Najdi forum

Tega foruma sem prav vesela – pri 13 knjigah s tega področja se potem kdaj znajdem pred najbolj banalnim zapletom – recimo, kkao uspevajo skupaj rdeči pajek in zelene uši – in takrat vržem knjige v kot in tečem k sosedu. Do zdej sva se še vse zmenila!

Torej, na Humkovi internetni strani sem našla neka blazna švedska korita z rezervoarjem, ki naj bi rešila moje neprestano pozabljanje, ali sem zalila.
A ima kdo izkušnje z njimi, da ne bo naložba v prazno?
Ostanite v cvetju!
Lenja2

Nekatere stranke kar pohvalijo ta korita, skratka, verjetno se jim je obrestoval nakup dražjih korit. Prednost teh korit je ta, da korenine rastlin ” ne stojijo v vodi” , kar pomeni, da korenine ne morejo začeti gniti tako hitro, kot pri ostalih. Vendar je pa potrebno paziti, ko je zemlja dovolj mokra, da se ne zaliva kar vse vprek, saj ima ” rezervoar” oz. dvojno dno, kjer je odvečna voda spravljena. Če jo je preveč pa sama odteče skozi odprtino, ki je namenjena prav za to.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lp
Brigita L.

Pozdravček,

pred tremi leti sem kupila ta dvojna korita. Ker imam balkon čisto na južni strani ( beri – sonce od jutra do večera) , je bila ta investicija res dobra ( ampak hudo, hudo je udarila po žepku ). V najhujši poletni pripeki sicer zalivam vsak dan – ker uboge rožice vse posrkajo, ko pa to malo popusti pa imaš res lahko nekajdnevni odmor. Gre pa v ta korita neprimerno več vode. V eno je potrebno zliti približno 5 litrov vode.
Pa še fino je, če imaš bolj pozabljivega “oskrbnika” rožic, ko si na dopustu – rože celo preživijo, če jih zaliva moja tašča :))
LP, Alenka

Huh, tega sem vesela, da preživijo celo taščino zalivanje!

Jutr si jih nabavim, pa če bo za mano finančni potop! Hvala za mnenji!
lenja2

New Report

Close