Najdi forum

Ma je minilo že mnogo let odkar sem nazadnje kockala (jumb). Zdaj pa natančno več ne vem kako gre. Spomnim se štirih kolon (gor-dol-mešano-napovedano). Ne vem pa natančno kako se prištevajo dodatki k kenti (mala -1-5in velika2-6), trisu (-če se ne motim je to 3+2 enaki kocki). za poker je +40 in jumb +50.
Sem iskal kaka pametna navodila na netu pa mi ni uspelo. Torej, če se kdo spomni, prosim za natančna navodila.

http://users.volja.net/kockanje/

Mogoče tukaj?

heh, me veseli, da kdo se pozna to igro. mala kenta je 35, velika 40, trisu (mi sicer temu recemu full, je pa to kombinacija 2+3) se pristeje 30, poker in jumb pa +40 in +50.
tabela je razdeljena na tri dele in 4 kolone. v prvem delu zbiras “stevilke”, ce je sestevek kolone 60 ali vec pristejes 30. drugi del ima dve vrstici, se vedno 4 kolone, mi smo vrstici imenovali maximum in minimum (torej najvisji sestevek treh metov in najnizji). razlika spodnjega in zgornjega stevila se mnozi s stevilom zbranih enic v tej koloni. to je rezultat pod vsako kolono v drugem delu. tretji del ima pa kento, tris, poker in jumb. sestevek vseh treh delov (po kolonah – torej pridejo 4 sestevki) je celoten sestevek v igri.
moram priznat, da je pri nas jumb poplaren vse letne case, tako med starimi kot tudi malo manj starimi:).
upam, da je kaj v pomoc….
lpm

Hvala. Se mi je zdelo, da so prištevki kenti takšni. Mi bo v veliko pomoč. V dijaških in študentskih letih smo kockali cele popoldneve in noči, samo kaj ko je od takrat minilo že več kot 15 let.

New Report

Close