Ima katera doma računalničarja?
Pozdrav vsem,
po dolgem času se spet javljam, saj sem doma odklopljena, ker mi PC ne dela tako kot bi moral.
Zato vas prosim za pomoč. Ima katera doma računalnilčarja, ki bi bil pripravljen pogledati moj PC ? Ne bi ga rada vozila kar na en x servis, ker jim ne zaupam , pa še kot žensko bi me lahko fajn nateg… pa še prevoza nimam.Jaz sem sicer računalničar, vendar čisto na aplikativni ravni, na sistem in hardware pa se čisto nič ne spoznam.
Zgodba se je začela tako, da je crknila povezava na Internet. Potem je prišel sinov kolega pogledat zadevo in zamenjal modem. Od takrat ga ni več na spregled, jaz pa sem gola in bosa.
Bila bi zelo hvaležna, če bi se našel kakšen kandidat.
Hvala že vnaprej.
Žal ne, ker je moja punčka stara šele štiri mesece in ji ne bi bilo še nič jasno. Sem pa spremljala celo zadevo na forumu in mi je bilo kar žal, da nismo bili še dovolj stari za tisti mega žur.
Če se bo drugo leto kaj takega spet dogajalo pa bovi sigurno zraven.
No, ko se bo tvoj mož preselil v Črnuče, bosta pa z mojim ( še ne možem ) tudi ” ta prava ” sodelavca! :)))
Kako je svet majhen!!
Lep dan! Valerija!
1.
Moja zena, ki sicer ni moja zena, ker papirja ne rabiva za to da veva da se imava rada, je res sedaj na porodniski, in ne boste verjeli redno spremlja svoje delo oz. kam grejo stvari tudi s sluzbo je v kontaktu, da ve kaj se tam dogaja. Opravlja izredno zahtevno delo, in vem da ko pride nazaj, da se ji tud malo ne bo poznalo da je ni bilo.
Sonck: ce tebi porodniske delajo luknje v glavi, pac ne morem/ne znam pomagati.
In BTW: zeni pomagam od tistih 16:15 do 7:50 ko grem na siht, in kolikor jaz vem, jih ona ne pedena sama, ampak jih kar oba. Ce pa zadanem na lotu pa z veseljem ostanem doma!
2. Ce si racunalnicar pomeni da poznas pogledat kaj je narobe vsaj v grobem, itak nima bit danes kaj hujsega narobe, razen ce ti strela skuri PC. Pogledas v Windowsih kaj mu ne pase, in potem poizkusis reinstalirat al pa namestiti novejse driverje (gonilnike po Toporisicu). Ce to ne dela, odpres PC (odsraufat znas masino, ce znas prijet izvijac). Pogledas ce je crna kartica (modem, graficna, sound blaster…) in ce ni prestavis na drug slot, in ponovis prvi korak. Ce spet ne dela, kupis novo kartico. A je to tezko?
Ma, ne men o racunalnicarjih, ki znajo programirat, ne znajo pa racunalnika odpret.
Pa BTW: VSI mehankarji MORAJO ZNATI PROGRAMIRATI RACUNALNIK V AVTU, ker danes ni vec avta brez tega. Cisto tako.
Ja Mladi Ata, samo eno vprašanje: Se ti zdita tvoja dva posta na mestu? Ali si morda samo tako ponosen sam nase in na svojo ženo, da si to hotel obelodaniti širni Sloveniji in še komu preko foruma? Tega drugi ne opazijo kar tako ali kaj?
Že lahko, da si idealen ( in tvoja žena tudi ) a to pri tem vprašanju ni bistvo in s tem nisi nobenemu čisto nič pomagal. Bistvo pa je bilo pomagati in se ne hvaliti in kritizirati vse vprek. Blagor tvoji družini! Pa lep pozdravček vsem.
Valerija!
> Ce si racunalnicar pomeni da poznas pogledat kaj je narobe vsaj v
> grobem
Mladi Ata,
Z vsem spostovanjem…. Ampak pojma nimas in bluzis v tri dni. ;> PRECEJ je programerjev, ki nimajo pojma (oz ga imajo zelo malo) o strojni opremi. Pa jim tega ni cisto nic za zamerit, 90% tistih, ki se pa ukvarja s strojno opremo pa nima pojma o programiranju.
In prav je tako, dimnikar naj puca dimnike in ne rabi menjavat pumpe na centralni. Ce pa jo, je pa to njegova stvar.
V racunalnistvu je pa stvar se toliko hujsa in gre se bolj v detajle. Kot primer, ti lahko povem, da nekdo, ki zna postavit Microsoft Exchange postni streznik, ne bo imel pojma kako postit kak Unix postni streznik, se vec, v vecini primerov tudi operacijskega sistema ne bo znal uporabljat. Da o kakih IBMovih masinah niti ne bi… 🙂
PS: ‘Programiranje’ racunalnika v avtomobilu je pa priblizno enako programiranju pralnega stroja ali pa mikrovalovne pecice.