Ima kdo razlago?
Zadnje case (pol leta) se stalno pritozujem. Nic mi ni vsec, vsaka malenkost me spravi iz tira, zelo sem zagrenjena, zapiram se vase, ne da se mi niti pospravit, niti oprat perila, si uredit priceske… Kar naprej bi spala, nimam volje za nic ceprav v sebi vem da mi res nic ne manjka (imam sluzbo, poleg opravljam se izobrazevanje za nov poklic, ki si ga zelim, imam zelo prijazno druzino, sorodnike, vsi smo zdravi, imam nekaj prijateljic, v glavnem, vse je ok).
Kaj bi bilo lahko to?
Pozdravljeni Nardika,
hvala za vaše sporočilo.
Iščete razlago za svoje počutje, ko vas vsaka malenkost spravi iz tira, vam nič ni všeč, ste zagrenjeni, se zapirate vase, nimate volje za nič itd. hkrati pa je v vašem zunanjem svetu vse OK.
Razlag za vaše počutje je vsaj toliko kot je bralcev in verjetno nima nihče pravega odgovora v mislih. Edini, ki ima odgovor na to vprašanje ste vi – navsezadnje ravno vi poznate sebe najbolje. Opisujete notranje počutje, ki se ne sklada z opisom vaše okolice, kjer naj bi bilo vse v redu. Z raziskovanjem sebe, ozaveščanjem tistih delov, ki vam povzročajo slabo počutje, boste našli te odgovore in tudi začutili kaj boste naredili za izboljšanje vašega počutja in bolj kakovostno življenje. To je tudi sestavni del psihoterapije.
Sem vam vsaj posredno odgovoril na vprašanje?
Lep pozdrav,