Ne ni tako. Voda veliko pripomore k prečiščevanju telesa. To pomeni da voda ko pride v telo zbere odpadne snovi, nase veže maščobe itd.
Sicer pa o tej temi vem samo tisto kar sem prebrala iz casopisov in revij, in ravno zato upam da mi bo lahko kaksen strokovnjak ali pa kdo z izkusnjami s takim hujsanjem povedal kaj vec o tem.
Mamma mia, ta je pa res dobra. Seveda če misliš hujšat z vodo ti bo tudi uspelo, samo ko boš spet začela jesti, se boš znova zredila. Zakaj ne izbereš najbolj pametno in zdravo pot: prehranjuj se zdravo, 5 krat na dan…..ne delaj teh neumnosti. Seveda lahko to počneš en dan, da se telo prečisti, ampak telo potrebuje vitamine in minerali, pa tudi maščobe,….kaj misliš, da ima voda vse te dragocene elemente? No, življenje je pač tvoje, tako da jaz ti lahko samo priporočam kaj je prav in kaj je, …..izbira pa je tvoja. Ciao!
prosim pošljite mi nasvet kako naj hujšan z vodo na [email protected]
poglej hujsanje z vodo, je poseben bavbav “zenskih” revij.
Pri nekaterih je program narejen na nacin da imas dnevno zelo malo hrane, predvsem maloenergijsko zelenjavo in sadje, vmes ko te zagrabi lakota pa spiješ kozarec vode in ko te zagrabi spet, spet spiješ kozarec vode.
Tako dnevno se zgodi da se spije tudi 4l vode, nekateri baje še več. Na tak način telo enostavno ne dobi niti energije niti gradbenih snovi, le nekaj malo vitaminov in mineralov iz sadja in zelenjave, pa še to ne vse. Denimo za kurjenje maščobe je pomembna žleza hipofiza, le ta pa potrebuje za normalno delovanje vitamine A;D,E in k, slednji so topni v maščobah, torej s solato jih ne bomo dobili.
Ker telo ne dobi hranilnih snovi, začne kurit sebe. Razkrajajo se mišice, možgani, organi, nenazadnje tudi maščobe. To pomeni če v celem dnevu s to vodo, ki nima energije in vsem sadjem in zelenjavo (vsega skupaj zelo malo) zauzijemo 500kcal, nam jih 1500 zmanjka, zato jih telo dobi tako da kuri svoje rezerve in organe, mišice,…
Če preračunamo je to v enem mesec 45.000KCal primankljaja, kar pomeni 5000g maščob oz 5kg.
Nažalost pa temu ni tako. Telo ne porabi 5kg telesnih maščob, ampak večji del vzame z mišičja itn. Ka pomeni da če to počnemo 3 mesece, bomo zgubili 15kg. Na prvi pogled odličen rezultat, sicer pa malo manj.
Namreč porušili smo hormonsko ravnovesje v telesu. Dovzetni smo za ogromno število bolezni, vsak prehlad nas sesuje. Nimamo energije, težko se koncentriramo, razdražljivi in nedružabni postanemo in še kaj.
Kmalu ugotovimo, da smo prišli do teže, ki smo si jo želeli, ampak nažalost spet to ni to. Še vedno imamo veliko maščob, saj nam je hujšanje pobralo mišičje, medtem, ko pa je kar lep del maščob ostal.
Ampak kilogrami so tapravi zato začnemo normalno jesti. Ker je telo večino pobiralo iz svojih tkiv, ki niso maščobna, jih je potrebno regenerirat, vrnit jim kar je bilo vzeto. Telo popravlja škodo, popravlja organe. Kilogrami se nabirajo nazaj, kmalu je zaznati jojo efekt, le da se nismo vrnili na nekdanjo postavo, ampak je dosti huje. Mišic imamo veliko manj, saj smo jih pokurili pri hujšanju. Sedaj nimamo tistega ki najbolj kuri maščobo, zato se maščoba nabira še hitreje, kmalu postanemo obupani, depresivni, bolehni, nesamozavestni…
p.s. Hvala bogu imate takrat Mita, mene in ostale strokovnjake, ki vas spravijo/mo na noge. Zato svetujem kot že nekdo pred mano, da izberete enostavno zdrav način življenja.
Če še vedno ne ješ normalno oziroma ješ prilagojeno svoji teži, torej spremeniš prehrano, količino gibanja, način življenja na sploh, obstaja možnost da se ne zrediš nazaj, ampak telo je doživelo v tem času hujšanja tak šok, da se v veliko primerih to popravlja lahko tudi leta.
Ampak redko komu uspe dejansko to naredit. Problem je ker je potrebno vse začet na drugačen način, večina se pa vrne tistemu, katerega so navajeni, hkrati pa telo porablja veliko manj energije kot pred tem..
Res močno odsvetujem tak način hujšanja, ker je veliko lažjih, manj mučnih in veliko bolj zabavnih načinov hujšanja kot je tovrstno stradanje.
predstavljaj si, da je nekdo nesrečen saj vsak mesec pridobi pol kile maščobe. Vprašaš ga kakšne so njegovo prehranjevalne navade in odgovoril bo: ” jem normalno!” Tisto kar je za njega normalno je očitno preveč in narobe. Potem gre takšna oseba na dieto in napreimer, da mu celo uspe izgubiti nekaj kil. Potem bo takšna oseba začela spet jesti po njegovo “normalno” torej – preveč in narobe. KAj misliš kaj se bo zgodilo?
Cikel “Oprah” diet:
Sem predebel, shujšati želim čimprej.
Začnem se stradati, kilogrami gredo hitro in jaz sem srečen.
Dovolj sem izgubil, dovolj imam stradanja, vedno sem utrujen in lačen.
Začnem spet “normalno” jesti, še hitreje pridobim kilograme, sem šokiran in ponovim vajo.
Kaj se je zgodilo? S stradanjem sem izgubljal tudi mišice. Te so pasivni kurilci energije zato sem se po stradanju še hitreje spet zredil. Tokrat imam več maščobe in manj mišic.
Ko sem prebrala tole temo mi je postalo slabo. Prosim Vas ne hujšajte na silo saj to vodi k različnim boleznim. Jaz sem stara 19 let in imam 46 kilogramov na mojih 176 centimetrov. S hujšanjem sem začela že pri rosnih 14 in ni se končalo dobro, kot vidite. Najprej sem začela s preprostim tekom in 5 obroki na dan. Nato sem nehala jesti in imela samo 1 obrok na dan. Samo sebe sem videla debelo. Vsak dan sem se mučila v telovadnici dokler nisem nekega dne pristala v bolnišnici, ker sem padla v nezavest. Zdravniki so mi povedali, da imam lažjo obliko anoreksije. Ko sem prišla domov sem si obljubila, da bom nehala vendar nisem. Takrat sem imela 56 kilogramov. In od takrat je šlo samo še navzdol. Takrat me je moja mami odpeljala v bolnišnico in tam so mi povedali, da sem zapadla v anoreksijo. Tako sme preživela mesec dni v bolnišnici in od takrat dalje se ne morem zrediti. Čeprav sem suha kot trlica ne morem pridobiti več svojih starih kilogramov nazaj.
TAKO, DA NE HUJŠAJTE NA SILO IN NE SMETE SE PREDATI TEMU KAR PRAVIJO DRUGI. BODITE VI IN BODITE SREČNI V SVOJEM TELESU! 😉
živijo.jaz bi tudi mal shujšala,ampak to mi uzamje preveč energije in časa,ki ga potem zmanjkuje za druge obveznosti. že 2 leti imam namen shujšat ampak nisem še nič napredovala. 🙁 pri meni gre tako: cew dan se zdravo prehranjujem in pazim kaj jem.problem je da cel dan razmišljam o hrani in kaj bom jela.potem sem zvečer že tako živčna in lačna, da si skuham veliko,mastno,visoko kalorično večerjo–>in potem sem srečna!:( pomagajte mi
Kako lahko pomagaš nekomu, ki je že itak srečen?
Očitno ti hujšanje ni tako visoko na prioritetni listi, če ti se zdi škoda časa in energije. Vse ostale stvari so ti očitno bolj pomembne. Najprej si naredi red v svoji glavi in poskrbi, da odpade tisto, kaj je v nižji prioriteti, pa ti bo ostalo dovolj časa za tisto kaj je v višji prioriteti.
Hujšanje z vodo ne obstaja.
Lahko pa nastane problem zato, ker oseba hkrati hujša in zmanjša vnos hrane, ter se naliva z vodo in s tem sili ledvice v izločanje urina. Na koncu začne tej osebi zmanjkovati elektrolitov .Eni ženski je nekoč uspelo iztožiti proizvajalca “razstrupljajoče vode”, ker se je onesvestila potem, ko je nekaj tednov pila po pet litrov vode na dan in jedla zelo malo.
Kar se tiče razstrupljanja telesa je tako, da je telo že sposobno sebe sproti razstrupljati, če le niste dehidrirani, telo pa zna na to opozoriti z žejo.
Glede tistega, da se shujša po 6 kg tedensko je pa to res samo za prvi teden. Potem se črevesje nazaj napolni.
Hej. Na faksu delamo raziskavo o zdravi prehrani in odnosu (predvsem študentov oz. mlajših oseb) do nje. Prosila bi, če rešite anketo na spodnjih dveh povezavah. Hvala.
http://www.surveymonkey.com/s/2CCG7WG
http://www.surveymonkey.com/s/2CCVYT9