IDEJE ZA BOŽIČNA DARILA …
Medvedek Pu – potrebujem tvojo pomoč. Zgoraj si napisal(a), da polniš blazine s koflinom. Kaj je to koflin, kako izgleda in kje se da to polnilo kupit. A veš mogoče tudi ceno?
Hvala za tvoj odgovor in veliko užitkov pri ustvarjanje. A ni čas bližajočih novoletnih praznikov taaaaaaaaaakoooooooo zeeeeeeeeeloooooooo leeeeep…?
Nataša
Ej Nataša, ne vem ali se reče koflin ali konflin, mislim da je prvo. Je takšna prijetna mehka bela zadevica, ki spominja na vato in se prodaja na kg. Lahko kupiš tudi nekaj dag. Kg stane cca 900,00 sit, jaz ko sem nazadnje kupila pol kg je bila ena bela nosilna vrečka čisto polna – tako da imaš predstavo – je ful lahko kot vatica. S tem polnijo igračke pa blazine. Dobi pa se tudi takšna na koščke narezana pena – ampak pri polnjenju s koflinom se nekako lepše napolni in poda – je ful prijazno za otroke in pranje. Meni osebno je bolj všeč kot pena. Seveda lahko uporabiš tudi peno, v kosu ali narezano na drobne koščke.
Pozdrav
MP
Jera,
Če si kupila lak za razpoke in imaš samo eno stekleničko, potem prebarvaš z osnovno barvo, kakršnokoli (take barve bodo potem razpoke) – če naprimer barvaš les, keramiko, glino,… je najbolje, da uporabiš akrilno barvo (seveda tako, da se dobro prime in se ne izpira). Ko se dobro posuši, premažeš z lakom za razpokanje (preberi navodila na steklenički, čez koliko časa naneseš drug nanos barve, ker se tehnike pri posameznih proizvajalcih razlikujejo). Ko barvaš čez z drugim odtenkom barve (razlika mora biti kar precejšnja, da so potem razpoke vidne in izrazite, recimo temno rjava spodaj in bež čez). Pomembno pa je, da ko barvaš drugi nanos barve, da delaš s hitrimi, enakomernimi potezami, ker se razpoke zelo hitro pojavijo… če potem potegneš še enkrat čez, ko se razpokice že pojavljajo, jih lahko hitro pokvariš in prekriješ z barvo. Svetujem ti, da najprej preizkusiš na koščku kartona, da vidiš kako deluje!
Upam da ti bo uspelo. Če pa še kaj ne bo šlo, pa kar vprašaj.
K!
Krasne lahko narediš sama iz Das mase ali slanega testa, o katerem je bilo govora nekaj postov više… oblikuješ, posušiš in pobarvaš. Tudi če ne bodo kipci tako lepi kot tisti vliti, bodo pa nekaj posebnega, ker bodo samo tvoji, pa čeprav abstraktni! Če v izdelavo vključiš še kakšne otroške ročice, bodo pa take jaslice še več vredne!