Najdi forum

Hujsanje prvic v zivljenju:)

Živjo…
Na diete se ne spoznam kaj prevec dobro, ceprav ima sestra veliko zbirko raznovrstnih diet…ampak vseeno me zanima par stvari, ker sem se odlocila, da bom shujsala. Torej visoka sm 176 in imam 72kg, to je seveda prevec. Najvec vsega imam v prsih, noge imam suhe, vendar opazam da se pojavla celulit, kar me pa zelo moti…najvecji problem je trebuh…ce se kam zredim, se v trebuh.
Zacela sem hodit na taerobiko, ce ves kaj to je…( http://www.taerobika.com). hodim 1-2krat na teden. zacela sem pa delati tudi vaje, ki so na tvoji spletni strani. najvec problemov imam pri vajah za trebuh, pri katerih ze po eni minuti totalno obupam. vse me zacne bolet..aja sladkarij ze dolgo ne jem, sploh mi ne pasejo, tudi cipsov in podobnega ne…pretiravam pa z belim kruhom, katerega jem brez vsega…
no zanima pa me naslednje…na nogah nocem pridobiti misicne mase, ker imam dovolj misic, zelim si samo izgubiti tisto pikico celulita, ki ga imam, pa mogoce malo shujsati. zanima pa me naslednje; ce bom hodila na to taerobiko trikrat na teden, bom pridobila na misicah? ali bom najprej zgubila “speh” in bom potem dobila misice al kako? tega postopka sploh ne poznam…mogoce sem to vse malo narodno napisala, kar zelim povedat je to, da nocem imeti prevec nabitih nog, le malo tanjse:) in zanima me, kaj se bo zgodilo, ce bom redno hodila na tae-bo, kjer zelo uzivam! aja vem da ob treh urah na teden ne bom postala bodybuilderka…ampak vseeno..zelim samo vedeti kako to gre…
potem je tu trebuh…okej tvoje vaje delam, ampak mi ne grejo prevec dobro, prevec naporne so zame. ali se moram spustit v kaksno dieto, da bom imela raven trebuh? kaj naj poleg tvojih vaj se delam in po koliksnem casu lahko pricakujem rezultat?
Potem so tu se roke…z zalostjo moram povedati, da ne naredim niti ene skletce. torej?:) kaksne vaje tu priporcas?
Vem, da je tale moj mail malo zmeden, ampak o tej stvari nimam pojma in se tudi nikoli nisem poglabljala v hujsanje, samo zadnjic, ko sem sla plavat in sem se videla v kopalkah, nisem bila prevec zadovoljna.
recimo, shujsati si zelim kaksnih 10 kilogramov. mislis da je to dovolj, prevec? nekje sem brala, da je najbolje, ce shujsas 1 kilogram na teden, to pomeni da lahko po cca 3 mescih pricakujem 62 kg?:) pa se nekaj, zakaj nekateri pravijo da ni dobro ce jes sadje za vecerjo? Pa za koliko kalorij hrane naj pojem na dan, ce hocem shujsati?
Upam da se bos znajdel v mojem mailu, vem da je vse skupaj precej zmedeno. Mogoce so vprasanja neumna, ampak jaz teh stvari res ne vem:) Ce si to vse prej razlozil, se opravicujem…
LP
Katja

Katja,

Na večino vprašanj, ki si mi jih postavila, boš našla odgovor na moji spletni strani v rubriki Objavljeni članki… Sicer si povedala, da vaje za trebuh že delaš, v enem zadnjih člankov o mašččobi pa so odgovori na tvoj vprašanja. Preberi pa še tudi ostale članke, ki jih še nisi, saj ti lahko dodatne informacije zelo prav pridejo.

Kar se taebo aerobike tiče, ti jo samo obiskuj… in ni se ti treba bati, da boš zaradi tega postala kakšna bodybuilderka, to je nemogoče.

Beli kruh… hja, očitno je, da ga poješ preveč. Veš odvečno težo nimaš samo zato ker ješ bel kruh, predvsem jih imaš zato, ker ješ preveč kalorij. Vse kar telo ne porabi z vsemi aktivnostmi tekočega dne, se pretvori v naš alternativni vir energije… maščobo.

Če bi nekdo bil sposoben pojesti toliko solate, da bi količina solate imela toliko kalorij, kot jih čez dan ne porabi… bi se ta človek tudi zredil, pa čepraj je jedel le solato. Primer s solato je sicer praktično skoraj nemogoč, ampak teoretično bi bilo kot sem povedal.

Kar se sadja tiče, si dobro preberi članek o Glikemičnem ideksu, ter preglej tabelo GI, na moji spletni strani.

LP,
Goran

New Report

Close