Najdi forum

Hujšanje s tabletkami

Pozdravljen!
Slišala sem pogovor mladih deklet (20-25 let), da hujšajo s tabletkami, ki pospešujejo prebavo, izločanje neprebavljene hrane…in sicer, da po kakšen teden ali dva jedo zelo malo, ob vikendih se pa dobesedno “napokajo” s hrano. Takrat vzamejo 5 do 10 tabletk in celo noč presedijo na stranišču. Zanima me kakšne so posledice takšne diete, vsaj kar se zdravja tiče, ker se mi zdi, da lahko tako hujšanje pusti hude posledice na prebavilih.
Upam, da sem ujela pravo ime za tabletke: Bekunis ali Verolaks oz. nekaj podobnega.
Ta dieta naj bi bila kar uspešna, in naj bi trajala 100 dni.

Hvala za odgovor.

enacebelica,

To ni hujsanje, to je unicevanje zdravja… sam nacin pa zelo spominja na tiste z bulimijo, tudi ti ljudje se napokajo z hrano, potem pa jo neprebavljeno izbruhajo.

Dejansko si mi postavila enako vprasanje, kot ce bi mi rekla.. ali je bulimija zdrava.

Odgovor poznaš tudi sama, je zelo nezdrav način… in zagotovo pusti hude posledice na prebavilih, kot tudi na psihi. Vsak, ki hujša na tak način je zrel za psihologa, ker to ni normalno… da bi nekdo nažiral kot “svinja”… potem pa vso to neprebavljeno hrano izločal na silo, s pomočjo nekakšnih zdravil.

Ne mi zamerit malo bolj ostre besede, zelim ti le dobro… res niti pomisljaj ne na kaj takega. Zavedaj se da je zdravje pomembnejše, obstajajo zdravi načini kako shujšati… o tem je že kar nekaj napisano na tem forumu pa tudi na moji spletni strani.

Lep pozdrav,
Goran

Večje neumnosti pa še ne. Verolaks so odvajalne tablete, ki jih lahko uporabimo po večdnevnem zaprtju. Če jih zlorabljaš za take neumnosti, kot jih počno tista dekleta, uničiš naravno gibanje črevesja in dobesedno postaneš odvisen od njih, da ne govorim o posledicah na zdravju…

Goran je dal res dober komentar!!!

Imejmo svoje telo radi…

Zanima me kaksne so te posledice za zdravje, mogoce veste z medicinskega vidika??
Hvala in lp,

Petra,

Katere tabletke tocno te zanimajo, jaz tiste ki se v lekarni dobijo ne poznam… samo tiste, ki so se dale dobit v trgovinah z dodatki k prehrani… in v bistvu se še zmeraj dajo dobit, samo računa ti pol ne morejo izdat… ker uradno jih ne smejo prodajat.

LP,
Goran

Debelost je bolezen, ki jo povzroci nepravilen zivljenski stil (v vecini primerov) – med drugim prehrana. Ce zelis dolgorocno shujsati – ozdraviti svojo bolezen – pac moras spremeniti svoj zivljenski slog. Amen.

Tiste tabletke so pa za ljudi, ki bi radi bili lepi in vitki ampak bi se vseeno poceli vse tisto, kar temu nasprotuje 🙂 – gola resnica. Zakaj pa bi npr. jaz, ki zelim shujsati potreboval kaksen ‘Chitosan’ ali pa odvajala, da se znebim prevec mastne hrane, ce pa tako ali tako lahko uredim svojo prehrano na nacin, da ne bo vsebovala npr. odvecne mascobe. Goran je omenil bulimijo. To je prav tocno to, le da se tiste hrane znebis sede :). Potrebno se je vprasati, ce lahko prav celo zivljenje uporabljas taksne pripravke. Ce ne mores, to pomeni, da to ni dolgorocna resitev. Logicno. In se to. Tiste tabletke, ki na ta in oni nacin odvajajo odvecne mascobe iz telesa – odvajajo tudi nujno potrebne vitamine in hranila. To NI zdravje. Ce te skrbi tista odvecna mascoba v hrani pac enostavno ne jej tiste hrane – ni to bolj prirocno, bolj poceni in bolj zdravo? Brez volje se tako ali tako ne da shujsati

New Report

Close