Se opravičujem, če ste že kje pisali o tej temi, vendar je med starimi temami nisem našla.
Na internetu sem nekaj brala o jabolčnem kisu, med drugim sem razbrala, da če piješ 15min pred obrokom kozarec vode z jabolčnim kisom in žlico medu, da se ti zmanjša apetit, da ti hitreje razkroji nevemkajže in da posredno s tem potem tudi hujšaš.
Ima kdo že kakšno prakso hujšanja z jabolčnim kisom?
Pri nas smo v službi tri sodelavke to prakticirale dobra dva, skoraj tri mesece, pa kakšnega shujševalnega učinka ni bilo, škode pa tudi nobene.
Prebrale smo knjigo o jabolčnem kisu, se navdušile nad njo (urejanje prebave, večja odpornost proti prehladom in gripi,izgubljanje kil…) kis smo imele tudi v službi in ga 2xdnevno pridno pile tudi tu. Pile pa smo samo kis s toplo vodo, brez dodatka medu. Žal je po treh mesecih bila sodelavka še vedno kronično zaprta, jaz nisem izgubila niti deke, je pa res, da nobena od nas ni bila nič prehlajena ali kakorkoli bolna čez celo zimo. Ampak to ne vem, če je bilo kaj v povezavi s kisom. Dopuščam pa možnost.
Jabolčni kis je velikokrat sopotnik raznih shujševalnih diet in Inge je napisala njegovo bistvo.
Mislim, da sem enkrat že napisala, da ljudje tam nekje po 35 letem ne proizvajamo več toliko želodčne kisline, kot smo jo porpeje. Zato so pri uživanju jabolčnega kisa pred obroki pomembna tudi leta.
Pozdravček Marika
Jaz ga pijem vsako jutro, na tešče. En dober “šluk” kar iz pollitrske steklenice, čez pa spijem kozarec mlačne vode. Dvomim, da kaj dosti pomaga pri hujšanju (tu je boljši kis z imenom manj žri), sem pa tudi jaz opazila (pijem ga od poletja dalje-redno), da letos nisem bila še niti enkrat prehlajena. Tudi vnetja mehurja še nisem imela, četudi me to “matra” najmanj enkrat na mesec-tudi poleti!
Če je to, to, sem prav vesela. Kis imam svoj, narejen iz 100% jabolčnega soka, iz bio jabolk.
LP!!!
Moja babica pije vsako jutro že od nekdaj naslednjo kombinacijo: žlica jabolčnega kisa, malo kvasa, žlička medu + voda. Samo najbrž ne zaradi hujšanja :). Je pa vsekakor zdravo. In moja babica bi lahko bila pri svojih 90 -tih ter ob svoji čilosti in vitalnosti lahko prava reklama za to. Prav tako njen 2 leti starejši brat, ki počne isto.
Najbrž pa nista taka zgolj zaradi jabolčnega kisa…
Čeprav, ko zdaj pomislim, moja babi sicer niti slučajno ne je zdravo…Pravzaprav je zelo mastno hrano, vse na masti pa ocvirkih…Pač, po starem. Res pa je, da je po malem…
Malo sem odtavala z mislimi, sori.
V glavnem, jabolčni kis je zdrav. Sploh domač, tak, malo moten.
Vendar ga pa sama ne morem piti, ravno zaradi kisline, ki je imam že tako preveč.
Mi pa jabolka zmeljemo, sprešamo, nekaj tega soka segrejem do vretja in dam v steklenice, nekaj pa nalijem v kantice (do polovice, ker se tako hitreje skisa) in pustim toliko časa, da se skisa. na toplem gre hitreje, v kleti pa počasneje, a je potem boljši.
Lahko ga delaš tudi tako, da namočiš jabolčne olupke, vendar ni tako zdravilen, kot ta iz soka, v katerem vse ostane. Hitreje se tudi skisa, če dodaš “klobuk”. To je tista želatinasta zadeva, ki se naredi v kisu. Kantice seveda ne smeš zapreti, ampak pokrovček samo povezni, ali pokrij z gazo.
LP!