Najdi forum

Ima MOM ali je samo tako zloben?

Zdravo,
Na vas se obračam s prošnjo, da mi poveste ali ima moj mož MOM ali je psihopat ali pa je samo tako zelo zloben? Moram povedati, da sem se težavnega razmerja in zakona že zdavnaj naveličala, skupaj sva samo še zaradi otrok, financ in drugih stvari, ki so v skupnosti lažje kot če bi moral en sam skrbeti za vse. Skratka vsak ima od zveze koristi…
Vem, da se nikoli ne bi smela zaplesti z njim, saj je hito pokazal svoj pravi obraz, samo potem sem nasedla njegovim obljubam, da se bo poboljšal, darilcem ….
No že nekaj mesecev po začetku zveze (skupaj sva 17 let) je čudno reagiral, če sem ga za kakšno stvar oštela – v strahu ker bi se lahko zgodila nesreča ali bi se kdo poškodoval…Potem je v besu začel razbijati kozarce in uničevati druge stvari.med drugim je porezal tudi sebe….Najraje je uničeval stvari, ki so bile meni v veselje in za katere je menil, da so pomembnejše od njega 🙂 Velikokrat mi je očital, da se imam z drugimi lepše kot z njim in je bil stalno ljubosumen na vse in vsakogar…Skratka ima zelo nepredvidljive reakcije..največja slabost je totalna trma, koleričnost in nepotrpežljivost, čeprav to včasih zamenja ignoranca in takšna hladnost ob kateri bi se led topil…
O meni govori velike laže, a na srečo jim ne verjamem več..Načrtno se trudi, da bi me prizadel in užalil in me zavrača na vseh področij…
Je velik dvoličnež in mislim da sploh nima vesti in ne srca, saj ga še nikoli nisem videla jokati in nikoli mu ni bilo žal za kakšno stvar…
Meni da vsi ljudje nekaj hočejo od njega in je večno nezadovoljen nergač…
Recimo, ko je dobre volje mi reče, a bi imela kakšno oblekco…in ko se čez čas odpravim ponjo zarohni kaj se grem, saj imam omaro polno cunj in brezveze zapravljam…
Ali pa recimo reče, kako rad grem s tabo na predstavo, potem pa mi očita, da sem jaz kriva, da zapravljam denar za predstave, ker on itak ne mara hoditi na predstave ampak je to delal le zaradi mene…
Ali pa če vpraša zakaj sem tako sitna in se grdo držim, pa odgovorim, da me kaj boli..potem zaničljivo reče ja tebe zmeraj nekaj boli…
Vsako besedo pregrizne, če le more me prezira in zaničuje. Naj povem, da tudi tašča ni kaj dosti drugačna.
Odnos oziroma odsotnost odnosa me močno duši, čeprav njegove reakcije me ne prizadenejo več, sem že čisto imuna na njih. Skrbi pa me zaradi otrok, saj nočem, da bi imeli slabe vzgojne vzorce.
Poleg tega ga vedno težje gledam in prenašam, saj ni prijetno ves čas poslušati zbadljivk, čeprav me ne prizadenejo več.
Hvala za odgovor!
Capka

če nočeš da imajo otroci slabe vzorce kasneje v življenju v njihovem partnerstvu, potem ti priporočam ločitev. kajti zmerjanje in poniževanje ne prinese čisto nič dobrega, verjamem pa da dobro veš, kako nekateri otroci ploskajo ko se njihova dva ločita. je vsaj mir. če hočeš dobro otrokom pa tudi sebi, potem .. ni kaj za govoriti. (taki kot je tvoj so eni … in se je škoda kregati z njimi)

Vajini otroci so ze posneli vzgojne vzorce. To se bo zagotovo pokazalo v njihovi odrasli dobi.
Zakaj ne ukrepas, saj si ze skoraj vse zamudila??

Ja otrok lahko čuti hudo zamero do mame, ki nič ne ukrepa. Ampak kar sloni in sloni pri takemu možu..
Otrok ima lahko depresijo, zapade v alkohol, droge, tesnobo… ponavlja stvari ki se jih je učil od prve družine, še v svoji kasnejši družini… torej ne iztopi in ne iztopi iz tega nikoli.

Torej nehajte ženske biti odvisne od svojih bolanih tipov ampak pomislite nase in an otroke pa konec debate. Kaj se za boga sploh ukvarjajte z temi dedci, kaj jim fali in kaj jim ne fali za boga! ko je pa bolj pametno da se nečemu drugemu posvetite – odhodu.

Pa še to bi rekla, kako sploh lahko zdržiš to toliko časa, avtorica? Kaj hudiča ti je v glavi ,da to prenašaš? Kaj so te celo življnenje poniževali ali kaj, da si tega kar navajena?

Jaz to ne štekam. Tudi z vami ženske nekaj ni ok, če je tako.
Se mi pa samo otroci smilijo resnično, ker morajo to prenašati, brez možnosti odhoda. Oni nimajo izbire, ve pa jo imate, pa še kar slonite tam… Ste že prebrali kdaj zgodbo od otroka, kako mami zameri, še bolj kot fotru, ker je ostala tam. Kako ima lahko ena ki ve kakšen je dec še otroka s takim?? Res za zapret oba dva skupaj.

Pozdravljen dolgosemtrja in motnjasemintja ( čeprav se mi zdi, da gre za isto osebo)

Spoštujem tvoje (vajino) mnenje, vendar boš moral tudi ti spoštovati mnenja drugih. Na tem forumu lahko vsak pove, kar mu je na duši, četudi misli čisto drugače kot vsi ostali , vse dokler ostane spoštljiv in ne napada drugih.

Imam občutek ( morda se motim) da si imel sam kot otrok podobne izkušnje in lahko razumem tvojo jezo. Lahko govoriš o sebi, o svojih izušnjah in tako boš veliko bolj pomagal tistim, ki še nimajo dovolj energije ali uvida, da bi se soočili s svojo situacijo. S tem, da jih napadaš kažeš samo na to, da si očitno tudi sam zataknjen v nekih svojih spominih , projekciah ali sovraštvu in da ne najdeš poti ven drugače, kot da napadaš druge.

V bodoče bom takšne odogovre preprosto zbrisala.

GittaAna

GittaAna

New Report

Close