Najdi forum

Rada bi pomagala prijatelju, katerega oče ima resno težavo z igrami na srečo. Ko sem izvedela za njegovo težavo, sem bila prepričana, da bom na intranetu našla veliko odgovorv na moja vprašanja.. pa nisem našla skoraj nobene strani ali naslova, kamor bi se lahko obrnila. Niti ne vem, če ta forum ustreza tej temi.
Prijatelj je že čisto obupan, oče je zapravil že ogromno denarja. Mamo je seveda sram komurkoli, tudi sebi, priznati, da ima mož težave (saj poznamo sindrom “kaj bo pa soseda rekla”), otroci ga ne morejo prepričati, da mora prenehati in poskrbeti tudi za njih. Zaradi njegovih zdravstvenih težav (je že starejši in ima sladkorno) ga ne morejo kar vreči iz hiše, on pa laže, skriva denar in manupilira z vsemi okrog sebe. Kako ga postaviti pred dejstvo? Kako mu pomagati?
Hvala za vsak odgovor.

To je forum zasvojenosti in tudi hazarderstvo je oblika zasvojenosti. Prav si prišla. Ne znam ti pa kaj več povedati, ker se s tem primerom nisem nikoli soočila.

mogoče je to bolj visokoleteč nasvet in mogoče zelo težko izvedljiv, saj vsebuje veliko če-jev in ko-jev, ampak mogoče pa v idealnem trenutku dosežete tudi to: dobro poznam delovanje na primer kazinojev. če ta oseba zahaja v kazinoje in tam zapravlja denar, ga lahko nekovč v trenutku, ko si bo to priznal in ko mu bo žal, posprmite do notarja in skupaj pripravite notarsko overjeno prepoved v točno določene kazinoje. to prepoved pošljete v te kazinoje in le-te zakon zavezuje, da hazarderja s to prepovedjo ne spustijo v svoje prostore. seveda se potem dogaja, da tak človek pride s tujim osebnim dokumentom in upa,mda receptorka ne bo tega opazila, ampak vseeno pa kar precej zaleže.

O hazarderjih piše dosti v knjigah Sanje Rozman, ona se v svojih knjigah ukvarja predvsem z nealkoholnimi zasvojenostmi. Tudi sama se je ločila od hazarderja. Drugače pa jim je zelo težko pomagati, saj so le-ti poleg alhkoholikov največji lažnjivci in manipulatorji.

Življenje me je izučilo, knjige pa podučile, da ni pametno nastopati z vidika kot ste ga navedli. To da so lažnivci itd. ima svoje razloge in ti razlogi so v bolezenskem dogajanju. Torej to ni nekaj, kar bi nastalo zanalašč in samo zato, da bi vas prizadelo ampak je neke vrste obrambni mehanizem, ki omogoča tako odvisniku kot tudi harzarderju, ki je tudi odvisnik preživeti. Torej tu je potrebno biti racionalen in čimmanj čustven, ker gre za resno motnjo, ki se kaže tudi z znaki kot ste jih opisai.

New Report

Close