Najdi forum

Husky-oddam NUJNO

NUJNO!!! ODDAM v dobre roke HUSKYA, starega 2 leti in pol, rodovniškega s papirji, zelo lepega, zdravega, primernega za razstavljanje. Zelo zaželjeno bi pa bilo, da bi zraven vzeli tudi psico pasme husky, ker sta zelo navezana eden na drugega. Psička je stara 1 leto in pol, brez papirjev, zelo prijazna. Oba psa oddam zastonj, saj je nujno, da jih oddam. Lp Nuša
Nuša [email protected], lahko kličete tudi na: 031 852 605

Živjo,
najbrž nista primerna za v stanovanje (70 kvadratov) ali pa za nekoga, ki prej še ni imel psa (druge živali)? Bi se razumela s sicer prijazno muco? lp

A sem prav razumela, da se huskyjev zunaj nikoli ne sme spustiti s povodca (ker zelo radi tečejo, po možnosti čez kako cesto)?!

Miša, tako kot za husky-je, enako za druge pse velja, da so poslušni in vzgojeni toliko, kolikor se za to potrudijo vodniki. Husky je pes kot vsak drug. Ima specifičen karakter, tako kot vsaka druga pasma, ki ti ustreza ali pa ne, vendar je veliko oz. večina odvisna od truda vodnika in navezave vodnik – pes.
Vseeno pa husky-ja ne bi priporočala nekomu, ki nima izkušenj s psi. Tudi tebi bi, v kolikor se odločaš za kakršnokoli pasmo priporočila, da se pozanimaš o karakterjih, o tem, kako se vzgaja psa, kako se ga šola ipd.
Glede muce – ali je muca že bila kdaj v stiku s psi?

Lp, Yo

p.s. Upam, da se bo javil še kakšen skrbnik husky-ja in povedal kaj več iz prve roke.

hmmmmmmmmm zanimivo…..samo 4 bi bli že malo preveč :))

me pa mika:)))

Misa,

strinjam se z Yo, da sibirski husky ni ravno primeren za nekoga, ki psa se ni imel. kar se tice muce, je cisto odvisno, nekaj dni bi se lovili po stanovanju, potem bi se pa navadili drug na drugega, saj je za huskije znacilno, da imajo radi vse zivali. Pri tem te moram opozoriti, da so izredni lovci, tako na misi….kot tudi na pernate zivali. So izredno prijazni in cartljivi, navezejo se na lastnika kot tudi na vse ki so z njimi prijazni/ npr: sosede/ . Moram povedati da ti psi ne lajajo, tu in tam malo zatuli kot volk, ampak je to za vse atrakcija:))

Yo, moram ti povedati, da so ti psi sicer zelo ucljivi, vendar jih je spuscati s povodca zelo rizicno – to ni odvisno od same vzgoje in od lastnika, ampak od njihovega karakterja. Lahko ga naucis ogromno stvari, ampak ko pes cuti potrebo po ” svobodi”, zal tu nimas nobene besede. Zelo malo ali pa skoraj nic ni huskijev, ki si brez povodca ne bi privoscili enega malega svobodnega sprehoda. Sama imam 2 huskija – psicki- ena ima 3 leta in je pogosto brez povodca, saj zelo uboga, je pa res, da ce je druzba psov, postane njena poslusnost minimalna oz nicna. Takrat vem, da je ne spustim, saj jo zelo tezko privezem. Mlajsa ima sele 7 mesecev in vem, da je karakterno zelo drugacna od starejse in se tudi zavedam, da je ne bom mogla nikoli tako svobodno spuscati kot starejse. Zato pravim, da je cisto odvisno, kaksnega karakterja je pes in res je, da je ogromno odvisno tudi od lastnika.

Misa, vedeti moras, da ti tak pes vzame ogromno casa, saj rabi dolge sprehode in dosti svojega prostega casa moras posvetiti psu. Meni ni zal, da ju imam in sedaj, ko sta dve je laze. Ce ze razmisljas o huskiju, potem vzami oba. To so psi, ki so navajeni ziveti v krdelu in najhuje je, ko en ostane sam, se huje pa je, da ju locis.
Ce ne bi imela dveh psov, bi ta dva huskija brez premisljanja vzela.

70 kvadratov je sicer malo za dva, ampak, ce ju imas zaradi veselja in ljubezni in ce si jima pripravljena nuditi ves svoj prosti cas in dolge sprehode/ psa ne vzet samo zato, da ga imas/, potem bo tudi prostora za vse dovolj.

lp, ihaha

i-ha-ha,

sem zelo vesela, da si povedala svoje mnenje in nanizala svoje izkušnje. Seveda… poznam husky-je, ki so zelo poslušni in takšne… potepinčke. Ampak takšni se najdejo pri vseh pasmah, vedno je nek riziko. Govorila sem bolj v smislu, da je dosti odvisno od vzgoje in pa, da ni neke slike… husky-ji radi tečejo čez cesto npr.
Verjetno pa imata ta dva husky-ja že malo ustaljen vzorec oz. izoblikovan karakter.

Lp, Yo

Hvala vam vsem za odgovore,
me je zamikalo, da bi vzela oba (vem, da pes, če človek hodi v službo, sam trpi, sploh tak bolj družaben, kot so baje husky-ji), iz tega razloga. Sem si šla pa malo prečitat, kakšni so, in na nekih ameriških straneh je pisalo, da ga sploh (nikoli, razen v ogradi) ne smeš spustiti s povodca, ker ga utegne pograbiti in bo tekel (čez kako cesto). Sicer bi mi (karakterno) kar ustrezal, tudi 8 km sprehoda/teka na dan bi jima lahko nudila, samo stanovanje se že meni zdi malo majhno za dva taka psa (sicer živim sama). Kar se muce tiče, je še nimam, jo pa nameravam imeti (pa da ne bi kasneje kar malo poskušala, pa videla, kako grejo skupaj, se mi je zdelo boljše, da vprašam). Sem pa prebrala, da je vse mogoče in da si težko kdaj 100%en, da se ne bo nič zgodilo, sploh če niso že od malega skupaj.
Moj načrt je sicer si omisliti psa enkrat proti jeseni, ker bom takrat zamenjala službo in bi rada, da se stanje ustali, preden dobim kužka, se mi je pa možnost dveh husky-jev zazdela na prvi pogled privlačna, ker sta najbrž že nekoliko vzgojena in oblikovane osebnosti (da mogoče moja neizkušenost ne bi toliko škodovala). Da bi bila dva, pa zato, ker bi si družbo delala.
Edini husky, ki ga do sedaj poznam, je večji del časa v atriju bloka, se pa (zaenkrat) čisto dobro razume z zajčkom! Ni mi sicer jasno, kako, da je miren in nič kaj nervozen ne zgleda, ker ga praktično nič ne sprehajajo.
Se mi pa zdi, da eksperimentirati z dvema takima psoma z moje strani niti ne bi bilo fer (do njiju), češ, ju bom vzela, pa bomo videli, kako bo šlo, me je pa zamikalo.
Katere pasme bi mi pa priporočali glede na opisane razmere (sama živim, dopoldne ni nikogar doma, 70 kvadratno stanovanje, sprehode pa bi lahko nudila praktično do 10 km na dan (samo ne ob kolesu, pač pa hoja ali tek). Hvala in LP

misa,

lepo od tebe, da si razmislila o vsem skupaj in se razumno odlocila. stanovanje sicer ni tako malo/ sama sem tudi prvo psicko resila smrti in sem si vedno predstavljala, da je husky vecji pes, pa sploh ni, moram priznati, da obe psici spita na postelji/ res je da zivim v veliki hisi in da imata psici dovolj prostora, celo poletje prezivita dan in noc na balkonu, ki je v senci in jima odgovarja, saj na vrtu ne moreta biti.

Do jeseni imas se dovolj casa, da razmislis o pasmi, ki bi ti najbolj odgovarjala, tako karakterno kot vizualno. Ce nameravas psa kupiti, kupi cistokrvnega s papirji in preveri vzreditelja, ce pa nisi pripravljena dosti placati za psa, je pa ogromno psov, ki iscejo topel in prijazen dom.

lepo poletje in cim vec veselja pri nabavi psa – pa pazi nanj, ko ga dobis, imas ga zato, da ga razvajas:)))

lp, ihaha

Yo,

mislim, da sva obe na isti valovni dolzini:))

morava pa priznati, da husky ni nemski ovcar – glede poslusnosti:))

lp, ihaha

Živjo, ihaha,
se strinjam z napisanim, kar se pa razvajanja tiče, mislim, da bi še pretiravala, prej sem imela skoraj osem let zajčka (sem živela še pri starših, ko sem ga dobila, in tam pa res ni bilo pogojev za kaj večjega), ki je letos umrl, in se kar ne morem potolažit, pa tudi družbo pogrešam. In jasno je bil čisto razvajen, še dobro, da se kar sami (zekoti) vzgojijo, si je kar sam določil, kje bo WC in take. Zdaj bi raje imela psa, ker se mi zdi, da je bolj samostojna žival, da je zanje tudi bolje v zdravstvenem smislu poskrbljeno (možnosti), pa še pri rekreaciji bi si delala družbo. Sem razmišljala o drugem zajčku (ker psihiatri svetujejo, da če umrlo žival preveč pogrešaš, da si omisli drugo) in sem jih šla malo gledat, ampak se takoj na mojega zajčka spomnim in …
Psa bom kupila, razmisliti moram še o pasmi, bo pa kar z rodovnikom, se mi zdi, da je za kakega začetnika najbolj varno, če veš, kaj lahko pri psu pričakuješ, kar se karakterja tiče, pa tudi v zvezi z boleznimi.
Hvala za vse nasvete, LP

i-ha-ha, ja to pri poslušnosti bo pa kar držalo. Ampak se da vseeno, a ne? Sicer imam jaz tudi škota in je tudi čisto druga pesem kot No.

Miša, kar se muce tiče – imam 2 odrasla psa in pred kakšnim mesecem sem iz zavetišča pripeljala odraslo muco. In popolno presenečenje – že 1. dan so jedli skupaj in muca je del noči prespala pri psički. Zdaj so pa itak kompanjoni pri vseh bedarijah, da o najdenem mucku, kateremu še vedno iščem dom, sploh ne govorim. Vse gre skupaj, samo brez prisile, mirno in dati živalim čas, da se prilagodijo.

Lp, Yo

Yo,

da se, ce se potrudis, samo pr huskiju ni vse odvisno samo od tebe.imajo zelo mocen karakter.

lp, ihaha

prodam morske prašičke cene so od 8-12 evrov tel.040-833-122

wtf

lep pozdrav. mene pa zanima če kdo ve, koliko pride husky mladič? sama si ga zelo želim vendar se zavem da v stanovanju ne bi bilo njegovo sanjsko življenje, zato se za njega še ne mislim odločit, bi me pa res malo zanimale cene..če kdo ve.. ker se mi niti sanje ne hehe

lp

New Report

Close