Najdi forum

Zanima če mi lahko kdo odgovori ali je ignoriranje in tišina v zvezi znak , da je oseba narcisoidna, mentalno bolana ali kaj drugega?

Namreč moj partner se vedno odloči za ignor ne glede kaj je v vprašanju tisti trenutek. Lahko je samo napačna beseda, kakšen opazek ki je nespoštljiv in bi ga rada razrešila. Bog ne daj , da ga dam na plan, ker se mi v nasprotnem pripeti vectedenska ali mesečna ignoranca v kateri partner trdo verjame da jaz tista , ki bi morala hodit nazaj in s prstom kazati nase.

Vse bolj razmišljam da je narcis tihe sorte. Verjamem da imajo ljudje pravico do umika v tišino zaradi nečesa , ampak normalen človek ima mejo mar ne?

    in tudi verjamem da se v nekaj rednih že tudi ohladijo, in gre potem za sklep da bodo to še nakaj tednov nadaljevali kar pa je podobno čisti zlobi. Kaj menite?

Tako dolga tišina je psihično nasilje, pravzaprav dolgotrajno trpinčenje in orodje za manipulacijo, česar se gospod dobro zaveda. Jaz bi ga soočila s tem ravnanjem in rekla, da odhajam in da ko se bo pohladil in bil pripravljen normalno pogovarjati, naj me pokliče (če bi želela ostati v zvezi). In da se ne grem teh igric. Vmes bi si skušala svoje življenje narediti čim lepše, se družiti s pozitivnimi ljudmi in početi stvari, ki me veselijo. No, najbrž s takim ne bi dolgo zdržala, ampak recimo če bi bil to nek vzorec, ki mi je znan in ne bi mogla ven, bi se morda poslužila takšne rešitve.

Zgolj tišina sicer še ni znak narcizma, je pa res, da narcisi zelo pogosto uporabljajo ignoriranje kot ‘kazen’, da bi nas pripravili, da se vedemo, mislimo, čutimo, tako, kot si želijo oni. Poleg tega jim to omogoča, da se jim ni treba soočiti z ničemer.

Ko se ohladimo ( če smo jezni) ali jih začnemo pogrešati ( ker niso samo slabe stvari) in še posebej, če narcis kaj potrebuje, pa pridejo nazaj, kot da se ni nič zgodilo ali pa začnejo z manipulacijo….ti si bil tisti, ki si to povzročil, pretiravaš, zakaj moraš vedno to pogrevati, ne moreva imeti vsaj enkrat kominkacijo brez tvojih dram..itd.

V vsakem primeru je takšno vedenje velik opozorilni znak in če druga oseba tega ne želi spremeniti oz se soočiti s stvarmi, kadar so na mizi, potem je skorajda nemogoče, da bo tak odnos vsaj približno takšen, kot si želimo oz. ‘normalen’.  V še tako zdravem odnosu pride do težav in če jih ne moreš sproti reševati se začnejo samo kopičiti in slej ko prej se bo ta velik kup podrl in pod seboj pokopal tisto, zaradi česar si sploh skjupaj z nekom.

 

GittaAna

GittaAna

New Report

Close