Ima katera doma računalničarja?
Mladi Ata!
Navodila za uporabo Microsoft Windows 3.11 so bila napisana v knjigi na 800 straneh. Verjamem da zate in za tvojo ženo to ni noben problem.
Navodila za uporabo Microsoft Winodws 2003 Server Standard Edition pa so napisana v nekaj knjigah skupno na nekaj več kot 52.000 straneh. Tudi to verjamem da je za vaju z ženo mala malca.
Stari pojma nimaš kaj je to računalništvo!!! ; )
P.S.:
se nisem mogel zadržati
Oh, pa lepo dobro jutro, ste me nasmejali skoraj do solz.
Kaksen vik in krik.
No pa da vas pomirim, knjig za uporabo Win 3.11 nisem nikoli videl, kaj sele bral, Za 2003 pa sem jih videl pa jih tudi ne bom bral. Kdo jih pa bo?
Nikoli nisem trdil da obvladam vse -> DALEC od tega.
Trdil sem samo to, da ce si racunalnicar oz. se tako poimenujes, potem moras obvladati OSNOVE (in ne detajle) ostalih zadev racunalnistva.
Tisti, ki tega ne obvladajo, so po svoje revezi, ker obvaladajo tisto svojo ozko znanje, ne dvomim, s tem si sluzijo denar, vendar, ne predstavljam si, da jaz, ko tudi programiram, pride sef do mene, pa mi rece, poslusaj, tamle je treba dati nov disk, ali pa dodati RAM v masino, jaz pa ratam zelen pa recem, to pa pojma nimam. Sef pa vprasa: ja kaj si pa ti diplomiru? Pa recem – ja, racunalnistvo…. 🙂 (nikjer v diplomski listini ne pise da sem programer, ceprav sem to diplomiral pise samo dipl. ing. rac.)
In se enkrat ponavljam, ne obvladam vsega, vendar v osnovi obvladam aktualne zadeve (ne bom pisal kaj, da ne bo izpadlo kot hvalisanje, ceprav tega nikoli nisem pocel), tisto kar delam v sluzbi, pa obvladam popolnoma.
Saj ne vem, če naj sploh še kaj napišem, ker imam ‘luknjo v glavi’. Mladi ata, zmerjanje je res tisto zadnje, kar preostane nekomu, ki nima več argumentov za svoje napačno stališče.
Pa naj razložim, zakaj imam ‘luknjo v stroki’. Zaradi rizične nosečnosti in dojenja si nisem mogla privoščit v dveh letih nobenega izobraževanja. Vsi pa vemo, kako hitro brzi danes računalništvo in da je nenehno izobraževanje potrebno. Res ni dovolj imeti ADSL in se z glavo priklopit na internet, z joško pa na dete, čeprav nam ženskam multitasking načeloma ne dela težav.
Pa kaj sploh razlagam, saj mi je že dolgo jasno, da ženska računalničarka moškim šovinistom ne more razložit težke uskaladitve med biološko funkcijo in stroko.
Brez razburjanja, prosim!
Vsekakor te v dveh letih cas ne more povoziti, ce vsaj malce spremljas zadeve.
Obzalujem tvojo rizicno nosecnost, upam da je sedaj vse OK (s tabo in narascajem)!
Tudi moja je bila rizicno noseca, pa je nekako tistih 30 minut na teden ze prebrala kaksno stvar, al pa sem ji sprintal in je lahko brala ko je lezala.
Se opravicujem, ce sem te razburil, ampak tezko verjamem da delas v tako zelo specificni dejavnosti da bi te dvoletni odklop odnesel med butalce? Sicer pa smo racunalnicarji znani po tem da se hitro ucimo novih stvari, in tudi zate torej ne bi smel biti problem?
Pa brez zamere!
Jaz tudi berem in se smejim. Me pa malo čudi, zakaj se ravno okrog računalništva nekateri (kar veliko jih je) tako razburjajo in napihujejo v smislu: če ne znaš diska zamenjat, pol tud programirat ne znaš. In podobno. Toliko je v računalništvu ljudi (predvsem moških), ki hočejo na vsak način povedat, kako dobro vse obvladajo, boljše od drugih, predvsem pa bolše od kakšne ženske. Včasih sem kar šokirana, kot zdravljenje nekih kompleksov…..
lp,
Ana
No pa sedijo v avtu avtomehankar, kemičar in računalničar. Šment, avto ne vžge. Pa pravi avtomehankar: Sigurno je z mašino kaj narobe, treba jo bo vzet ven in pregledat. Pa prav kemičar: Ma ne, to je slabo gorivo, samo spucamo rezervar, pa novega natočimo. Pa računalničar pametno predlaga: Zakaj pa ne bi zaprli vseh oknov, pa jih potem na novo odprli?
Lep dan!
Sem računalničar. Iz lastnih izkušenj vem, da je v Sloveniji 90% računalničarjev takih kot Mladi Ata. “Vedo, da veliko vedo” in o tem na široko razpravljajo in s tem vsej okolici pokažejo da “obvladajo”. Ko pa je treba neki konkretnga nardit, se pa pokaže da je z modemom vske ok in se še kr ne poveže na voljo.
TAKE PROBLEME PA REŠUJEJO TISTI STRICI, KI SE NE HVALIJO OKOLI in so ponavadi navadni serviserji, ki “VEDO DA NIČ NE VEDO”
V naš deželi se računalničarji imajo za carje, ki pa pa v veliki večini primerov niso….
ZA BRUHAT SI M…A…
Dragi moj joj!
Nisem se hvalil, sem samo postavljal trditve.
Stojim za vsem kar sem napisal.
Moja krivda, da znam tud hardware zamenjat.
Mogoce slucajno ves, h komu hodu 50 sorodnikov in ljudi ki jih nikoli v zivljenju videl nisem + fotrova sluzba (ki ima zaposlene racunalnicarje) + od mame sluzba (ki ima isto zaposlene racunalnicarje)????
Kdo mi je sestavljal racunalnike od leta 1990 naprej?
Kdo mi je sprogramiral zadeve ki so jih od mene zahteval v sluzbi?
Znam ugotovit 90% vseh HW napak na racunalniku, nisem pa vsemogocen.
Pa lep pozdrav.
Ce bos tole sploh bral.
Jaz sem prebrala.
Se strinjam z joj-jem. Sama sem informatičarka in tudi poznam veliko takih primerkov, kot jih omenja joj. Sama raje rečem, da nečesa ne znam, kljub temu, da približno vem kako se lotiti zato, ker dobro vem kaj vse se lahko zaplete. Vem kako široko področje je informatika, zato raje ne bi dajala ocen, koliko znam. Sama to vem zase, vem pa tudi česa vsega ne vem.
Tole hvaljenje s procenti pa tvoje znanje zame precej degradira, žal.
lp,
Ana
Tudi prav – Ana76.
Vecina slovenceljnov je zakomleksanih in se skrivajo in bog ne daj da bi se kdo pohvalil s svojim znanjem – raje z velikim avtom, pa to da se sosedje pozrejo, to nekaj steje!!!
Jaz sem delal 16 let sole, in zraven krepko svical, in sem si rekel, pa pi..a ne bom tiho, ko bom branil kar znam!
Se vedno stojim za svojimi besedami, in ce moje besede zate degradirajo (moje) znanje, me prav nic ne prizadane. Imam (pre)sirok krog ljudi, ki se radi zanesejo na to moje “blefersko” in “hvalisarsko” in “oh in sploh” znanje.
Nekaj so besede drugo so dejanja. Pri meni to klapa, pri nekaterih, se strinjam, pa besede dobijo krila, dejanja pa se skrijejo v misjo luknjo.
In tale debata je zdavnaj presla okvir o tem kaj bi moral racunalnicar znati v to, da sem jaz super napihnjena zaba, ki bi ob najmanjsi buciki pocila kot milni mehurcek. Boy, you can’t be more wrong…