FAntje hodijo v fitnes trenirajo cele dneve, pazijo na prehrano, jemljejo dodatke k športni prehrani, nakateri celo steroide, samo zato da bi pridobilo kakšen gram mišične mase. Ženske imajo le 10% moškega testosterona-hormona, ki je glavni krivec za razvoj mišične mase. Zato je dejstvo, da te ne rabi biti nič strah da bi pridobila mišično maso, ker je enostavno ne boš. Tudi če bi jo hotela, mišično maso namreč, bi se za to morala truditi več let skupaj s treningom in prehrano.
V roke boš sujšala, ko bo začelo telo porabljati maščobe, seveda če v tem času z neustrezno prehrano ne boš dodajala nove.
To ni slabo, da telovadiš, treniraš s powerplatom vendar rolanje in sprehodi služijo bolj kot sprostitev kot pa orodje za preoblikovanje telesa.
Lepo pozdravljeni!
Rolanje ne pomaga pri preoblikovanju telesa? Znimivo! Sem začetnica na rolkah, lovim ravnotežje, se učim osnov rolanja, v treh dneh sem nabrala cca 3 ure rolanja in me bolijo noge, da jih komaj premikam, rok pa sploh ne morem dvignit. Torej po mojih izkušnjah, delajo oz. trpijo mišice tudi pri rolanju.
Jupi, pa tudi rolat mi gre vedno boljše, sedaj že sama rolam, nič me ni potrebno več držat za roko, padem pa kdaj si najmanj mislim ha ha.
Priznam pa tudi g. Mito, rolanje je tudi razvedrilo, čeprav sedaj bolijo mišice he, he.
Lep dan vsem na forumu.
Resničem a žalosten primer:
Vsako leto za prvega maja smo ponavadi šli skupina kolegov na morje kjer je imel eden izmed njih vikend. Treba je bilo pokositi, porezati grmičevje, očistiti žlebe itd… Eden izmed teh fantov se je vsako leto lotil grabljenja. Po tistem pa je imel takšen muskelfiber, da je potem 2 dni samo stokal in počival. Vidiš, zato pa grabljenje trave še vedno ni težka fizična aktivnost.
Enako bo tudi pri tvojem rolanju, kaj kmalu se boš naučila bolje telo bo veliko bolj ekonomično delovalo in uporabljalo mišice. Takrat bo rolanje res še samo za sprostitev.