ideja za darilo za partnerja/co
Pozdrav vsem skupaj!
Ker se nahajam v podobnih “težavah” kot vi, bi rada sprožila temo, v kateri bi se lahko razdelili na moško-ženski del in si pomagali.
Gre za ideje/nasvete, kaj kupiti našim dragim partnerjem. Sama ne želim teh decembrskih dni preživeti v skrbi, kaj dragemu kupiti, pa zato prosim za vaše ideje, dragi gospodje, dečki in gospe, deklice.
Včasih je prav težko se spomniti, kaj kupiti dragi/dragemu, pa vam sama, dragi mladeniči dajem ideje, kakšnega darilca si želi ženska.
In potem pomagajte še ostale, drage dame. Vi, gospodje pa tudi napišite, kakšna so za vas dobra darila od vaših dragih.
Moje ideje za žensko so:
– dobra vaza,
– odštekana slika,
– vajin glasebni CD,
– romantično vabili v kopel za dvoje,
– večerjica ob svečah v mehiški restavraciji,
– pisna obljuba, da jo boste vsak mesec peljali na izlet in poveste kam vse: Piran, na Brniško travo na piknik gledat avione itd…
– ročno izdelan album od vajinih slik, ki vam največ pomenijo in kjer zraven pripišete, kaj vam je bilo tako všeč.
– verižica Swarovski,
– lepa ruta ali šal ali odštekana torba,
– vabilo v London z EasyJetom ali pa v muzej v sosednje mesto in sprehod…
Skratka, a vidite! Idej kolikor hočete za vaše drage.
Sedaj pa meni pomagajte izbrati nekaj moškega za mojega dragega.
Pa ne mislite, da nočem biti osebna, obratno. Samo kakšen nasvet, smernica mi manjka. Delam namreč v moški družbi, ki mislijo, da je najbolje kupiti moškemu USB ključ, MP3 player, Polar merilec itd.
Prosim, zamislimo se vsi in zapišimo dol ideje, kaj želite VI in kaj mislite želijo Vaši ali pa kaj ste jim podarili in je bilo kul.
Hvala!!
Lepe dni brez skrbi ampak polne idej…
Tea
Te moram razočarat – tvoja delovna moška družba ima skorajda prav: moj mož si je za rojstni dan zaželel Wireless Router, ker USB ključ (vsak svojega) in MP3 Player že imamo pri hiši. :(((((
No potem sem mu pa naredila zraven še
– kupone za ‘servis’
Za te je bilo v zadnjem času precej povpraševanja 😉
Ja pol je pa moj “tastar” čist ena posebna mešanica…namreč njemu so ljuba taka osebna darila-taka ki zahtevajo mojo angažiranost, pa ne mislim za nakupovanje ampak tako, da mu nekaj sama naredim.
Za Miklavža sva se z mojim “tastarim” zmenila, da obdariva samo otroke, midva pa se pač ne…popoldne sva nabavila 4 pare copat pa kup sladkarij in sadja, ko so šli otroci spat pa sva vsakemu naštimala svojo porcijo na pislano mizo …in ko je šel spat še moj “tastar” sem opazila, da mojih novih copat ni nikjer-pa tud vse sladkarije so iz omare zginle…nekaj časa sem gledal njegove copate in obupavala kaj nej naredim…no pol sem pa zamesila testo za piškote, našla še ene zapakirane gate in darilo je bilo ob 4h gotovo…no presenečenje je bilo pa popolno-me je zbudil z tako dobro kavo oblečen v nove spodnjice z novimi copati na nogah…sem bila pa jest na +…saj sem dobila 2 darila :)))lol
Za mojega imam trenutno več idej, kot penezov :)))
– klasična usnjena denarnica (ker jo ravno potrebuje)
– pižama (pa je ne bo dobil, ker je noče nosit)
– ročna ura (ker jo potrebuje)
– trenerka (jo ravno potrebuje)
– podaljšanje naročnine na Playboya (to mu je Božička prinesla lani, pa ga je bil ful vesel) … če si pogumna, se vsedeš pod božičen drevešček v kakšni zanimivi opravi, okrog vratu pa imaš recimo obešen bon za naročnino :)))
– karta za fitnes
– toaletna voda (nov vonj)
– kila pistacij
pa še klasične ideje:
– štumfi (kakšni posebni, hecni ali pa klasični – itak)
– spodnje perilo (itak)
– bon za masažo
– doma narejeni boni za razvajanje z moje strani
– kakšen CD
– šal, rokavice (moj noče nosit)
…
Nekaj stvari, ki mi takole na hitro padejo na pamet (pa to niso ideje samo za partnjerje ampak ideje kar tako)
– knjiga (knjige imam strašno rada, rada jih dobim in rada podarim)
– naročnina na revijo (mami bo letos za DM že drugič dobila naročnino za Rože in Vrt, strašno je zadovoljna)
– večni koledar (to je koledar, ki ima zpisan samo datum nič dneva – vsak dan nova sličica, izdal ga je National Geographic, pod sliko so kratki opisi dogodka na sliki – to darilo sem si pa lani sama podarila za DM :-)))
– kreme od justa (vem, prepovedana reklama na MONu, a kaj čem, naša stara mama je čist srečna če dobi kremo za noge, ker je tako suuuuuper)
– darilni bon (oče recimo klasično dobiva od vseh bone za merkur, nekaj se nabere, kaj še sam doda, pa ima kako novo “mašinco”)
Skratka pri nas imamo navado, da si vedno podarjamo uporabne stvari. Žal nismo posebej romantične duše, da bi si podarjali večerjice in podobno.
Tudi jaz sem precej od uporabnih daril, po drugi strani pa tudi kakemu razvajanju ne rečem ne, če niso glih neumnosti (važno, da sem nekaj kupil…) Tako sem eno leto od moža dobila kremo za otečene noge ( ni glih moj problem), jaz pa sem njemu kupila deodorant ( ki ga še zdaj ni uporabil).
Kaj si jaz želim?
Knjigo
Večerjo v dvoje
Vikend paket v toplicah, ki mi je obljubljen že nekaj let
Bon za kako masažo, manikuro, kozmetičarko..(lahko bi se katera ob takem tudi užalila)
Kaj bom njemu kupila?
To, upam tudi jaz, bom dobila kako idejo.
naš pa zadnje čase rad sestavlje puzze s tavelko poldkico, pa mu bo božiček prinesel puzzle iz 1000 kosov z motivom Ostržka…tako bo še tavelka Poldkica imel mal dela zraven….pa bojo dve muhi na en mah….pa še jst bom mal frej ;-)))))
Skoraj ne morem bit ustvarjalna. Ima najrajši knjige. Kakršna koli, še boljše, če ima vsaj 500-600 strani.
Ker ima pa najrajši knjigo Bobri od Janeza Jalena, prebral jo je vsaj 15X – ma sigurno večkrat, sem mu nekoč podarila knjigo (prvi in drugi del, ker tretjega nisem dobila) natisnjeno 10. 8. 1943
Za roj. dan pa je dobil Najlepše antične pripovedke.
Tega se rudi najbolj razveseli.
No, jaz imam tudi željo, pa so vsi okoli gluhi zanjo. Sem že večkrat omenila da bi rada knjigo Pabla Nerude, pa me nobeden ne usliši….Si jo bom pa enkrat sama podarila…
Počasi umira, kdor postane suženj navad,
ki si vsak dan postavlja iste omejitve,
kdor ne zamenja rutine,
kdor si ne upa zamenjati barv,
kdor ne govori s tistimi, ki jih ne pozna…
Počasi umira, kdor beži pred strastmi
in njihovimi močnimi emocijami,
zaradi katerih se zasvetijo oči
in znova oživijo osamljena srca…
Počasi umira, kdor ne zamenja življenja,
ko je nezadovoljen s službo ali z ljubeznijo,
kdor se zaradi sigurnosti odreka morebitni sreči,
kdor ne sledi svojim sanjam,
kdor si ne dovoli vsaj enkrat v življenju
ubežati pametnim nasvetom…
Počasi umira, kdor ne potuje, kdor ne bere,
kdor ne posluša glasbe, kdor ne najde miline v sebi;
Počasi umira, kdor uničuje lastno ljubezen,
kdor ne dovoli, da bi mu pomagali,
kdor preživi dneve z jamranjem nad lastno smolo
ali nad neprestanim dežjem…
Počasi umira, kdor opusti načrt še preden ga poskusi izvesti,
kdor ne sprašuje o tistem, česar ne ve,
kdor ne odgovori, ko je vprašan o tistem, kar ve…
Ne dovoli si počasnega umiranja!
Tvegaj in uresniči želje še danes!
Živi za danes!
— Pablo Neruda —