Najdi forum

Pozdravljeni.

Najprej naj se vam zahvalim, ker ste si vzeli čas in prebrali ta text.
Namreč zanima me sledeče… Sem mamica z enim otrokom, zaposlena ter ločena. Živiva v najmeniškem stanovanju vendar z mojo plačo vsak mesec težje shajava.. Ostale so mi položnice, ki jih sproti nisem uspela plačati…komunala in vrtec za malčka…

Veliko sem razmišljala o IDSP a nekako mi poleg vsega prebranega ni jasno ali lahko sploh zaprosim zanjo,ampak želim poskusiti…preden pa poskusim bom poskušala dobiti še vaš nasvet.

Torej kakšne so moje možnosti če : * zaprosim za plačilo položnic (komunala in vrtec – vrtec ne spada pod življ. potrebno)
*zaprosim za pomoč za nakup prehrane in otroških potrebščin

Sama se ne morem odločit kako izpolniti vlogo prosim svetujte mi kaj bi bilo bolj ugodno zame… Želela sem tudi zaprositi za pomoč RK a so mi rekli da če nisem prejemnica DSP(odločba ki to dokazuje) nisem upravičena do paketa.

Torej kakšne so moje možnosti..

Hvala za razumevanje in čas .

Betty+

Tudi če nisi prejemnica,DSP,in če imaš nizke dohodke
lahko dobiš prehrambeni paket RK.

Za hrano lahko zaprosite pri župnijski ali škofijski karitas, pa tudi za oblačila,ki so zelo lepo ohranjena, včasih celo nova, enkrat letno je tudi možnost plačila kakšne položnice. Napišite prošnjo, tam niso tako strogi glede cenzusa, odločajo o vsakem primeru posebej.
Tudi RK nima v vseh krajih tako strogega kriterija. A so vam to rekli na vašem RK? Pri nas vem, da lahko na RK dobijo hrano tudi taki z zelo nizko plačo ali pokojnino, odvisno od posameznega primera.
Želim vam, da se čimprej rešite iz stiske. Položnice se hitro začnejo nabirati, vsak mesec jih ostane več neplačanih in ko je dolg velik, ga je še težje poravnati.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close