igrače za 9 in 11-letnika
Dovolj mi je računalniških igric, game boyev in ostalega.pa ne,da bi moja fanta imela tega na pretek, samo odločila sem se, da bi šli kupit še kakšno “normalno”igračo ob kateri mora deček misliti, ko jo sestavlja. Tudi fanta se strinjata s tem, stvar sem si zamislila tako,d a bi šli najprej gledat, kaj sploh obstaja, potem pa bi premislili, kaj bi kupili in naredili načrt, kako. Problem je v tem, da ne vem, kje bi bile takovrstne kvalitetne igrače naprodaj na kupu, da ima človek čas pogledati in se odločiti. In da se otroka nauči, kako se premisli o določeni zadevi, pregleda izbiro, se odloči in nato-po načrtu seveda, – tudi kupi. Da otrok nima občutka, da vsaka stvar kar z neba pade in je lahko tako kot pride tudi kmalu polomljena in odvržena. In pa, da dobi otrok občutek za kvaliteto, da je bolje malo in dobro, kot veliko in zanič.
V mislih imam kakšne starosti ustrezne lego kocke, kakšne male modelarje, elektrotehnike, avtomobilčke,…. ( nad sestavljanjem in barvanjem letal nista najbolj navdušena ), več mi pa že domišljije zmanjka. Puzzle imata doma, prav tako je doma veliko pomešanih lego kock ( ki jih sestavljata manj kot 1x mesečno), rada pa zgibata in mečeta letala iz papirja, se streljata s pištolami iz 199,…
Ima kdo od vas kakšno uporabno idejo?
Hvala za vse predloge.
Pozdrav
Predlagam vam igro RUMMIKUB. Mi zanjo zvedeli letos poleti in smo jo takoj kupili. Pri nas je sicer še nisem zasledila. Vem pa da jo imajo v METRO-ju in TOYS’R’US. Pogledate jo lahko na http://www.toysrus.com (pod search vpišite RUMMIKUB).
Sestavljaš kombinacije, princip je podoben kot pri igri s kartami REMI, le da je tu še več možnosti.
Vse je seveda odvisno od otroka, kakšne igre ima rad. Mi imamo 11 letno hčerko in uživa v igrah pri katerih mora “napenjati” svoje sive celice.
Želim vam lep dan
CUBORO !