Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza huntingtonova horea

huntingtonova horea

Spostovani,

o tej bolezni vem le toliko, kot sem prebrala na internetu. Moja mama je stara 76 let. Pred kakimi 4 leti so se ji zacele pojavljati vrtoglavice in do novembra lani niso nasli nic kaj konkretnega. Rekli so, da gre za frontotemnporalno demenco (vendar so se sedaj vse preiskave glave v mejah normale, imela je kratek zastoj srca in jemlje tudi predaxo). Prejsnji teden nam je nevrolog omenil huntingtonovo bolezen in poslal mamo na genetske preiskave. Bolezen naj bi bila dedna in naj bi se pojavila med 30 in 50 letom. V druzini nam ni znan primere te bolezni.
SEm zelo zaskrbljena. Zanima me koliksna je moznost, da se je pri mami razvila ta bolezen brez dedovanja oz. da je prislo do mutacije gena pozneje v njenem zivljenju? Mama ima zivi se dve sestri in enega brata (dve sestri sta umrli). Jaz imam dva brata in eno sestro(vsi imajo nad 50 let in nihce znakov te bolezni).
Za odgovor se vam zahvaljujem.
lp

Pozdravljeni,

Vase vprasanje je bolj primerno za kaaksnega drugega strokovnjaka, ker moderator odgovarja izkljucno na vprasanja o MS. Morda dr. Rebolj na forumu Urgenca ali dr. Stefancic Gasperscic na forumu Druzinska medicina.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close