Poznam žensko blizu 40.let, ki je v enem letu in pol izgubila 20 kg. Sedaj pa ima tako “uvel” obraz, poln gub, da izgleda starejša, kot je v resnici. Zakaj pride do tega? Saj ni hujšala prehitro. Sama sem na tem, da se pripravim k hujšanju, a me je kar strah takih posledic.
Povejte mi, drage forumovke, kako pa je (bilo) z vami in vašo kožo?
Tudi sama sem med samim hujšanjem budno spremljala spremembe na obrazu in uvelost kože. Spominjala sem se svoje mame, ki je potem, ko je shujšala čisto upadla v obraz, kože ji je nekako posivela in resnično je izgledala obupno.
Vendar pa je moja mama shujšala zaradi zdravstvenih težav in se je mesece zelo nezdravo prehranjevala, da o gibanju sploh ne govorimo. Ne vem, a mislim da se v teh naših srednjih letih lahko koža povesi. Tudi obraz (kot ostali deli telesa) potrebuje nekaj nege in včasih celo vadbe.
Meni se pri -17kg koža ni povesila (vsaj opazno ne), pa sem tudi že preko 40-ih. Vendar pa nekako čutim, da ni ob dotiku več tiste elastičnosti, prožnosti.
Če se povrnem nazaj k moji mami, je bil glavni razlog nezdravo življenje (predvsem prehrana in gibanje), kar si jo tudi zelo odločno povedali zdravniki.
Pozdravček Marika
Telovadba, telovadba, telovadba. Pa tiste 3 litre vode na dan, kakšna kremca pa zadevo samo še izboljša. Hujšanje ni samo redukcija v prehrani, definitivno.
Jaz se tudi precej “bojim”, da bi po hujšanju zgledala slabše kot prej. Zato se precej ukvarjam z miganjem, no, precej, se pač. In ko se pogledam v obraz – ali še bolje, prosim moža naj me pogleda (ta je zelo direktne sorte, namreč), je vse ok.
predlani sem bila na daljšem potovanju in sem shujšala ne vem točno koliko kg(8-10kg) in ko sem prišla domov sem mela 60 kg(173cm) pa sem postavo mela fino fajn, ampak v obraz sem bla pa grozna-ne stara,samo suha-pa me je fant prosil, naj se zredim nazaj,ker sem kot iz taborišča-sej ni blo tako hudo,sam to res nisem bla jst in vsi so mi rekli, da sploh ne zgledam tk fajn. Zdej mam 64kg,sam pridno delam in migam tk da je vse bolj čvrsto in se fajn počutim-nisem pa suhica:)
Sama sem tudi zgubila dvajset kil v enem letu, stara blizu 40 in marsikdo mi je že rekel, da sem malo pretirala s težo in da bi čisto brez škode lahko kakšno kilo dala nazaj, še nihče pa mi ni rekel, da imam uvel obraz. Nasprotno. Pravijo, da imam obraz brez gub in da sem videti veliko mlajša kot sem bila videti pred enim letom.
Tudi drugje po telesu ni hujših posledic, izjema so le prsi, ki so bile prej res veeeeliiiikeeee (90 D). Če nimam push up-a, je njihova pojava res bolj uboga… Zelo spominjajo na tisto naslovnico, na kateri so minirali ubogo Natalijo.
Moje mnenje je, da sta hujšanje in končni vpliv na kožo zelo indivudalna reč pri vsaki ženski posebej.
Sania, na tvojem mestu bi se držala uravnotežene prehrane, zmernega gibanja in čim manj sekirancije. Ta, po mojih izkušnjah, po obrazu reže najgloblje:-)))
lp,
maja