Spoštovani Goran!
Pišem zato, da se iskreno zahvalim za vaš trud, prijazne in spodbudne nasvete, za vaša strokovna mnenja.
Danes je toliko reklam, kot da neka ogromna industrija divja samo zato, da bi ljudi zbegala in jih ujela v začarani krog. Proizvajalci hrane ponujajo razne nezdrave izdelke, ki neverjetno privačijo ljudi, hkrati pa vsi mediji pritiskajo na nas, kako je suhost lepa. Ljudje se zgubijo v tej norišnici. Za rešitev farmacija proizvaja čudežne tabletke, po televiziji se rolajo reklame čudežnih napravic, kot da bi to res pomagalo. Seveda ne! Hitreje pademo v bolezni kot so debelost ali pa drugo skrajnost kot je bulimija, anoreksija. In smo znervirani, ujeti v past, in ponovno posežemo po neumnostih. Za dodatek pa imamo sedeče službe, en kup skrbi in opravkov, zaradi katerih svojega glasu znotraj, ki obupano kriči, sploh ne slišimo. Začaran krog. In življenje gre mimo.
V resnici pa je tako preprosto. Jesti moraš, kolikor potrebuješ. Saj ne živimo, da bi jedli, kajne? Gibati se, rekreirati, pa se miselno aktivirati, pa duhovno rasti, pa umetniško ustvarjati …toliko tega lahko počnemo…in da lahko to počnemo, potrebujemo energijo. A kvalitetno, ne pa nek fast food. S tem nikamor ne pridemo, poprej se ugonobimo. Potrebno se je torej samo odločiti: ali želimo živeti ŽIVETI, ali se UGONOBITI v lenobi, grozni hrani, nasilju, znerviranosti, debelosti, boleznih. Mislim, da gre za to: zavestno odločitev vsakega posameznika.
No, potem pa so tukaj učitelji, krasni smerokazi, res pravi prijatelji, ki stoje ob strani in jasno kažejo, kam je treba iti. In če je sonce moja jutranja spodbuda, in čudovita narava in dober občutek v meni, ko pobegnem iz začaranega kroga…potem si ti resničen prijatelj, ki pravilno svetuje, z zdravo pametjo spodbuja, si ozaveščeno vzame čas za vse nas, ki se tu in tam izgubimo. Zame si učitelj zdravega in športnega življenja. In za to sem ti globoko hvaležna. Za to, da si tu, na tem forumu, z vsemi nami, z iskrenimi in strokovnimi nasveti.
Hvala ti, da počneš vse to. Da pa delaš vse to prostovoljno, pa je toliko bolj pohvalno, saj nas je dosti takšnih, ki te potrebuje, a si žal ne more privoščiti osebnega trenerja v živo. Kaj naj še rečem: širiš zavest ljudi, vlivaš nam moč in pozitivno energijo, krasno svetuješ…
Hvala. In prosim, ostani, kolikor dolgo lahko. Potrebujemo te.
S spoštovanjem,
hvaležna Lena.