vendar sem dobila odgovor, da lahko dobim zapisnik samo na vpogled pri njih, ob prisotnosti lečečega zdravnika. Zdaj pa ne vem več naprej. Ali je kje v zakonu napisano kaj mi pripada?
Hvala

Pripada ti posvet ali pritožba pri zastopniku pacientovih pravic. On bo uredil vse potrebno, tukaj na forumu ti ne more nihče pomagat.

?+?
ste dobili zapisnik?

Jaz osebno sem zahtevek po fotokopiji zapisnika poslala pisno in ga tudi dobila. Če je to vaš starš, Vam tega ne morejo preprečiti.
Glede na to, da je vse zapisano v “strokovnem” jeziku je tudi prav, da ga lahko berete ob navzočnosti zdravnika in ga lahko tudi sproti kaj vprašate-.

Lp

Ne, nisem ga dobila. Očitno je na vsaki kliniki to drugače, ampak res bi rada uradno nekje našla kaj piše o tem. Sicer sem tudi sama v zdravstvu in vem, da pri nas to ni tak problem, kot na GEIK.

New Report

Close