Najdi forum

HVALEŽNOST

Opažam, da se ljudje ne zavedajo pomena hvaležnosti. Vse se jim zdi samo po sebi umevno. Redko, da se res zahvalijo za nekaj, kar so prejeli. Hvaležnost zbudi v telesu samozdravljenje. Če smo bolni, smo pa vedno bolj nezadovoljni in vedno manj hvaležni. Napaka!

Eden od načinov, kako lahko izrazimo hvaležnost je tapkanje na hvaležbost.
Naredimo spisek za kar bi lahko bili v svojem življenju hvaležni in se tapkamo. Lahko se zvečer zahvalimo za vse, kar se nam je lepega zgodilo čez dan…Zahvalimo se osebam, ki nam pomagajo. Zahvalimo se vsakemu delu svojega telesa, organu… ki tako dobro dela za nas…

Pa še en prispevek o hvaležnosti.
http://www.polet.si/kolumna/hvalezna

Breda

Slovenci-ke smo pač tak narod, da smo zelo zavistni drugim za vse kar imajo.Vidimo soseda, ki se pripelje z novim avtom, mi pa imamo 3 leta starega, pa kar ne moremo verjeti, da je lahko zbral toliko denarja in si ga kupil….seveda smo zavistni tudi za zelo mahjne stvari in zato smo ves čas v stresu samo zaradi zavisti.
Lahko bi bili HVALEŽNI za vse kar imamo, kar se nam dogaja in tudi zato, da ima sosed nov avto.
Nov avto sem omenila zato, ker so si naši sosedje res kupili nov avto in zdelo se mi je, da jim je kar malo nerodno pred menej, ker imajo pač nov avto…imela sem občutek, da mi želijo razložiti kje in kako so privarčevali za ta avto…jaz pa sem šla k njim in sosedi rekli kako lep avto imajo in če grem naslednjič lahko z njo do trgovine, da mi razkaže še notranjost…..soseda je kar žarela in mi hitela kar takoj pripovedovati kaj vse ima ta avto, dobila sem občutek, da se je sprostila in se veselila skupaj z menoj novega avtomobila….
hočem reči-sodelujte z ljudmi-sosedi itd…pohvalite jih kdaj kako lepo urejen vrt imajo, kako lepa jabolka imajo…..
Kar pa se hvaležnosti tiče, se pa strinjam s teboj Breda in spodaj kopiram link na en kratek filmček, ki je vreden ogleda.
http://www.youtube.com/watch?v=UtBsl3j0YRQ

Materialne dobrine, kot so avto, hiša, vikend.so ničelne.

New Report

Close