Ima me, da bi še enega prižgal
RAPORTIRAM!!
Še vedno ne kadim, tudi na cigarete ne pomislim več. Krize so dejasnko mimo. Danes zjutraj mi je en kadilec na semaforju pihnil v obraz celoten dim. Tak bi mu roko zvila…majku je smrdelo!!!
No, tak neolikana kadilka nisem bila nikoli. Ja, počasi bo 4 mesece…komaj čakam, da bo eno leto. Res pa je, da meni ni težko vztrajat. Spočita sem, kožo imam lepšo, čas za prijetnejše stvari življanja. V trgovino grem 2 krat na teden (zaradi svežega sadja in zelenjave). Tudi nasplošno imam več časa. Življenje je lepo in ga ne zamenjam za svet kajenja.
V upanju, da se mi pridružite vas lepo pozdravljam!
VAŠA PUPA
Pupa vsa čast.
Pika TOOOOOO………., ma si formalno in po vseh regelcih tekačica. Si pa vztrajna in verjemi, da se ti bo vztrajnost poplačala. Vsaj meni se je. So dnevi ko bi vse obesil na klin, ko se mi nič ne da, a so z tekom so bolj znosni. Pride več tistih dni ko se počutiš, da boš kar pooletel od energije.
Evo čas teče, meni se še vedno kdaj zelo zalušta, posebej še v dneh ko nekj dni ne tečem. Drugače pa dnevi minevajo enako hitro, drugi dan po krizi se komaj spomnim neprekosljive notranje lakote po cigateru. Tako, da je itak vseeno ali ga prižgem ali ne. Kruze minejo, redno kajenje pa dosti težje.
Vsem, ki še vztrajate veliko lepih stvari in ljudi v življenu, drugim pa tud.
Evo, danes mi je tako pasal, da sem se sproti prepričeval, da je kadilstvo že za mano. V službi, na kavici, po kosilu, zdajle. Kljub knjigi Adama Carrja mislim, da se želja pojavlja še kar nekaj časa. Je pa premosorazmerna z trdnostjo odločitve, pa tudi z žejo. Če pijem dovolj je želja mnogo manjša. Voda je trik.
:))))Welcome back:)))
Ej prav nasmejala sem se ob tej tvoji zgodbi o slabosti – jaz imam včasih trenutke, ko si mislim enako – kako bi enega prižgala ….pa je ena od stvari,ki mi to preprečijo , tudi to, da vem kako mi bo slabo…..Še ko sem kadila mi je včasih bilo slabo in se mi je vrtelo….kaj šele sedeaj po skoraj 3 mesecih:)))
Drži se!
Evo vztrajam, ampak z prekrški. Vztrajam, da ne začnem ponovno dobesedno tlačiti čivke v usta.
Formalno sem spet kadilec. prvega sem pokadil 21.10. Potem še v mescu novembru dva. Enega na 14 dni. V decembru se je frekvenca močno povečala. 1.12. enega, 2.12. dva, 7.12 – tri, 7.12 enega, 8.12 tri, 9.12.enega. Spet prihaja tisti občutek močne potrebe že pred zajtrkom, živčnosti in nervoze, zaradi pomankanja, pa racionalizacija, da enen ni tako hudo. Tisto prvotno slabost telo premaga, je sicer še slab okus v pljučih in ustih, ampak zelo, zelo hitro se telo navadi ponovnega vnosa strupov.
Nič, upam, da bom zmogel moči, da preneham še enkrat, preden padem čisto nazaj notri.
Sem pa tud. Med zadnjima dvema izjavama je napaka :), pišem o tem koliko sem jih pokadil po spominu, ne da bi prej bral, kar sem že napisal. V grobem je tako. No 10.12. to je včeraj sem siguro prižgal enega.
Kar je bilo je bilo. Včeraj ko sem delal s prijatelji, ki kadijo od cca 16.00 pa ve tja do 21.00 in sem se zadržal. Torej imam še vedno moč in voljo.
Tako, danes je nov dan in od DANES ZA PRMEJ NE KADIM IN VEM, DA MI BO USPELO.
Mimogrede, se mi zdi, da sem to nekje že prebral ali slišal.
Evo tvojo spodbudo sem še čakal. 🙂 Resno. pa preberi spodnje, da ne boš zašla.
Ja, mislim, da bo šlo, čeprav nikomur ne priporočam, da se takole igra z cigaretami kot se sam. Takrat 21.10. je bil res močan razlog in bi marsikdo podobno klonil, ne bi smel pa biti zadosten razlog. In od takrat imam dosti večje probleme, vzdržnost je posledično slabša. Merila počasi padajo, izgovori rastejo, karakter se slabi, samopodoba bledi. No poznane zgodbe. Zanimivo, prejšnji in predprejšnji teden sem najprej našel vzroke zakaj ne tečem. Resda sem bil prezaposlen, ampak…. nato pa še čiki.
Nazaj v okvirje reda in discipline. Jujeh.
:))) Včasih imamo dobre, včasih slabe dneve, strese…..kakorkoli….morda se bo meni zgodilo enako kot tebi, morda ne? Kaj pa vemo….ampak verjetno imaš dosti večjo možnost nehat, ker zdaj veš kako se potem počutiš, kako lažje dihaš itd, kot pa predno si prvič nehal, in nisi niti vedel več kako je živeti brez tobaka, a ne?
Hvala bogu za tale forumček:)) Dokler ga bereš in ne izgineš dol, imaš verjetno resen namen za vedno prenehat, a? Pa sej boš….pa zdaj je itak mesec obljub (kaj bomo drugo leto….bla bla…) , pa si lahko kaj takega obljubiš (in zdajle si misliš, ja pa kaj tale trobezlja:))))
Drž se :))
:)))), kar ”trobezlaj”
Je pa škoda, ker sem bil tako neumen, da sem enega prižgal, stara rana, beri želja se odpre v vsej svoji veličini. Tudi pozitivne učinke sem skoraj pozabil, kljuva samo še: ”eh enega pa lahko na dan.” To je zelo dvorezen meč, ta predhodna izkušnja nehanja, odvisno od usmeritve v glavi.
Je pa tale forum faj, evo ravno zdajle sem prebrodil današnjo glavno krizo, tako med pisanjem.
Hvala in mej se.