Najdi forum

idealna teza in vaje

Lep pozdrav vsem na tem forumu!
Mene pa zanima nekaj: koliko kg bi morala imeti pri svojih 172 cm? Mislim, da sem bolj drobne konstitucije in se mi vsak odvecen kg zelo pozna. Trenutno imam 78 kg. Lani sem jih imela v takem casu 86, potem pa sem sla maja na 3 mesecno dieto (to je ta z mesom en dan, drug dan krompir, itd.) in shujsala 12 kg. Sedaj sem zal 4 kg ze dobila gor, v casu dobrih 5 mescev. Poskusila sem se enkrat to dieto, a nisem zdrzala vec kot 14 dni. Enostavno se mi upira, da si tako omejen s prehrano in jes vsake 4 dni isto. Povrh vsega pa me vitaminski dnevi spravljajo ob zivce, kar pa si sedaj, v obdobju izpitov ne morem privosciti.
Razmisljala sem ze o tem, da bi sla na fitnes, a si ga zal, s svojimi prihodki ne morem privosciti. Starsa sta privolila, da mi za roj.dan (mimogrede: stara bom 24 let, kar je tudi pomembno za izmero idealne teze zame) kupita Orbitrek, ce bom seveda redno telovadila. Kaksne izkusnje imate kaj z njim? Deluje res na vse misice? Koliko casa dnevno bi morala telovaditi, da bi bil ucinek viden? Najbolj me motijo stegna, trebuh, povrhu pa me skrbi, da se mi ne bi prsa povesila med hujsanjem. Za to razmisljam tudi o uporabi lazjih utezi, za krepitev prsnih misic.
Preden koncam, se to: koliko casa bi potrebovala za izgubo cca. 20 kg? Saj bi jih morala imeti tam okoli 58 kg, ne?
Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem!
Studentka

studentka,

Samo z orbitrekom se ne boš rešila odvečnih kilogramov oz. veliko lažje se boš rešila odvečnih kilogramov, ob zmernejši količini hrane in bolj zdravem izboru jedi. Nasvetov o tem imaš veliko že na tem forumu… uporabi iskalec.

Veliko koristnih nasvetov pa najdeš tudi na moji spletni strani, kot tudi vaje za posamezne dele telesa… za veliko teh vaj ne potrebuješ nikakršnih dragih pripomočkov.

Lp,
Goran

Kako to misliš, cel dan samo meso, potem pa naslednji dan krompir? Za zajtrk krompir, za malico….. Povej več, prosim.

Tanja! Tale članek sem našla na Srednjih letih. Ni strokovni, pa vseeno:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=27&i=26171&t=26030

Ce si studentka v Ljubljani, mi pisi in ti sporocim, kje je najcenejsi fitnes za studente. Mislim, da si ga bos lahko privoscila, je priblizno cena 3xtnega obiska kina!

Žal sem iz Celja, pa vseeno hvala.

Orbitrack…
Raje vzami rolerje!!! Bo večja korist.. Orbitrack je full statičen.. problem je ker vidiš vedno eno in isto okolico (se ne premikas) in te bo fulll hitro minilo!!!

Najbolje je, da po 6 uri ne ješ veliko in da gres na tek.. Tek ti bo najbolj pomagal.
Fitens je problem, ker ok.. boš shujšala samo boš pridobila na masi oziroma po fitnesu boš imela apetit da poješ slona… (vsaj jaz)

Peter,

Saj koliko mišične mase bo kdo pridobil ne zavisi le od tega ali hodi na fitnes ali ne… to zavisi predvsem od treninga in prehrane. Če sta trening in prehrana sestavljena tako, da je povečanje mišične mase možno… potem se to zgodi. Če sta treninga in prehrana sestavljena za hujšanje, do kakšnega večjega povečanja mišične mase nikakor ne more priti.

Rolanje je pa všeč tudi meni.

Lp,
Goran

New Report

Close