Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

Hujšanje, tokrat zares (…) 2016

Jaz se nimam s čim pohvalit, razen da je vse isto: disciplina pri hrani, disciplina pri vadbi in očitno je tudi moja tehtnica trmasta 🙂
Trenutno nimam napihnjenega trebuha in sem zelo hepi, ker zgledam že skoraj normalna tudi v trebuh (najbolj problematičen del telesa). Mislim, da mi KT v tem oziru precej nagajajo in sem zaradi njih pol meseca napihnjena do nosečniških dimenzij 🙁
Drugače pa odločitev za vpis na fitnes čista terna, sem res vesela, vadimo na ful in to se tudi pozna, tako na videzu kot počutju.

Tudi pri meni je trebuh najbolj problematičen. Tudi sem pogosto napihnjena, pa tudi če kak dan nisem, imam tam največ špeha. In tudi jaz razmišljam, da bi se vpisala na fitnes, ker doma se enostavno ne spravim k vadbi.

No, jaz sem sicer trmasta, ampak doma ne bi niti slučajno naredila toliko vaj in se tako nagarala, kot se v fitnesu. Kot prvo, če že grem tja, potem delam na max, nisem taka, da bi se nekaj švercala (itak goljufaš samo sam sebe, ampak se najdejo tudi taki), kot drugo, bi mi bilo nerodno, če ne bi delala, kot tretje, meni ustreza zunanja spodbuda in “naši” trenerji so res kar hudi … Četrtič, doma vseeno nimaš toliko pripomočkov kot tam. Pa še, če sem že plačala, potem bom to izkoristila, a ne.

Trebuh je očitno res problem … Gledam mlade punce, vse vitke do suhe, ampak velika večina z maščevjem na trebuhu.

Punce od ene ali dveh pregrešitev s čokolado, cukrom in junkfoodom ne boste postale debele, tako kot ne boste postale suhe od ene porcije solate. Potrebno je konstantno zdravo prehranjevanje in intenzivno gibanje…rezultati pridejo sami od sebe in takrat se ne boste sekirale, če boste pojedle eno čokoladico.

Jutro soborke!

Je katera sploh še tukaj??? Nič kaj veliko se ne oglašate
Radička je očitno obupala:(( Res sem žalostna če je res!

No jaz se še borim in mi gre super. Danes mi je tehtnica pokazala 97,3kg. Ker se nimam časa tehtat vsak dan me je tale cifra prijetno presenetila. Se mi zdi da bom svoj cilj 95ke do 31.3. izvedljiv. Služba mi vzame ogromno časa in hkrati sem v službi prisiljena da se veliko gibam. Aja pa hlače mi v pasu plešejo, kar sploh nisem navajena in da zvečer dam kavbojke dol brez odpenjanja- joj kaka radost!
Edino kar imam trenutno zbrkljano je prehrana. Trudim se vsaj 4x na dan jesti, a mi ne uspeva najbolje. Je pa vsaj tisto kar dam vase dokaj zdravo.

Kako pa ste ve kaj maiaS, odvetnica, pravakava???

Pozdravljene, kje ste punce? Jaz sem se danes spet stehtala in 58,2 kg (začela sem s 60,2 kg). Točno 2 kg sta šla dol v 4 tednih. Kot je bil plan. Je pa res, da je od začetka šlo težje dol. Treba je samo vztrajat. Torej plan za prvi mesec sem dosegla, sedaj je nov plan v marcu še minus 2. Za nagrado sem si včeraj kupila nove kavbojke :). Ne sme me spet zanesti na stara pota, moram pa priznati, da se boljše počutim, ko se bolj zdravo prehranjujem in zato mislim, da bom kar ostala pri tem. 🙂

Kako gre vam?

Bravo Cimetka, čestitke 🙂 Evo istočasno smo pisale heheh

Cimetka, obrokov imej toliko, kot ti ustreza. To o petih obrokih na dan je preživeto.

Ravno danes sem premišljevala o tebi, ker se že toliko časa nisi oglasila. Res bi ti privoščila, da dosežeš svoj cilj.

Jah nič, jaz bijem svojo bitko, kg vztrajajo, postava se malo lepša, če bi že izginil špeh s trebuha, bi se mi tudi trebušne mišice počasi že videle 🙂 Vesela sem, ker me trenutno prehrana ne heca, nimam nekih čudnih vzgibov, sicer pojem in kaj slanega in kaj sladkega, ampak vse v strogih mejah. Ne štekam edino tega, da je št. kg isto. Se pa mogoče kanček pozna pri merah, ampak res kanček. Imam ene hlače za mero, in te sicer zdaj zapnem, ne morem jih pa nosit, ker sem kot v oklepu :).
Ta teden pomerjam stvari, ki so mi bile med debelejšo fazo premajhne in je tako lep občutek … Sploh ne morem verjet, da se lani poleti nisem mogla stlačiti v te obleke.

Punce hvala vama zlati sta!!!!!!
Lepo da nekdo misli name;)
Pravakava saj bo, glavno je da se ne predaš!
Odvetnica ti pa si itak že trlica in tako rekoč imaš svoj cilj pred nosom!!! Moj je še kilometre stran!

Ja bo pa moje oglašanje bolj poredko, a upam da toliko bolj z lepim besedilom;)

Uživajte vikend punce!!!

Živjo punce moje,
mislim na vse vas in sem z vami. Ta teden imam spet čisto divji in se ne uspem oglasit, pridem pa pogledat, če ste tukaj.
Se kaj več javim v ponedeljek, ko imam tehtanje.
Maham vam v pozdrav in želim lep vikend!

Dobro jutro,
nov teden, novo tehtanje: – 1kg. Zelo, zelo sem vesela tega kar konkretnega minusa. Mesec je za mano in lahko potegnem črto: skupaj točno 2 kg. Minus je, gre pa kar počasi dol. Se mi zdi, da se pozna čisto vsak greh, je pa res, da nisem na nobeni dieti. Pazim, da količinsko pojem manj, izogibam se prekomernim OH, pijem večinoma vodo, po 19 uri ne jem. Prejšnji teden mi je uspelo celo 4 x na sprehod, ni bil to nek hud tempo, pa vendarle. Kaj mislite, da bi še lahko naredila, da bi se tole malo hitreje pomikalo v minus? Je 2 kg optimalno in sem preveč neučakana? Glede na to, da moram shujšati še cca 5 kilogramov, se bojim, da bo šlo še počasneje. Voljo imam, počutje je ok, tudi energije imam dovolj.
Nič, marec je tukaj, grem naprej. Katera mi bo delala družbo? Odvetnica, cimetka, pravakava-gremo skupaj naprej? Se še katera od »starih« z novim mesecem pridruži?
Javite se kaj, vaši rezultati so mi velika motivacija.
Lep teden želim vsem.

maiaS, najprej bravo, čestitke! 🙂 Nama gre ta plan identično 🙂 Tudi jaz, en mesec, – 2 kg, imam jih pa še cca 4 za dati dol. Zelo počasi gre. Tudi meni tako, nisem na dieti, pač pazim kaj jem in v manjših količinah vse, pijem samo vodo, sladkarij ne jem več skoraj nič, včasih me malo (ampak res poredko) zanese s kakim čipsom ali dobrim kosilom, pa se takoj pozna na tehtnici. Ampak pač gledam dolgoročno, za vedno se pač ne morem odpovedati vsemu kar imam rada. Če bo šlo še naprej tako bom zadovoljna, ker bi do maja rada imela 54 kg. Zaenkrat sem zadovoljna in bom vztrajala.

Važičke.
No, jaz sem zdaj bolj osredotočena na vadbo, ne vem, počasi bom zgleda ratala švarcenegrca al kako. Apetit imam pa še vedno pod kontrolo, vse je skratka okej, samo vaga se še ne preda.

Aja, ko sem zamenjala baterijo, sem takoj imela pol kg manj, mogoče je pa v tem fora? Da vsakič baterijo zamenjam? Ha ha.

Ja saj ti si na boljsem, boš imela lepo obliko telesa. Jaz samo hujšam, gibam se ne nic, tako da tudi ni lih dobro. Ampak bom začela, imam tudi jaz namen v kratkem se vpisat v fitnes.

Jutri grem za 6 dni na smučanje in se bojim, da bo moja “dieta” splavala po vodi…ko bom zjutraj imela sto jedi na voljo za zajtrk v hotelu. 🙂 Se bom pa potrudila…ne jesti bistveno več kot sedaj. Sem pa trenutno na 58 kg. Bomo videli naslednji teden 🙂

Odvetnica, tudi tebi čestitke za -2! Verjetno sva na pravi poti, sem ravno včeraj brala članek o hujšanju in dejansko je najbolje hujšati cca 0,5 kg tedensko. Kar se mi zdi tudi pomembno, je to, da se ne greva neke hude diete, ampak zdrav način prehranjevanja z malimi prekrški, ki pa niso stalnica. Začetek je ok, meni je super, da prihaja pomlad in potem poletje, ko je hrana že sama po sebi lažja in okusna. Vedno sem se z vsemi štirimi upirala, da bi imela vrt, zdaj me je pa kar malo zamikalo. Za začetek kakšno gredo in začimbe v lončkih. Jaz sem z mislimi že čisto v pomladi, ti pa odhajaš na smučanje. Lepo, lepo se imej, pa tudi kakšen kulinarični užitek si privošči, saj boš vse »skurila« na smučah. Pa javi se, ko prideš.
Pravakava, ko bi jaz imela pol tvoje volje za vadbo…Saj počasi se premika v pravo smer, začela sem s sprehodi, zaenkrat še bolj penzionistično, ampak vsaj začetek je. Nujno bi morala narediti nekaj za utrditev telesa, samo kaj, ko me je groza zaprtih prostorov in skupinskih vadb. Saj sem že večkrat probala, pa se nekako ni obneslo. Mi pa zelo ustreza hoja. Da sem v naravi, se prediham, počistim po glavi. Razmišljam, da bi nabavila kolo, to se mi zdi, da bi mi odgovarjalo. Ko se takole odmika zima, imam en kup planov, letos pa nameravam kakšnega tudi realizirati.
Imejte se lepo, se javim z rezultatom tehtanja. Bom pa tud jaz zamenjala baterijo v tehtnici, za vsak slučaj :)))

MaiaS, veliko nas je takih, ki smo raje na terenu, a ko ugotoviš, da vseeno lahko veliko narediš tudi v telovadnici … Skupinske vadbe so pa sploh fajn!
Drugače bi meni bile na kožo pisane trim steze, kot jih je včasih mrgolelo, danes pa vem samo za ono na Mostecu (kar mi je pa predaleč).
Začni počasi hodit v hrib … Pri tem se pa res zelo očitno pokaže napredek v telesni pripravljenosti. Vzemi si en hrib(ček) in si zapiši, kako bo prvič hodit gor, nato čez dva tedna in nato čez en mesec. Boš presenečena. Ampak bi morala iti skoraj vsak dan.

Pozdravljene!No da se še vam jaz malo pridružim 🙂 Moj cilj je izgubiti 4kg,saj sem jih v prejšnjem letu izgubila že 12kg..Tako da se počasi približujem končnemu cilju..V glavnem,ko sem prebirala vaše komentarje,bi vam rada svetovala par stvari,predvsem tistim,ki se borite z izgubo večih kilogramov (upam,da se name ne bo vsul plaz kritik,da pametujem in ne vem kaj vse),saj to ni moj namen..Rada bi vam samo pomagala,priti do željenega cilja in dala nasvete kako je meni uspelo..
Prvih par stvari:
1.vrži tehtnico skozi okno (dobesedno)!!tehtnica ni noben pokazatelj telesne teže,sploh pa ne v prvih 6 tednih hujšanja,zraven tega v prvih tednih,teža pri ženskah zelooo niha!!Moj primer:prvi teden -2,4kg izgube(kar je seveda posledica izgube vode in da telo navadiš na neko spremembo),drug teden 0,5kg manj (kar je normalno),tretji teden 1,2kg gor (ŠOK)!!Tako da tehtnico definitivno stran!Če že ne moreš brez nje,se stehtaj 1xtedensko.
2.vzemi merski trak in naredi razpredelnico(obseg prsi,obseg trebuha,obseg bokov,obseg stegen,obseg spodnjega dela nog ter obseg rok),meri vsaki teden na istem predelu!Zakaj?Merjenje obsegov je najučinkovitejši pokazatelj,da si na dobri poti.
3.GIBANJE (najpomembnejši dejavnik)..Če se ne boš gibala,pa boš vseeno shujšala,kaj se bo zgodilo?Tvoja koža bo ostala ohlapna,majava..Tvoj cilj pa je da jo učvrstiš in napneš s pravilno telovadbo..Torej začni s preprosto hitro hojo(ne s tekom,saj boš s tem obremenila koleno in sklepe,zaradi prevelike teže)in to vsak dan 8km,brez dneva PAVZE ali kakšnih drugih izgovorov in to skupaj 6 tednov..Ko osvojiš teh 6 tednov se ti bo že postava in počutje odločno izboljšalo..Takrat sledi vadba z lastno težo.
4.PRAVILNA PREHRANA(je 80% uspeha).Jej 5 manjših obrokov na dan,spij najmanj 2l vode na dan ter izloči:kruh,testenine,sladko,gazirano,moko vsak dan,razen nedelje(takrat imaš cel dan po želji,a kljub temu ne pretiravaj z OH).
Jej predvsem:vso sadje,oreščke,pusto skuto,meso(govedna,svinjina,perutnina,mleto meso,divjačina)veliko jajc,šunko,ribe,polnomastne jogurte(ne tiste kvazi z 0,5%maščobe,ker vsebujejo preveč sladkorja),navadno olje zamenjaj z olivnim,na jedilniku naj bo veliko kuhane zelenjave(brokoli,cvetača,korenje),od priloge-krompir(pride v poštev samo kuhan) ter riž..
5.ČAS Nobeno hujšanje ne gre hitro,za vse je potreben čas.Najbolj pravilno je,če shujšaš od 0,5kg-1kg na teden,takrat se bo tvoja teža tudi obdržala in ne bo jojo efekta..Če pa izgubljaš cca 2kg na teden pa je to zame dobesedno stradanje in ko se vrneš na stara pota,takojšen jojo učinek.Sama izgubljam 0,5kg na teden..
6.VZTRAJAJ IN NE PREDAJ SE!Ni lepšega občutka,ko se pogledaš v ogledalo in sam pri sebi vidiš,da se telo spreminja in počutje nenormalno izboljšuje,takrat vidiš,da si res na dobri poti!

Evo to je moj ključ do uspeha..upam,da se bo vsaj nekaterim puncam dalo brati in da sem vam vsaj malo lahko pomagala..

Aja pa še to:to ni hujšanje,temveč zdrav način prehranjevanja,ki bi naj posameznika spremljal,do konca življenja..Sama sem se na ta način prehranjevanja navadila,pridejo pa tudi zabave in dnevi,kjer se brez slabe vesti pregrešim 🙂

Se še slišimo pa prijetno hujšanje vam želim..

Lp zdravje123

Prvi marčevski ponedeljek, tehtanje. +1,5 kg. Zjutraj sem z grozo in v šoku strmela v tehtnico, 2x ponovila tehtanje, rezultat isti. Šokirana, jezna in žalostna sem. Prejšnji teden se ni bistveno razlikoval od preostalih: pazila sem pri hrani, pila veliko vode, v povprečju naredila 5 km dnevno zmerne do hitre hoje, po priporočilu Pravekave hodim v hrib. Vendar več kot očitno delam nekaj zelo narobe, ampak-kaj? Enostavno si ne znam razložiti tako velikega pribitka. Dejstvo je, da trebuh še vedno ostaja, nobene hlače mi ne padajo z riti, edino počutje pa je dosti boljše. Predvsem mi je všeč, da si znam vzeti čas zase, se ne glede na vreme (ok, kadar lije, se vdam) odpravim ven. Posledično tudi spim zelo dobro, zjutraj se zbudim spočita in polna energije. Verjetno tudi zato, ker sem se odpovedala poznim večerjam. Pa kljub vsemu trudu, danes-tole. Več ne vem, kaj naj še naredim, kakšno spremembo naj uvedem, da bo končno viden napredek? Zelo slabe volje sem danes. Najboljš, da me vsi pustijo čist pri miru. Mah.

Dobrodošla v mojem peklu.
Vztrajaj pri dobrih navadah, tudi če te ne nagradijo vsak teden. Na dolgi rok – no, pa saj to veš – se ti bo obrestovalo, tako gibanje kot malo več premisleka pri prehrani. Zame je edini način, da shujša, če enostavno ne jem. Teorije o petih obrokih in varčevalnem programu telesa gor ali dol, zame ne držijo. Če več jem – ampak pazi, v mojem primeru to še vedno pomeni malo -, se samo zredim, tako pač je. Včasih z gibanjem pokurim tudi 1000 kalorij na dan, vsekakor pa vsak dan v povprečju 500, pa se mi to čisto nič ne pozna. Jesti bi morala še manj.
Ampak nekaj sem dosegla, počutje je itak bistveno boljše, mogoče se bom nekega dne, ko bom imela malo več miru, lotila večdnevnega posta in izgubila kako kilo več na zalogo … To je zgleda pri meni edina metoda.
V hrib hodi, boš videla, kako lepo boš napredovala, za kondicijo je pa to itak špica.

Ob 8. marcu vam želim rdeč klobuk.

Dekle, ženska:
… ko ima 3 leta: pogleda se in vidi kraljico,
… ko ima 8 let: pogleda se in vidi pepelko,
… ko ima 15 let: pogleda se in vidi grdo sestro (Mama, ne morem iti takšna v šolo!)
… ko ima 20 let: pogleda se in vidi «predebela/presuha, prenizka/previsoka, preveč ravno/preveč skodrano» – a se odloči, da gre ven v vsakem primeru,
… ko ima 30 let: pogleda se in vidi «predebela/presuha, prenizka/previsoka, preveč ravno/preveč skodrano» – a se odloči, da nima časa ničesar popraviti in gre ven v vsakem primeru,
… ko ima 40 let: pogleda se in vidi «čista sem» in gre ven,
… ko ima 50 let: pogleda se in vidi «to sem jaz» in gre kamorkoli želi,
… ko ima 60 let: pogleda se in se spomni vseh ljudi, ki se ne morejo več gledati v ogledalu, gre ven in osvaja svet,
… ko ima 70 let: pogleda se in vidi modrost, veselje in sposobnost, da gre ven in uživa v življenju,

… ko ima 80 let: ne gnjavi se z gledanjem, samo na glavo si da rdeč klobuk in gre ven, da se zabava…
(E. Bombeck)

New Report

Close