Najdi forum

hujšanje z dr.Sentočnikovo

Pozdravček.

Rada bi povedala , da sem se pred nekaj meseci odločila, da bom začela hujšati in to pod zdravniško kontrolo. Visoka sem 177 cm in tehtam 115 kg.
Odpravila sem se k dr. Sentočnikovi , v njen shujševalni center.
Predpisala mi je naslednjo dieto:
zajtrk: 2dcl posnetega mleka ALI bele kave ALI 1 vrečka enemona z vodo
malica: 25 dkg sadja ( ne banan )
kosilo: 2 dcl posnete goveje juhe + 15 dkg zelene solate + 1 piščančje bedro
malica: 2 dcl jogurta z 1,6% maščobe
večerja: 2 dcl mleka ALI 1 jajce

Pijača: 1,5 l navadne vode
aktivnost; 1 ura hoje na dan

Moram priznati, da sem njen program hujšanja zdržala samo en mesec in v tem času izgubila 11 kg, in potem sem 9 kg dobila v dveh mesecih takoj nazaj.
Sedaj me pa zanima naslednje:Kaj ni ta dieta prestroga ali se motim?
Ali pa je samo stradanje in način, da bom enkrat res lahko oblekla mini krilo in s ponosom šla v trgovino z oblačili.
Prosim za mnenje o tej dieti.
Hvala

Pika,

Ne bi želel javno kritizirati dr.Sentočnikove, ker o njej vem premalo, da bi lahko brezskrbno ocenil njeno delo in strokovno podlago za njene nasvete.

Nekaj sem pa vseeno slišal… tudi o dietah z le 600 kalorijami. In tale dieta, ki si mi jo ti napisala… da sedaj ne grem računat.. ima nekje toliko.

Torej kritiziral bom le dieto.

Absolutno premalo kalorij, zato se resno sprašujem čemu tisti opis… zdravniška kontrola. Tako kot stvari vidim jaz, ni v dieti z tako malo kalorij ničesar zdravega.

Ne gre za nič drugega kot navadno stradanje.

Če si še nisi si preberi kakšen članek na temo hujšanja, na moji spletni strani. Npr. tisti: Kako sem poizkusil shujšati. Sicer je Marko, ki je članek napisal delal veliko napako, da je jedel le enkrat dnevno… vseeno pa članek opisuje, tudi kaj se dogaja v telesu, kadar stradamo. Pojasnjeno pa je tudi, kako hujšati brez stradanja.

LP,
Goran

Pika pozdrav!

Tudi jaz hujsam. poskusila sem najprej pri dr. Setocnikovi, pa ni slo. O tem nacinu in odnosu bi se dalo marsikaj napisati ali povedati, vendar to ni namen foruma.
Jaz sem se odlocila za sistem redukcije teže predvsem pa spremeniti navade po sistemi knjige :” Jem torej hujsam” Zares ti jo priporocam, vendar pa kot sem ze pisala na tem forumu pod temo “Fruktoza”, gre zelo pocas, vendar osvojena teza ostane.Zelo pomembno pa je tudi pocutje, saj se po dolgem casu pocutim odlicno.

Po porodu sem tudi sama poskusila shujšati pri dr. Sentočnikovi. Njena stroga dieta je naravnana na hitro hujšanje, ki naj bi dalo motivacijo. Kar se pa mene tiče, je dolgoročno ne bi mogla zdržati. Pri njej sem v mesecu izgubila 7 kg in jih seveda dobila nazaj. Moja svakinja je izgubila skoraj 30 kg v 4 meseecih in prišla do svoje idealne teže. Ko dosežeš idelano težo, jo je menda tudi lažje vzdrževati. Hodila je tudi na vzdrževanje (celo leto)… Sedaj je kakšne 4 kg težja, kot je bila pred 2 letoma, vendar še vedno vredu.

Zadeva torej pri enih funkcionira, pri drugih ne. Mene takšne diete spravljajo v depresijo. Vsak mora najti svoj način. Jaz sem na popolnoma svoji dieti, pri kateri jem čisto vse, vendar skušam pojesti od 1200 do 1500 kcal na dan, pa biti še malo aktivna zraven. Ne obremenjujem se s tem, kdaj zvečer jem oziroma kdaj ne. Če še nisem pojedla svoje dnevne količine in sem lačna, jem tudi ob 9h zvečer. Od srede aprila do sedaj sem izgubila le 8,5 kg in v planu imam še 5 kg v naslednjih 2 mesecih, a sem srečna in zadovoljna in polna energije. Če praznujemo npr. roj. dan, pojem tudi košček torte…kaj popijem… Vsak teden si določim tudi dan za sladek prekršek, piknik ali kaj podobnega, vendar je to en dan. Mislim, da sem korenito spremenila svoj način življenja, to pa je bistvo.

Glede na to, da imaš za izgubiti kar precej kg, ti želim, da tudi ti najdeš svoj način. Ob tem bodi vesela za vsak kg, ki gre dol, izgubljen pa je tudi tisti, ki ni šel gor. Ni pomembno, da 10 kg izgubiš v enem mesecu, tudi 2 kg na mesec, kar ni veliko, pomeni 24 kg na leto in to je ogromno. Kar pogumno se loti, pa bo šlo.

Lep pozdrav Špela

Zdravo Pika!
Tudi sama sem poskusila pred nekaj leti s hujsanjem pri dr. Sentocnikovi. Vztrajala sem tri mesece, kar me je stalo precej denarja. “Idealne” teze (po njeni definiciji) nisem dosegla, kajti nisem do konca obiskovala njenega programa. Uspelo pa mi je shujsati 18 kg, tako da jih imam sedaj prevec se kaksnih 10 kg. V tem casu na sreco nisem pridobila izgubljenih kilogramov nazaj. Je pa res, da takoj mi pokaze tehtnica +2/3 kg pricnem z hujsanjem.
Vem, da mi sami nikoli ne bi uspelo zgubiti teh 18 kg. To pa predvsem zato, ker bi se sigurno preveckrat pregresila (stres naredi svoje). Tako pa nekomu placujes zato, da “stradas” (dieta je bila enaka tvoji) in kot sem omenila, ne gre za majhen denar, in bi mi bilo na nekaksen nacin zal vlozenega denarja in truda teh treh mesecev, ce bi se zredila nazaj.
Lp

Pozdravček!

Najprej najlepša hvala za odgovor in za tvojo odkritost in prijaznost.
Pregledala sem tvoje spletne strani, in priznam da mi je sedaj marsikatera stvar bolj jasna. Saj ne, da bi bila popolni laik na tem področju, o hujšanju in o prehrani vem mnogo, tako kot tudi drugi ljudje, kateri se spopadajo z odvečnimi kilogrami.
Imam pa sedaj nekaj vprašanj, in sicer::
V članku: Začnimo skupaj podrobno pišeš kakšna je vloga osebnega trenerja pri hujšanju, ne pišeš pa kako naj bi takšna vadba potekala. Osebno sama že dolgo razmišljam o tem načinu vadbe, ( predvsem zaradi tega, ker mi kmalu zmanjka volje ) in bi rabila nekoga, da bi me ˝udaril po hrbtu˝ in porinil naprej, ko bi se mi zataknilo.HEHE
In sedaj vprašanje: Kako priti do osebnega trenerja, oziroma, kakšne možnosti imam, da bi TI osebno postal moj trener.?
lep dan še naprej
Pozdravček
Pika

Glede hujšanja sem tudi jaz preizkusila nekaj stvari, na koncu pa spoznala, da je najboljše, da se lotim tega sama in zdaj gre veliko lažje, ker poslušam sebe in svoje želje ter potrebe. Vseeno je to draga šola, ker mečeš denar stran, oni pa te kritizirajo, če ni šlo dol takoj ali če si ostal na isti teži. Potem pa Goran pove resnico, da je realno pol kile na teden – to pomeni izgubo maščobe. ostalo je pa samo voda ali mišice. Ravnam se po knjigi Jem, torej hujšam, ne kombiniram mesa in OH, popijem veliko vode. Ne mislite, da bi se dobesedno držala te knjige, pač upoštevam pomembna spoznanja, in upoštevam tudi svoje želje. Še vedno si pa kdaj privoščim čokolado in take dobrote, a redim se ne, moja teža gre počasi dol. Zanesljivo, a počasi, to pomeni kilo na mesec. Imam veliko energije in se tudi dobro počutim, poleg tega se gibljem vsak večer s počasnim tekom. Zdaj vem, da nikogar ne potrebujem. Delam kot mi ustreza, jem več kot sem pred dieto, ko mi kilogrami niso hoteli dol, tako pa mi mi kile kar same hodijo dol in sem vesela, da ne potrebujem diete, le spremeniš način prehranjevanja in to ob pravem času. Tudi zvečer si privoščim hrano.
Veliko sreče!

Lep pozdrav

Halo…

Res je tko kot si napisala, vendar meni osebno sami verjetno ne bo uspelo shujšati. Pa ne, da razmišljam tako negativno, samo kilogramov je res mnogo mnogo preveč, in preden človek pride do zaželjenega realnega cillja, zmanjka volje, in potem človek v dobri veri poišče človeka, v tem primeru je bila dr.Sentočnikova, pa nazadnje prideš le do spoznanje, da je vse le vlečenje denarja iz osebe, vsak teden za obisk, pa ta masaža, pa ta telovadba itd……, in nenazadnje potem prebereš, da takšen način hujšanja sploh ni zdravo!!!! Kje je tukaj poanta vsega? Mogoče v bogastvu!!!!!! Seveda bi rada shujšala, a pri tem tudi ohranila moje zdravje, ne pa , da se bom šla pri tem nek kanibalizem, mar ne?
Torej, draga Petra, hvala za nasvet in zaželjeno srečo, knjigo si bom pa takoj jutri priskrbela v knjižnici. HVALA.
Veliko sreče tudi tebi še naprej.

Pika,

Glede tega kako poteka delo z osebnim trenerjem bi lahko na dolgo opisoval stvari. Po pravilu se zmeraj dogovorim za srečanje in osebni razgovor z vsako novo potencialno stranko. Tako lahko najkvalitetneje predstavim način svojega dela, odgovorim na vsa ostala vprašanja, ki bi bodočo stranko lahko zanimala. Na ta način vsak dobi tudi boljšo predstavo, kaj pomeni delo z menoj, kot osebnim trenerjem.

Če povem na kratko, kaj to pomeni… seveda ti predpišem ustrezno dieto, ki jo sčasoma po potrebi tudi korigiram in spreminjam. Ves čas vadbe sem s teboj in nadziram tvoj trening, pomembno mi je da čim bolje izkoristim razpoložljiv čas vadbe. Zato ker sem ves čas treninga s teboj, lahko v vsakem trenutku prilagajam intenzivnost treninga tako, da vsak napreduje najhitreje glede na vložen čas, trud in denar. Že sama prisotnost osebnega trenerja, ki ima dovolj avtoritete… pomeni, da se bo treniranec, bolj potrudil in resneje lotil dela. Spodbudne besede trenerja, ustrezna nepopustljivost, glas in energija trenerja, ki motivira pa poskrbi za vse ostalo.

Če o teh stvareh resno razmišljaš, mi piši na moj email: [email protected]
o vseh ostalem, in morebitnem srečanju pa se bova potem dogovorila telefonsko.

Lep pozdrav,
Goran

Kar težko mi je pri srcu, ko berem o neuspešnih dietah, zapravljenih tisočakih za razne čudežne čajčke itd. Tudi sam sem imel previsoko telesno težo (117 kg, 182 cm) in poskusil vse mogoče diete, ki so jih predlagali strokovnjaki in malo manjši strokovnjaki. Seveda rezultata ni bilo in ga tudi ni moglo biti. Ne vem, kdo stoji za “dietno propagando”, ki so je polne vse revije in kakšne namene ima. Dejstvo je, da je ni diete, s katero bi dolgoročno znižali telesno težo. Edini recept za to je sprememba življenskega sloga in prevrednotenje vloge hrane v življenju. Zato mora človek, ki želi shujšati, odvrniti pozornost od hranjenja in zadovoljstvo doseči na drugačen način. Sam sem po neštetih neuspešnih dietah začel z rednim intenzivnim gibanjem. Pol ure teka vsako popoldne in potebe po prenajedanju v popoldanskem in večernem času kar naenkrat ni bilo več. Izgleda, da tako hrana kot fizična aktivnost sproščata iste “hormone sreče” in na enak način zadovoljita telo in dušo. Pri tem povdarjam, da se hrani zavestno sploh nisem odrekel in nisem prakticiral prav nobene diete. Res pa je, da se je vnos hrane iz zgoraj navedenih razlogov podzavestno zmanjšal. Torej, moj nasvet vsem ki želijo shujšati: odvrnite pozornost od hrane na tak ali drugačen način. Pozabite na diete, ker le-te usmerjajo pozornost na hrano in so kot take vnaprej obsojene na propad.

Franko,

Seveda se absolutno strinjam… ne moreš celo življenje biti na dieti… treba je spremeniti način življenja.

LP,
Goran

New Report

Close