Hojla…
Ja vse je v glavi. Noben ti ne more vbit nekaj v glavo, to si lahko edino sam. In kdor mislim, da te bodo tam prepričali in naredili čudeže.
Hipnozo si pravzaprav narediš sam, v svoji glavi. To pa lahko dosežete tudi s prebrano literaturo in voljo. Ne rabite h nikomur hodit in plačat, da vam povejo, da lahko in da to zmorete 🙂
To vam lahko vsak dan znova povemo tu na forumu, pa še denarce boste prihranili za nove cunje, ker bodo sedanje postale prevelike 😀
Lp pa veliko sreče
Lp sonček
Najprej en lep pozdrav vsem na forumu. Moram povedati, da vas berem že en čas in ste mi zelo všeč. Želela bi se vam pridružit, če me vzamete na vašo vožnjo do vitke linije 🙂 Stara sem 31 let, visoka 166 cm, kg pa…117 danes zjutraj. Katastrofa, vem, vendar v moj zagovor samo to, da sem si končno poiskala strokovno pomoč, ker sem spoznala, da drugače pač ne gre…
In sedaj na temo:
Nisem bila v Poreču, bila pa sem v KR pri nekem dr., ki mi zelo pomaga. Prvič traja 1h, saj se je potrebno najprej malo pogovoriti in spoznati. Sicer traja sama hipnoza pol ure. Hipnoza je individualna in ne neka skupinska seansa, kakor počnejo nekateri.
Ko ima človek željo shujšat, nima pa motiva ter volje, ti ju on, s pomočjo “vdora” v podzavest, vstavi. Mislim, da ti zmore vstavit kakršnokoli prepričanje. V glavi imamo tako zavest kot tudi podzavest in podzavest je ponavadi močnejša od zavesti, samo da se tega ponavadi ne zavedamo.
Mene sedaj “tera”, da hujšam, moja podzavest, saj je tam slika lepe, vitke metke, kakršna si želim postati. Imam super, močan motiv, katerega pravzaprav prej niti približno nisem imela, saj nisem imela popolnoma nobene volje, samo željo, da se znebim teh kg. In ko vidim kakšno jed, ki jo imam sicer zelo rada, se mi ni problem obrniti stran. Zakaj? Ne vem. Vem samo, da nimam želje po zaužitju le-te. Razlaga? Po moje ne more biti drugega kot podzavest. Ta premaguje zavest, ki si želi pojesti to jed. Kot laik si to tako razlagam.
Imam močno povečano telesno težo in ni mi žal plačati nekaj denarja za tovrstno pomoč, ker vem, da razna takšna in drugačne oblike zdravljenja in pomoči pri hujšanju stanejo še mnogo več.
Se pa ne strinjam s tabo, IRA. Smo določeni ljudje, ki rabimo strokovno pomoč, da lahko shujšamo. Ni dovolj samo vzpodbuda. Žal. Je pa res, da psihiater ni čarovnik, ki te začara, da kar naenkrat ne boš nič več lačen, da boš kar naenkrat shujšal. Niti približno ne. Vse je v tvoji glavi, res, samo nekdo ti mora “povedat”, kaj je zate dobro in česa si v resnici želiš, potem pa moraš sam naprej “delati” in se truditi…
Pa lep dan vsem!
pozdravljena metka…..
medve sva pa tam nekje skupaj s kilažo….mi zaupaš kako je pri tem hipnotizerju….je to draga zadeva, kolikokrat ga moraš obiskati, ali zna res narediti red v glavi…..moj mejl je [email protected] pa lahko tudi tja pišeš. lepo bodi pozdravljena, in seveda čimbolj stopaj po poti zdravja
pznam kolegico ki je bila pri tem cloveku v Porecu in ne kadi ze kar par mesecov in niti ni pravila o kakem ponizujočem trpinčenju …. sto ljudi sto čudi 🙂 enmu pomaga drugemu ne
Moja mama je tudi bila, ampak je ena ženska z Osijeka prišla v Celje. Bila je na 3 tretmajih, po pol do 1 ure. Zdaj ne kadi že 4 mesece, pa tudi želje in lušt nima po cigaretu. Pravi pa da si moraš tudi v glavi pošlihtat, ker če si boš govoril da ne pomaga si boš kaj hitro prižgal cigaret.
Pomaga morda samo psihično, ampak meni je najbolj važno da moja mama po 35 letih ne kadi več.
Punce poskusite, kaj pa je teh nekaj par tisoč tolarjev, proti temu da se boste bolje počutile, še več denarja zapravljamo za razno razne bedarije, pa nam ni nikoli žal…..POSKUSITE!
LP, iris
Metka, mi lahko o tem hipnotizerju napišeš kaj na mail [email protected]? Pred časom sem namreč iskala nekaj podobnega tu pri nas na štajerskem koncu, vendar nisem imela sreče. Mogoče tudi kako poteka….
Hvala že v naprej
Jav
Vem da je ze precej casa od kar ste pisali o tem, ampak bi vseeno rada nekaj dodala. Sama zivim v tujini, zato ne morem v Slovenijo na vec tretmajev in terapij, sem bila pa v februarju v Porecu pri Dr. Rauchu.
Sedaj je avgust in v tem casu sem izgubila 13 kg. Mislim, da me je hipnoza sam kot taka minila nekje po 2 mesecih, ampak moja trma o spremembi nacina prehranjevanja je ostala. Veliko mi je pomagala tudi knjiga Eat right for your type ( mislim da je slovenski naslov 4 diete za 4 krvne skupine), napisal jo je Dr. Peter D’Adamo. Zelo logicno in preprosto razlozi zakaj univerzalna dieta ne more in tudi NE OBSTAJA!
Osebno sem na raznoraznih dietah ze cca 15 let in moj napredek skozi leta se lahko primerja z jo-joem. Kile gor, kile dol, gor, dol,…. saj veste kaj mislim 🙂
Poiskusila sem tudi locevalno dieto, kjer en dan jes proteine, nasljednji dan skrob,….. in moram povedat, da sem res izgubila kar precej kg, vendar dobila vse nazaj, pa tudi pocutila se nisem dobro. Ko sem po premoru zdrugic zacela z dieto, sem imela hude zelodcne tezave in ugotovili so mi majhno ranico na zelodcu, zaradi katere sem morala z dieto takoj prekiniti.
Ravno ta knjiga, (Dr. Peter D’Adamo) mi je razlozila, zakaj se nisem pocutila dobro in zakaj je prislo do zelodcnih tezav. Dejstvo je da ta knjiga ni dieta – ampak nacin zivljenja- nacin prehranjevanja. In moram povedat, da ceprav je veliko stvari, ki jih absolutno ne smem jesti, ne pogresam popolnoma nic. Ko bom prisla do zeljene teze, se bom se vedno drzala napotkov iz knjige, vendar se bom kdaj pa kdaj pregresila in pojedla tudi kaj taksnega, kar je na moji prepovedani listi!
Se nekaj – sem abslutni maniak na cokolado, zato je bilo vedno zelo tezko biti na dieti – po tej knjigi, mi cokolada ne skoduje in verjetno je se nikoli v zivljenju nisem pojedla toliko kot sedaj, ker sem se vedno malo “pazila”, sedaj jo jem dejansko VSAK DAN in HUJSAM!!!!!
SRECNO VSEM NA ISTI POTI!!
Mojca