Najdi forum

ICSI

Nisem še tam, a me vseeeno zelo zanima:
– koliko časa čakaš, ko se odločiš in prijaviš za ICSI – do same izvedbe?
– kolikokrat moraš iti na GK v enem poiskusu? Je obvezna bolniška? Ali lahko te
stvari opraviš tudi pred službo ali po njej?
– kaj vse lahko opravi v tem procesu dr. Reš – ali se vse dogaja na GK?
– ali moraš od punkcije (če to pomeni, da ti vzamejo jajčno celico) do vsaditve
združenih celic – embria ostati v bolnišnici? Koliko časa? Pa potem?
– a če ti takrat vzamejo več celic in moškemu več semenčic, jih oplodijo, jih potem
shranijo – zamrznejo? So to zmrznjenčki? Te počakajo več let?
Midva upam, da bova prišla do spermijev z biopsijo – ker sicer ne vem kako
naprej – si ne prestavljam…
Napišite mi kaj, da se malo pomirim. Kako je bilo pri vas?
Kako uspešni so postopki ICSI?
Srečno vsem!

Draga Ana
– ko boste z zdravnikom izpolnili vlogo za IVF-ICSI/ET bo do odločitve konzilija potrebno počakati največ 3 mesece. S postopkom bosta začela prvi dan tvoje naslednje menstruacije, če ne bo drugače dogovorjeno
– kolikokrat boš morala na GK v LJ je odvisno od načina zdravljenja. Če boš “obravnavana” kot me, ostale (kombinacija superfact + pergonal) bo celoten postopek od M do ET približno 6 tednov. Prvic gres tja 22 dan (ces dan bolniske). Drugic 14 dni kasneje – minimalno 3 ure. Potem pa cez priblizno 1 teden do stop injekcije praktično vsako jutro (včasih vsak drugi dan). Odvisno od zasedenosti zdravnikov – 3 ure
– če te zdravi dr. Reš, bo anredil vse on; ce se zdravis na GK Lj (ali Mb) pa samo tam
– po punkciji počivaš približno uro; ce se prej pocutis dobro lahko odides prej; priblizno tri dni po punkciji te se boli, potem odneha
– po ET pocivas najmanj eno uro, lahko dalj, potem gres domov
– zmrznjenčki so oplojene celice, ki se pravilno delijo. po Zakonu o OBMP se lahko hranijo najvec 5 let, ce se ne dogovori drugace
– kako je z biopsijo pa ne vem…
Srecno – in Ana – pocasi dalje,vse bo v redu

Draga Ana, jaz sem tudi ena izmed teh , ki imamo podoben primer. Najprej ti seveda želim, da bi pri biopsiji pridobili vsaj en zdrav spermij primeren za oploditev, saj to je osnova za ves nadaljni postopek, ki je za žensko enak IVF postopku. Sklepam po tem,da ima tvoj mož tudi azoospermijo. Kakšen je vzrok pri njem. Koliko sta stara, kako dolgo se zdravita. Ne bodi huda, ker te sprašujem, le tako ti lažje kaj svetujemo. Če te še kaj zanima pa le vprašaj, in želim vama čim boljši izid biopsije. Čao.

Draga Ana,

Iskustva iz MB:
-lista čekanja …ovisi o vašem zdravstvenom stanju, godinama ..
– prije punkcije obaviš 3-4 ultrazvučna pregleda da se vidi kako rastu folikuli
-nema pravila da se mora ili nemora biti na bolovanju poslije punkcije ili poslije transfera ovisi kakav posao imaš, kako se osječaš….samo da se previše ne naprežeš i da nisi pod stresom

Sretno na biopsiji…moj suprug je bio na biopsiji (čiji rezultati baš i nisu bili blistavi) a kasnije su mu čak pronašli i u spermiogramu po nekoliko komada.. … zato neka i tvoj suprug napravi na dan tvoje punkcije i spermiogram ..postoji mogućnost..
Mi se spremamo 5 put, i to na prirodan ciklus.
Još uvijek se nadam i vjerujem da i nas čeka naša sreća.
Tokom ovih postupaka upoznala sam mnogo divnih ljudi sa sličnim problemima i vidim da uspjeha ima dosta…nebi o postocima ali samo u mojem gradu znam za nekoliko “Mariborskih” beba i zato hrabro naprijed.

Nemojte gubiti nadu i želim Vam puno sreće

Vzroka za verjetno azoospermijo ni. Ne zdraviva se še prav dolgo, stara pa sva okrog 30. Mogoče veš, če dr. Reš opravlja tudi biopsijo? Kje pa si ti v postopku in kje se zdraviš? LP

Dr .Reš je tudi androlog,zato opravlja tudi biopsije.
Katja

Emi, a potem mi sploh ne bi blo treba it drugam kot v ordinacijo dr. Reša? Al on te stvari opravlja drugod (punkcijo, transfer) – GK, Postojna?
Če opravlja dr. Reš tudi biopsijo, a potem on zamrzne morebitne spermije in jih shrani do oploditve in punkcije?
Če je katera to opravljala pri dr. Rešu, naj mi prosim pove, kako so potekale stvari.
Sicer pa hvala punce za posredovanje izkušenj in pomoč.

Pri nama je pa takole : stara sva krepko čez 30 let zdraviva se že več kot 5 let.Tudi pri mojem možu ni znan vzrok, domnevajo pač da je prirojeno. Zdravila sva se v Ljubljani, kjer je opravil tudi biopsijo, nekaj so našli zato smo šli na ICSI, vendar ni bilo nič, saj spermiji niso bili primerni za oploditev. Tako nama je bilo povedano, da naj se sprijazniva, da nikoli ne bova mogla imeti svojih otrok in se naj odločiva za donorstvo. To ne pride v poštev, ker mož tega noče. Toliko na kratko, se še bereve.

Sočustvujem s tabo. Čudno pa se mi zdi, da niso ugotovili že pred ICSI, da spermiji niso primerni za oploditev. A se to ne da ugotoviti že takoj, ko jih najdejo – če jih.
Kako, da sta se zdravila že toliko let, kaj vaju niso takoj poslali na spermiogram?
Pravijo, da se tudi čudeži dogajajo in da se lahko zgodi, da pri ponovitvah biopsij lahko najdejo tudi nove kvalitetne semenčice. Kolikokrat je imel mož biopsijo? Sicer pa sama te stvari verjetno bolje poznaš. Želim vama vse dobro. Oglasi se mi kaj.

Katera pa ve, kako je s plačilom ICSI pri Rešu? Drugače kot na GK Lj – dražje? A ni vseeeno, kje opraviš ICSI, sa ti baje dva poskus itak pripada in ti ju plača zavarovalnica? Kje ste punce s temi izkušnjami? LP

Draga Ana,

tudi midva z možem sva vse poskuse razen enega opravila z ICSI, čeprav pri mojem možu ni bilo potrebno delati biopsije. Postopek ICSI pri dr. Rešu stane 243.000 (to je bila cena junija), sama plačuješ tudi potrebna zdravila. Postopek punkcije in transferja opraviš v Postojni, na ultrazvoke pred punkcijo hodiš v njegovo ambulanto v Ljubljani. Gotovo dela on tudi biopsijo, ne vem pa, kje.

Pri dr. Rešu običajno plačuješ prvi postopek in nato vsakega drugega (plačaš 1., 3., 5., … na zavarovanje oz. zastonj imaš 2., 4., 6. – s tem da vedno sama plačuješ zdravila). Cen postopkov v Ljubljani ne poznam.

Uspešnost ICSI ali navadne IVF metode sta približno enaki, prva se pač dela takrat, ko je premalo moževih semenčic ali ko so le-te preslabe kvalitete.

Veliko sreče vama želim in predvsem mirne živce!

Koliko pa stanejo zdravila?
A mogoče veš, če je potrebno tudi v Lj. dodatno plačati zdravila?
Pa si bila ti z dr. Rešem zadovoljna? Koliko postopkov imaš že za sabo?
Če je potrebno iti na ISCI večkrat: kakšno pavzo običajno priporočajo med postopki?
Ali so pred ISCI tudi tebi delali kakšne preiskave, razen UZ?

Hvala in lep pozdrav.

Takole je bilo pri biopisiji so nekaj našli, ti niso bili povsem brezhibni spermiji, ampak je zdravnik rekel, da bomo vseeno poskusili z ICSI metodo. Poslali so naju takoj na spermiogram, vendar s tem ko pravim da se zdraviva toliko let s tem mislim tudi že vse možne oblike alternativne medicene in to je trajalo in trajalo. Seveda pomagalo ni nič in tako sva dvignila roke od vsega tega “čarovništva” saj sva vanj zmetala ogromno denarja in časa. Zdaj se odločava še za eno biopsijo, mogoče pa se nama bo le nasmehnila sreča, če ne, sploh si ne želim predstavljati, kako se bo nadalje odvijalo moje življenje. Lep dan in se še kaj oglasi.

Draga iva, če želiš piši mi na moj zgornji e-mail pa ti bom dala nasvet kako in kaj glede nosečnosti in od tvojega dragega neplodnosti velja?
Več kaj pa preko maila………

Lep dan ti želim
Doroteja

Doroteja, hvala. ker si se oglasila in mi hočeš pomagati, vendar doma nimam računalnika in ti ne morem pisati na tvojo elek, pošto. Preko službenega pa ne morem in nočem, saj veš zasebnost je tukaj vprašljiva. Prosila bi, če ti ni teško mi tukaj napiši več, še enkrat hvala in vse dobro. Beremo se spet v ponedeljek.

New Report

Close