Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Imam ene od zadnjih fotografij pokojnega – naj jih nesem družini?

Imam ene od zadnjih fotografij pokojnega – naj jih nesem družini?

Kolega je vedel, da bo umrl (imel je bolezen).

Zato sem ga nekajkrat slikal, sam pa je tudi izbrisal slike, ki mu niso bile všeč.

Te fotografije nikoli nisem nikomur posredoval, čeprav je od njegove smrti že nekaj let.

Takoj po smrti jih nisem, ker sem bil preveč s samo tragedijo obremenjen (sem opazil).

Pravzaprav sem se ravno sedaj spomnil in nujno rabim nasvet.

Torej, lahko fotografije zapečem na CD (DVD) in jih nesem po tolikšnem času njegovi družini (staršem, bratom, sestram)?

Moj nasvet je , da jih odneseš, ker bodo njegovi družini veliko pomenile. Zase vem, da še vedno zbiram njegove slike, pa je tudi minilo že leto odkar ga ni več. Vesela sem vske njegove slike, ki mi jo da kateri od njegovih prijateljev, saj so to zame lepi spomini in na žalos edina stvar, ki ti po smrti ljubljene osebe še ostane.
Seveda je to stvartvoje odločitve, toda osebno bi jih bila zelo vesela.

Pozdravljen,

moj odgovor je, da vsekakor. Ne moreš verjet kako sem sama bila presrečna, da sem dobila sliko tatija tako nenapovedano…

Kar nesi…

lp mamiR

Odnesi slike. Kakšne bodo njihove reakcije ti sicer ne znam povedati. Mislim, da boš naredil le dobro. Jaz bi te z veseljem sprejela na obisk, s sklikami,..
Ana

Jaz ne bi slik kar nesla, ampak bi jim prej povedala, da imam nekaj slik, ki jih še niso videli in vprašala, ali bi jih želeli.

Mogoče bodo rekli NE.

Ampak skoraj prepričana sem, da jih bodo z veseljem vzeli in ti bodo zelo hvaležni.

Skopušnik, pripomnila bi samo še tole :

Če tvoj prijatelj na slikah slabo izgleda (omenjal si namreč bolezen),
potem pa vseeno premisli – v tem primeru bi ti svetovala NE dajaj slik,
da z njimi ne bi povzročil dodatnih bolečin, če bi se na slikah videlo, da je trpel oz. umiral.

Odvisno kake so te slike, tudi jaz jih ne bi nesla, če bi bile take, da niso ravno za pogledat… ne vem, preceni kakšen je na slikah in kakšnega imajo oni v spominu…

New Report

Close