Najdi forum

IGF I. in IGF BP3

Pozdravljeni,
zanima me sledeče moj štiriletni sin ne raste prav v skladu z lestvico in je velik za dve leti starega otroka pred stimulacijo z rastnim hormonom je imel naslednje izvide:
krvni sladkor 4,9
igf 1 38,8
igf bp3 1,07
po stimulaciji pa
4,7
38,8
1,69
Zanima me ali je mogoče to lahko kako dedno da ne raste kajti zahtevajo test sekveniranje gena, ali je možno da sem v drugi nosečnosti izgubila otroka zaradi te bolezni, ki jo ima prvi otrok.
Hvala za odgovor in vaš dragoceni čas.

Spoštovani,

IGF1 je Insulin like growth factor 1 oziroma z drugim imenom somatomedin C. Je insulinu podoben rastni faktor, ki deluje tako, da pospešuje delovanje rastnega hormona preko vezave na protein IGFBP3.
IGFBP3 oziroma Insulin like Growth Factor binding Protein 3 je po slovensko protein 3, ki veže insulinu podoben rastni faktor. Nekateri ga imenujejo tudi od rastnega hormona odvisen insulinu podoben transportni protein. Ena od njegovih mnogih funkcij je, da v serumu prenaša IGF1 in IGF2, neodvisno od tega pa deluje samostojno v izvenžiljnem prostoru prek vezave na celične receptorje kot direktni inhibitor rasti.
Odgovore zakaj so pri vašem otroku predlagali gensko analizo in ali bo rezultat pomemben za zdravljenje vašega otroka pa vam lahko dajo le zdravniki, ki so to preiskavo predlagali.
Odgovora na vaše drugo vprašanje pa tudi ni mogoče kar tako podati, saj so vzroki za neuspešno nosečnost zelo številni.
LP

New Report

Close