Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Hujšanje pri zdravstveni omejitvi

Hujšanje pri zdravstveni omejitvi

Hojla!

Tudi moja želja bi bila kak kilogram manj, vendar pa je večji problem odvečna koža po porodu. Na žalost je ne morem izgubiti z vajami za trebuh, ker imam previsoko dioptrijo in pri naporu obstaja nevarnost odstopa mrežnice (res visoka dioptrija in ne izgovor). Samo omejitev hrane je premalo, ker to ni dolgoročna rešitev, pa tudi odvečne kože to ne “zategne”. Jaz nimam ideje, vi pa imate kako izkušnjo več.
Kak nasvet?

LP,

Neda

Neda,

Glede odvečne kože… lahko, da se to ne bo dalo popraviti s treningom. Odvisno od tega koliko je prožna tvoja koža. Bolj mlada kot je koža, lažje se skrči nazaj… starejši kot smo, težje je to. Kljub temu, trening vedno pomaga do neke mere, vsega pa se zmeraj ne da s treningom. Pogosto lahko v primerih, kadar je veliko odvečne kože pomaga le plastični kirurg. Sam težko ocenim tvojo situacijo, ti pa pravim to takole… ker vem da nekaterim, ko shujšajo kljub treningu še vedno ostane nekaj odveečne kože… in tam se ne da naredit potem več dosti s treningom.

Dioptrija je pa poglavje zase. Sam sem že imel eno stranko s podobnim problemom. Res je da sem bil pri treningu kar precej omejen zato… ampak pri njej se je izkazalo, da če je npr. na kolesu pri nizkem pulsu… pa pač zato dalj časa, da tudi napreduje oz. da se ji dioptrija ne povečuje.

Drugače povedano, če bo trening… dovolj nizke intenzivnosti, pa zato bolj dolgotrajen ti ne bi smelo škoditi pri dioptriji. To pomeni, da tudi če delaš vaje na kakšnih orodjih in z utežmi… teža mora biti tolk mala, da se ne naprezaš preveč.. in potem ko vajo delaš dovolj dolgo, pride do tistega toplega občutka bolečine v mišici, vajo pa lahko še vedno izvajaš… ne da bi se kaj preveč napenjala ali povišala občutek pritiska v glavi… ker to je ravno tisto česa se moraš izogibat. Sama aerobna vadba… kolo, stepper, pa podobno… ne bi smela biti problem, če bo vadba nizkointenzivna in dolgotrajna. Torej… vsaj 40min.

LP,
Goran

New Report

Close