Ikea – rabim pomoč
Vem, da bo marsikomu vprašanje smešno pa vendar… V ikei sem bila prvič kašni 2 leti nazaj . Če odmislim par drobnarij, ki sem jih vzela iz police sem kupila eno mizo, sem se nekako znašla z tisto kodico ampak je bil samo en paket. Sedaj imam za sina za otroško sobo ogledan regal ampak ko kliknem na podrobnosti artikla je razvidno da gre za več paketov iz katerega sestaviš omenjen regal. Verjetno gre na isti princip, najdem kodice na stalaži in zberem na kup…
Primer iz spletne strani (podatkov o velikosti paketa ne bom prepisovala)
koda: 300.914.52 2 kos
koda: 501.158.62 4 kos
….
To pomeni da moram najdi in vzeti 2 paketa z kodo št. 1 in 4 pakete pod kodo št. 2? Kako ti to potem računajo na blagajni, verjetno ne vsak kos posebej ali pač? Za to da so dodatki od ročajev, škatel itd kupijo posebej vem. Ne znam očitno kupit enega regala za igrače. In je boljše da se mi smejite vi tu, kot da se mi smejijo v trgovini 🙂 Hvala za pomoč že vnaprej, če si bo kdo vzel čas.
Veliko stvari je izdelanih v Evropi.
Evo, jaz imam slovensko kuhinjo slo proizvajalca, ki je medtem propadel in delavci kar nekaj mesecev niso imeli plač – sem zato izdajalka naroda? Enako jedilna miza s stoli – firma je šla že zdavnaj v stečaj po seveda nekajletnih mukah in na račun delavcev. Spet črna pika zame.
Upam, da se glede DDV zajebavaš, ker to je pa tako bumbarski argument, da se še Jelinčič ne bi skliceval nanj.
V Ikeiji je vse na svojem mestu. Natančno boš našla vse kar boš želela, sledi le številkam. Če ti vseeno ne bo šlo, povprašaj osebje, z veseljem ti bodo pomagali. Če znaš nemško oz. italijansko toliko bolje, ampak tudi brez tega bo šlo, skoraj vsi (sploh v Avstriji) govorijo angleško 🙂