Najdi forum

Partner nad menoj že tri tedne izvaja tretman s tišino . Pred tem me je osorno zavrnil na eno od mojih vprašanj , zato mu tudi jaz pozneje nisem vrnila klicev in ne SMS. Namesto da bi se mi opravičil , opravičilo je v tem primeru vsekakor prišlo v poštev, me namesto tega že tedne ignorira. Kaj reči človeku v tem primeru , ko bo ponovno pričel komunicirati?  Saj se mu pogosto dogaja , da je mnenja da on ni nikoli kriv.,

Tri tedne ignorance s tišino je zagotovo ekstremna “kazen” za karkoli med odraslimi ljudmi. Vseeno pa nekaj osvetlim: vsaj glede na zapisano ste z ignoranco (in s tem izsiljevanjem opravičila) v tem primeru pričeli vi s tem, ko mu niste vrnili klicev in sporočil.

Ne podcenjujem njegove odgovornosti za osorno obnašanje (kar je nedvomno težko prenašati, sploh če se pojavlja ponavljajoče), a vseeno menim, da bi to osornost lahko ustrezneje naslovili, se o njej pogovorili in mu nekako dali vedeti, da je ne tolerirate. Namesto tega ste “udarili” z ekstremnejšo obliko “kazni” – užaljenostjo/ignoranco, on pa vam jo sedaj vrača. Gresta se igro “kdo je močnejši in kdo ima prav”. Veliko bolje bi bilo, če poizkusite preko odkritega pogovora, kjer se hkrati dotakneta kako se počutita v takih trenutkih. Še prej pa se pomirita, da ne bodo letele puščice levo, desno.

V vsakem primeru pa se v prihodnje izogibajte ignorance (v obe smeri). Gre namreč za najbolj bolečo obliko čustvenega nasilja.

New Report

Close