IgE
Zadnje vrednosti IgE 4420…
Kako ga znižati?
Težave lajšam 1x mesečno z flosteronom v obliki inekcije, ker mi tablete,kapljice in pršila ne pomagajo nič in imajo le stranske učinke – zaspanost, povečan apetit, razdražljivost, nočne more… Jemala sem kot otrok Dihalar potem Claritine, Telfast, Letizen, Singulair…
Spoštovani!
Cel. IgE vrednosti nad 4000 pomeni, da ste atopik in da imate eno ali več alergijskih bolezni /kar je razvidno iz napisanega, da jemljete zdravila za alergijo/ Pomembno je, da napišete koliko ste stari, katero od alergijskih bolezni imate, kdo je še alergik v družini, na kaj ste preobčutljivi, pa vam bom lažje odgovorila kako zmanjšati vrednosti IgE.
Lep pozdrav.
Stara sem 23 let. Diagnoza – alergijski rinitis itd, ko sem bila mlajša tudi astma bronchiale vendar se je umirila – pluča so čista in nimam težav.
V družini nas je več alergikov(babica je bila astmatik,mama je alergična na nekatera zdravila in jagode,kar nekaj alergikov pa je še po mamini strani) vendar močno vodim pred vsemi.
Alergična sem na cvetni prah trav,dreves,plevela (prelepe travniške rožice,breza,leska,topol,vrba….)
Težave mi povzročajo konji,kratkodlake mačke in psi, breskve,jagode,jabolka in še nekatero drugo sadje in zelenjava(zatekanje jezika in pekoč občutek)
Težave – kihanje,glavobol,zatekanje oči,solzenje oči, pekoče oči, močna srbečica v grlu oz.na nebu, utrujenost, nerazpoložensot,srbenje po obrazu – pod očmi, za ušesi, čelo, zgornji del roke, vrat, spodnji del nog…
6 let sem imela hiposenzibilizacijo na CP.Pred hiposenzibilizacijo sem imela IgE nekaj čez 2000, potem se mi je postopoma zniževal za 250 enot, na koncu je bila njegova vrednost 750, po prenehanju hiposenzibilizacije pa je spet narasel na 4420.
Upam, da je dovolj izčrpno…