Najdi forum

Hujšanje vegeterijanca

Ima kateri kako dijeto za vegeterijance?

Rad bi shujšal, pa sem vege zaj že 4 ali 5 mesecov.

Če ima kateri kako idejo prosim za odgovore!

LP

A jajca, sir, mleko, mogoče tudi ribo pa ješ?

Mislim, ne jem samo mesa, jem tudi sir ribe itak, predvsem pa imam rad zelenjavo od krompirja zelja solate itd… Vse kaj raste na našem vrtu 😀

Potem pa ni problema.
1.) Jej kot do sedaj. Uživanje kruha, pizze, testenin in krompirja so zaželeni samo za zajtrk in kosilo – pozno popoldan in zvečer se tega raje izogibaj. Zvečer odsvetujem ribe iz konzerve in sir – oboje je lahko zelo kalorično, pa roko na srce tega jaz brez kruha ne morem jesti. Večerjaj najkasneje 3 ure pred spanjem pa še to kaj lahkega ( pečeno ribo z zelenjavo ali pa solato s trdo kuhanim jajcem, navaden jogurt…)

2.) Drugače pa ti je najbrž itak jasno – hrano pripravljaj kuhano, dušeno ali pečeno na res malo maščobe – priporočljivo je olivno olje. Ocvrte jedi naj bodo na tvojem jedilniku čim bolj poredko.

3.)Imej 5-6 obrokov dnevno. OBVEZEN obilen zajtrk, normalno kosilo, skromno večerjo. Vmes 2-3 malice ( sadje, zelenjava ali oreščki).

4.) Razne čipse, piškote, potice, bureke, mlečno čokolado, sladoled – sladkarije in slanih prigrizkov na splošno se čim bolj izogibaj – če se že ne moreš temu odpovedati si jih v omejenih količinah ( 3-4 piškote, 2 kocki biskvita, 1 kos potice, 1 rebro čokolade ali Mars čokoladica) privošči v dopoldanskem času. Popoldan pa sladkarijo raje nadomesti s svežim ali suhim sadjem in oreščki ( študentska hrana). Pol kile svežega sadja, 50 g sušenega sadja ali 50 g oreščkov bi moralo zadostovati, da te mine potreba po sladkorju.

5) Alkoholu v velikih količinah se raje odpovej – kalorije, odvisnost, sitnosti v prometu, jutranji “maček” – milijon razlogov proti. Če pa si 1 dl vina ali kozarec piva privoščiš med kosilom te ne bo pobralo.
Izogibaj se gaziranim pijačam ( povzročajo napihnjenost) in kupljenim trgovinskim sokovom. Raje si naredi limonado ( lahko tudi iz pomaranče, limete, mandarine, grapefruita…) ali pa zmiksaj kakšno drugo sadje in dodaj 2-3 dl vode. V kolikor vodo nadomestiš z mlekom dobiš že pravi slasten obrok.

Full veliko zadev sem naštela. Probaj za začetek enih 14 dni s 5-6 obrokov dnevno pa čim bolj se izogibaj dobrinam pod točko 5. Pa ne goljufaj samega sebe. 2-3 piškoti ali 1 jabolko so že en obrok!!!
Če boš med obroki lačen povečaj vnos zelenjave.

New Report

Close