Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? IK in prešnji delodajalec

IK in prešnji delodajalec

Pozdravljeni, mi prosim lahko kdo pomaga.
Sem v postopku IK. Na zavodu sem prijavljena že 3 leta. Sedaj pa sem izvedela, da je na IK vabljen tudi moj prejšnji delodajalec. Zanima me, kako je s tem, če se ne odzove vabilu ZPIZa? Namreč sem že 3 leta iz tega podjetja in dvomim, da jim je v interesu za mene hoditi na ZPIZ, IK.

Hvala vsakega mnenja bom zelo vesela

Vrhničanka

Pozdravljena,
Tudi jaz sem bila že nekaj let brezposelna, ko sem šla prvič na IK. Bivši delodajalec je samo izpolnil vprašalnik kakšno delo sem opravljala, obremenitve pri tem ipd. To je potrebno, ker na IK upoštevajo tvoje delo, ki si ga nazadnje opravljal in na podlagi tega tudi odločajo. Tudi jaz tega nisem vedela. Na samo obravnavo pa mu ni bilo treba priti.
Srečno

O najlepša hvala za odgovor, ker sem se resno ustrašila, da bom to čakala, da se odzovejo. Namreč imajo ogromno dela in potem bi se meni tole zavleklo v nedogled, že za obrazec so si vzeli en lep čas. Seveda tedni pa bežijo ne.
Očitno sem kaj napačno razumela, moram preveriti ponovno.

Hvala lepa še enkrat

Pozdravljena še enkrat, z veseljem povem, če imam podobno izkušnjo. Zanima me, če mogoče ti tudi sprašuješ o izkušnji IK in mnenje Soča ? Jaz sem vprašala na forum družinska medicina in dr. Kersnik je napisal, da mnenje upoštevajo. Tudi mene letos zopet čaka IK in me zanima kako bom opravila.

Prav lep pozdrav obema Vrhnianka in Podobno
No, vam bom napisala iz prve roke, ker vem oz. žal sem morala na IK. in so me upokojili. Zelo čudno mi je za Vrhnianka, da so poklicali vašega bivšega delodajalca. Pred kratkim je šla na IK. moja prijateljica in je tudi brezposelna in niso klicali bivšega delodajalca. Saj potem ni dobila popolnoma nič. To je bilo sedaj pred kratkim. Ne rabi biti vaš bivši delodajalec, ker on nima pri tem nič, lahko samo poda oz. izpiše obrazec glede tebe in dela, ki si ga prej opravljala. Potem bi te pa vprašali, če se počutiš zmožna še to delo opravljati itd. Če boš povedala DA si ga pogrnila. Ko boš na IK. pazi, da te ne dobijo na finto, ker so uviti kot lisice. Namerno jim pade “kao list papirja dol, ali kakšen svinčnik” nato čakajo, če se boš pripognila in jim dala to kar je padlo na tla, da vidijo tvojo gibčnost tako, da tukaj te opozarjam, ne dviguj nič, ne sklanjaj se.

Za Podobno
Tako ti bom povedala glede IK, če upoštevajo izvid iz Soče. Zelo ga upoštevajo verjemi meni. Jaz sem šla na IK. samo s štirimi listki izvidov. Na komisiji eden zdravnik ni videl izvida iz Soče in me vpraša, kje je izvid iz Soče in drugi mu je pokazal, ki ga je imel pred nosom, ker ga ni videl. Moj delodajalec je bil z mano in so mu povedali, da njega ne rabijo. Potem mi je povedal ta delodajalec, ki hodi že več kot 20-t let po IK. da se mu to še ni zgodilo, da bi povedali, da ga ne rabijo. Če te bodo upokojili, dobiš pošto in pošljejo v revizijo v Ljubljano, da potrdijo upokojitev. Slišala pa sem baje, da nekaterim celo ne potrdijo in zavrnejo, nato oni predlagajo ponovno na IK. I.stopnje, da te oceni glede invalidnosti. Tudi, če si brezposelna te lahko upokojijo še boljše zate. Na žalost mene so takoj upokojili pa bi tako rada šla v službo, ampak prav čutim, da ne bi zmogla delati tako kot sem včasih. Tako, da ti srčno svetujem, da imaš čim boljši izvid napisan iz Soče.
Upam, da sem vama kaj pomagala.
Lep pozdrav in veliko zdravja vama želim

Ja sem spraševala tudi to da… No pomojm sem jaz vse skupaj napak razumela in je point obrazec. Moja psiha je resnično čudna 🙁
Tudi jaz bi želela delati, vsak dan, z veseljem, če bi le lahko. Pa ne morem. Rada bi bila, kot sem bila. Polna zagona motivacije, moči, elana in idej, s spominom… sedaj pa tole… morda pa se popravim… jaz si tega resnično želim. Potem pa še tale moj hrbet pa psiha pa vse no.
Vendar, žal, takole pride.
SOČA mi je napisal 4 urni delovnik s tem da se uvajam počasi torej najprej po 3 ure potem dalje, če bi ne šlo, ponovna ocena na IK.
Jaz bi se z veseljem pripognila pa svinčnik pobrala, če bi ga lahko.
Najlepša hvala vam za opisane izkušnje, hvala iz srca, saj sem namreč popolnoma zaparanojila :), da se mi lahko ustavi postopek, če bivši delodajalec ne bi utegnil…
Sporočim kako bo, kaj bo
Mene če ne dajo za 4 ure, se bom sama zaposlila za 4 ure, ker več ne zmorem, žal, že 4 je ravno na meji.

Hvala lepa

Pozdravljeni obe !
Hvala za vajine izkušnje. Res je, ni lahko, ko si v letih, ko bi moral biti še na višku moči, pa pride bolezen. Jaz se počutim fizično in psihično veliko starejša. Želim si (pa tudi vsem v podobni situaciji), da se stanje vsaj slabšalo ne bi.

Spoštovana Vrhnianka

Popolnoma se strinjam s tabo, da bi imela tudi jaz željo, da imam veselje, da imam motivacijo, energijo veselje oz. vse tisto kar sem imela pred operacijami. Ker pri meni se tako spreminja razpoloženje kot, da bi dal pri TV-ju iz prvega na drugi program. Jaz opažam, da ne bi mogla delati niti po 4. ure niti slučajno ne. Samo znotraj mojega srca vedno premišljujem kako bi bilo lepo, da grem v službo, ker sem tako rada šla v službo, da sem zjutraj, ko sem hišna vrata zaklepala sem pela pesmico, bolj potiho, da me ne sliši kdo, da ne reče ta je znorela haha. Pojdite ponovno v Sočo in naj dajo predlog za upokojitev, saj vas bodo razumeli, da ne morete več delati. Jaz, ko sem šla prvič v Sočo meni se še sanjalo ne bi, da bi oni meni napisali, da me upokojijo. Ko sem stopila v ordinacijo pri dr. Me je pogledal in vpraša me, koliko časa ste vi delala? Jaz mu lepo povem, da 28,5 let in me objame in pove, da za moja leta imam ogromno delovne dobe, da od sedaj naprej ne bom več delala niti ene minutke. Prav presenečena sem bila. Zakaj bi se vi sama zaposlila po 4. ure, če ne gre pač ne gre. Saj lahko nesete osebno nadoknadno izvid na IK. Zgoraj sem že omenila, da pri meni je bila njihova miza čisto prazna, ker so imeli samo štiri izvide in to je bilo vse. Berem pa in je zelo žalostno, ko ljudje se pritožujejo in jim ne dajo nič in povedo, da imajo na kilograme izvide. Ampak oni ne bodo te kilograme izvide brali brez skrbi, lažje jim je napisati, da ste zmožni za delo. Sporočite nam kako ste uredila pri IK. Vse dobro ti želim in veliko zdravja
Gloria

p.s. Se opravičujem, ker nekje sem te vikala nekje pa tikala. lp,

Pozdravljena Podobno
Tudi jaz pri mojih 47-tih letih imam željo, da bi bilo tako kot je bilo včasih. Lahko bi še marsikaj storila, pa nisem hvala bogu na invalidskem vozičku ali priklenjena za posteljo, gibam se kot, da ne bi bila bolna, ker sem pač takšna, ne pokažem nikomur kaj me muči, kaj me boli. Upokojili so me pred tremi leti. Ja to je to, da se stanje ne bi slabšalo. Imaš prav. Nekateri, ko so se upokojili so postali naenkrat bolj zdravi, nekateri pa še bolj zbolijo in to sem jaz. Saj sem povedala moji zdravnici kako to, da sedaj je vedno to ali ono itd. Pa mi je dobesedno tako povedala, da nekateri po upokojitvi so bolj zdravi, nekateri pa še bolj zbolijo. Upanje zadnje umre.
lp, pa vse dobro ti želim naj več pa zdravja

Najlepša hvala vam vsem, predvsem za razumevanje.
Stara sem 40 in na vzven se mi bolečine ne vidijo, Ljudje mi pravijo, oh če bi jaz takole zgledal pa se gibal… Da, vendar ne vedo, kako vstajam zjutraj, da me vidijo le ko sem v zelo dobrem stanju in počutji, ne vidijo dni, ko mi zatajijo roke, noge., ko mi zataji duša zaradi vseh bolečih izkušenj (mrtvorojeni otrok in nobenega živečega), ko sem sama sebi odveč. Ko enostavno ne zmorem osnovnih del. Ne vidijo me, ko sem v stalnih skrbeh, ne vidijo, da ne morem voziti avta,… in tako podobno.
Marsikaj ljudje ne vidijo, vidijo me le ko sem nasmejana. Jasno, da sem nasmejana, če že grem med ljudi pomeni, da se počutim dobro. Dobro počutje je pri meni tako redko, da kadar je, imam nasmeh čez ves obraz.
Jaz bom poskusila da bi delala 4 ure, ne morem si zamisliti, da ne bi več delala, čeprav po drugi strani pa ne vem kako bom zdržala 4 ure.
Začaran krog.

Res vam hvala za vaša mnenja, vsekakor sporočim kako se bo izšlo. Najvrjetneje bo to enkrat koncem pomladi.

Srečno vsem in čim manj bolečine, ter čim lepše počutje kolikor se le da.

Vrhnianka pozdravljena
Ko sem tvojo izpoved brala kot, da bi brala samo sebe. Tudi jaz sem tako narejena, da pred ljudmi sem vedno nasmejana pona energije v notranjem delu telesa sem pa tako boga, če bi nekdo bil v moji koži ne bi se dvignil iz postelje NIKOLI!!! Čutim pa v moji koži, da več ne morem početi tisto kar sem počela pred temi operacijami. Ko sem bila na IK. komisiji in tam glavni zdravnik, ko je bil in sem se lepo vsedla in on meni pove tako: gospa in še priimek pove in me vpraša, mi boste povedala nekaj iskreno, jaz pa takoj sem se udarila z roko po prsih in rekla pa kaj vi mislite, da sem jaz se prišla sem k vam lagati ali kaj haha in kako so se mi vsi smejali in nato mi pove zdravnik joj niti slučajno ne, niti z eno besedo nisem pomislil, da vi lažete in mi pokaže list izvida in pove to nič ne laže. Samo me je vprašal, če mu lahko povem malce kako je bilo, kakšne bolečine so to po operaciji, ko se zbujaš? Samo sem odgovorila, če ve kako je, ko ti srce poka, da tako boli in bog ne daj nikomur več. Jaz sem pa dala dve tako težki operaciji skozi. In sedaj mi nekdo pove, joj blagor ti, ko si v penziji itd. Nihče se pa ne vpraša, koliko bolečin sem pretrpela, koliko infuzij sem imela od pete, do glave sem imela igle napeljane, nihče se ni vprašal koliko krvi sem prelila in še in še bi lahko naštevala. Zato te predobro razumem draga Vrhnianka, kako ti je, kako se zjutraj zbudiš popolnoma vse te razumem in mi je vse jasno kot beli dan, ker nekateri ljudje tega ne dojamejo ne verjamejo, samo zaradi njih ne moremo na kolena in jim povedati in jokati kako nas boli in kako slabo počutje imamo. Draga Vrhnianka, če želiš mi lahko pišeš na moj meil, da katero si več rečeva. [email protected]
Lepo te pozdravljam

New Report

Close