Najdi forum

Zdravo,
najprej bi prosila,da mi lahko pomagate z vašimi nasveti.
Moj frend ima ženo in otroka,ter ima že 6 mesecev razmerje z ženo,ki je poročena brez otrok.Zelo se lepo razumeta,med njimi je močan feeling.
tudi njihove družine ne trpijo zaradi te zveze.Vem,da ne delajo prav…oba pa se zavedata da to ne bo do konca življenja in,da nimata prihodnosti.
Delata še na istem sektorju.
Želita si zelo drug drugega,pustit se nočeta…
Problem pa je v tem,da ta frend (ne krivi njo),misli da odkar ima to ilegalno zvezo,da mu gre vse v življenju narobe,bolj na službenem področju.Nobeden v službi ne ve za to zvezo.
neve kaj naredit’?Bi prekinil,a mu je preveč lepo z njo in ve,da bi trpel.Ona pa po drugi strani ji ni vseeno,kar je izjavil.
Kako naj mu pomagam?Tudi,če jo bo pustil,se bosta sigurno še videvala,ker se imata res rada.Pa še vsak dan v službi jo bo videval.Ona ga noče pustit.
Hvala vam za odgovor.
P.S. Je rekel,da tudi ko pomisli,da bi jo pustil,ima občutek kot da mu pade kamen iz srca,a pol ko pomisli,da bi bila ona še s kom drugim iz službe ga prime nora ljubosumnost.Sam prizna,da je zelo vraževeren

Draga Rea!

Zgodba, ki jo opisujete, je lep primer tega, kako so človekova čustva lahko močnejša od njegovega razuma. Pravite, da veste, da ne delajo prav, da se tudi onadva zavedata, da nimata prihodnosti, pa vendar si zelo želita biti skupaj in med njima je močan čustveni privlak.

Vsekakor predlagam, da si vaš prijatelj vzame čas in razmisli, kaj želi: ali namerava ostati s svojo ženo in otrokom (se sploh zaveda, kakšna odgovornost je vzgoja otrok?!) ali pa bo ostal s svojo trenutno žensko. Oboje preprosto ne gre in je le izraz velikega egoizma, ko smo v odnosu z nekom zato, ker se imamo “fajn”. Ali sploh pomisli na svojo ženo in otroka? Kako se onadva počutita ob tem? Pravite, da njihove družine ne trpijo zaradi te zveze. S tem se ne strinjam. Pomislite samo na čas, ki ga preživita skupaj, namesto da bi se posvečala svoji družini! Pa seveda vse zatajene misli, čustva, občutki, laži, prevare, prikrivanja! Ta ilegalna zveza zelo močno vpliva na obe družini, tudi na energijski oz. nezavedni ravni.

Naj se vaš prijatelj vpraša, kako bi se počutil, če bi njegova žena imela ljubimca, on pa bi bil doma z otrokom! Ljudi je treba spoštovati in jim biti zvest, če smo v zvezi z njimi, in prava ljubezen je takšna. Opisana ilegalna zveza pa je zelo daleč od prave ljubezni, je le močno čustveno stanje, močan čustveni privlak, ki pa bo slej ko prej popusti – iz izkušenj vemo, da nobena zaljubljenost ne traja večno. In slej ko prej bo stvar prišla na dan. Kaj bo pa potem?

Vsekakor priporočam, da si vaš prijatelj prebere tale odgovor in še enkrat premisli o igrici, ki se jo gre. Kakšne bodo posledice za vse, ki so v to zgodbo vpletene? Naj vpraša svoj glas vesti, kako je prav, da ravna. Glas vesti seveda niso občutki strasti oz. močnega hrepenenja po drugi osebi. Ko ravnamo v skladu z lastno vestjo, ravnamo tako, kot je najbolje za vse, ki so vpleteni v situacijo. Prava ljubezen je daleč od osebnostnega egoizma. Naj se spomni tudi modrosti: “Vse se vrača, vse se plača! Kakor boš sejal, tako boš žel!” Naj uporabi zdravo pamet in si ozavesti posledice svojih ravnanj, tudi dolgoročne! Morda je to, da mu gre vse v življenju narobe (zlasti na službenem področju), odkar je v tej zvezi, znak, da je ta zveza nekaj, česar ne bi smel storiti.

V upanju, da se bo modro odločil in da mu boste pri tem v pomoč in podporo vas iskreno pozdravljam!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close