Najdi forum

Hujše muke ni….

Mi smo strigli kar med spanjem. Pa še to zeloooo na rahlo, ker se je še med spanjem otepal!

strižemo, čistimo, mažemo,… 10-15 min po tistem ko zaspi

ko pa ga vseeno moti tudi med spanjem pa prestavim za kak dan

zadnja frizura oziroma striženje las se je izvajala pravtako med spanjem

tako ni več problemov

lp

Še ena ki to počne v naročju že od tretjega meseca naprej. Zaenkrat še nobenih problemov. Druga pesem so pa zobki, saj tako grize ščetko, da je še premikati ne morem.
LP Jasna

Pri nas smo pri taki starosti prakticirali, da je ati plesal razne indijanske plese in poskakoval kot opica, mamica pa je medtem hitro postrigla nohtke. Včasih je pomagala tudi prižgana TV, malo kasneje sem ga pa na finto: saj nona tudi striže nohte, pa Petra tudi, pa Ta in ta tudi, skratka naštevala sem mu zelo priljubljene osebe.

Mi pa vedno najprej fajn ogledamo umazane nohte, nato pa ta mali že sam ponudi prstke, da ne bodo tako grdi. Vedno gleda, ko strižem. Posedem ga pred seboj in komentiram na dolgo in široko “fuj, kako so umazani nohtki, dajmo jih postrič, da ne bo zadaj svinjarije – no poglej, kako so sedaj lepi…” Če se mali slučajno kaj pritožuje, mu čisto odločno povem, da s takmi nohti ne more okrog hodit, ker so umazani kot od prašička in da jih je potrebno postriči.
Pa se očitno kar oba strinjata z menoj, ker k sreči nimamo problemo.
Pri obeh sem uporabila isto foro že od začetka, ko sta bila še čisto majhna in pri obeh je užgala.

Tudi mi smo na zacetku (par mesecev) rezali nohte v spanju, vendar to ni dolgorocna resitev. Po par mesecih smo zaceli rezati z otrosko scipalko v narocju: trden prijem, iz desne proti levi, tako, da se prstki sproscajo. Med rezanjem sem dala hcerki v prosto roko nekaj, kar jo bo zamotilo. S scipalko imas dva reza na vsakem prstku in je vse skupaj konec kot bi mignil (kaksna minutka za vsako roko).

Tudi nohti na nogah niso problem. Rezem ji jih na previjalni mizi tako, da ji iztegnem nogo, na kateri ji rezem in jo trdno primem, da je ne more premakniti. Podobno kot na rokah, je zadeva koncana v par trenutkih.

Zobe pa je treba cistiti ze od prvega zobka naprej, in se ne strinjam s pepsi, da ce otrok noce, pac ne silimo. Mi smo odgovorni za otrokove zobke in pravilna higiena je nujna: otroku je treba pomagati cistiti zobe tja do 8-ega leta, kaj sele sedaj ko so majhni. Tudi nasa se upira, tako da sem tudi sama iskala nasvete, kako premostiti to upiranje. Sedaj nam gre ze kar dobro (hcerka se le se redko upira): naganjamo skrate z veliko animacije. Domisljija pac…

LP,
Meli

Našemu 8 mesečniku prižgemo tv (najraje MTV, ker se slike hitro premikajo) in že pridno strižemo nohte.

Mi ne strižemo s škarjicami ampak že od mici malega s ščipalko. In smo se šli igrice z njo – kako bo naredila ck in podobno, pa je bilo kar hitro mir.
T.

Jaz sem imela s hčerko iste pribleme in ko sem to razlagala v službi , mi je sodelavka povedala, kako grozno je bilo njej, ko so ji starši strigli nohte, ker ni nič vedela oz. videla kaj se dogaja. videla je samo, da so vzeli škarjice in prijeli njene noge in kaj potem…..groza! Si predstavljam , da je za otroka to lahko res groza. Ko sem potem hčerki poiskusila tako stričti nohte je bilo malo bolje, včasih je pomagalo tudi to da je potem nohte lahko nalakirala. Sedaj ko je stara 5 let je včasih še vedno problem na nogah. Čeprav je mož odkril ščipalnik in s ščipalnikom je pa prav nič ne boli!? Želim vam čim manj potnih minutob tem opravilu. Lp

>V spanju, 10 min po tem, ko je zaspal. Na nogicah tudi v treh dneh, ker tudi v spanju niso hotele biti pri miru. Pa sem tudi rekla, da to ni rešitev, da mu do poroke ne bom strigla in to še spanju, ker ga v puberteti ne bom več dobila v spanju, bo spal, ko bom jaz v službi, ko bom doma, ga pa ne bo :))))

Tako sem pri cca 2,3 letih vzela po kopanju na skrivaj škarjice, prijela palec in začela z zgodbico, ki jo vsi poznate: ta pravi pijmo…jaz sem jo priredila: ta pravi lačen, jedel bi korenček, pa na drugi prst: ta pravi žejen, pil bi navadno vodo in ko sem videla, da mu je postalo zanimivo, škarjice v roke pa nadaljevat zgodbico in rezat, hitro je hotel umaknit, pa sem ga zamotila, a nočeš slišati do konca, kaj misliš je rekel čisto mali prstek, pa je bila radovednost večja. Zmaga. To traja še zdaj, zgodbica se je morala razširiti in raztegniti, da je bilo dovolj za vseh 20 prstkov, zdaj poznamo že palec, kazalec….
Po zobkih pa se nam podijo miške, bagerji vrtajo luknje, traktorji nakladajo, helikopterji letajo po dlesnih itd – mi jih pa lovimo in včasih obupno napenjamo možgančke (mamičine in očijeve) za nove in nove dogodivščine.
Samo ne obupat, vsakič poskusit s kakšno idejo, ena bo že zažgala.

Tvoja sodelavka ima pa dober spomin :)))))

Pri nas se je to dogajalo samo do drugega ali tretjega leta….

New Report

Close