Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa hujšanje pod zdravniškim nadzorom

hujšanje pod zdravniškim nadzorom

Po vsej verjetnosti je bilo to vprašanje že zastavljeno, le v iskalniku nikakor nisem našla informacij.

Skratka: moja mama (57 let) ima cca. 15 kg preveč. Vse življenje je bila kadilka, pred pol leta pa je (po strogem zdravnikoven nasvetu – zadnje leta ima namreč kar precej težav z zdravjem) popolnoma prenehala. In od takrat se ji kg vstrajno nabirajo.
Prosim vas, da mi posredujete naslov kakšnega centra v LJ, kje je možno zdravo, vodeno hujšane.

Hvala in lep pozdrav,
Petra

Petra,

Najprej bi se rad opravičil za tako pozen odgovor, ampak sem včasih v precejšnji časovni stiski.

Žal ne poznam naslov nobenega centra v LJ, kjer bi bilo možno zdravo hujšanje, kar poznam je le osebne trenerje… ki jih lahko priporočim. Če imaš v mislih zdravo hujšanje, pod vodstvom zdravnika… potem ti lahko rečem, da žal po lastnih informacijah v takih primerih pogosto to sploh ni zdravo hujšanje… je pa hujšanje. Lahko ti kar takoj povem kaj je zdravo… zdravo je shujšati le 0,5kg na teden. Vse kar je več, je velik šok za telo in ni zdravo, ker izgubljaš pretežno mišično maso, ne pa maščobo. Če se kateri od takšnih centrov ravna po formuli 0,5kg manj/teden… potem je to res zdravo hujšanje (razen če je kdo s treningom sposoben pokuriti več kot 0,5kg maščobe na teden).

Pozivam torej vsakogar, ki je shujšal v kakšnem centru, kjer je vodeno hujšanje… da napiše kaj več o tem.

LP,
Goran

Pozdravljena Petra,

Šolo zdravega hujšanja po programu Cindi vodijo v Zdravstvenih domovih po Sloveniji. V Ljubljani je to ZD Bežigrad, Moste,Šiška,Vič. Začela se je v začetku oktobra in traja 3 mesece. Jaz hodim za Bežigrad. Pokliči v najbližji ZD in se pozanimaj, če bi tvojo mamo še lahko vzeli za za semester.

Pišeš mi lahko tudi na moj email naslov.Rade volje pomagam z nasveti.

LP,Kaja

Kaja,

Me veseli, da si tako hitro odpisala… prosil bi te če si tako dobra in mi napišeš kaj več o poteku zdravega hujšanja v ZD Bežigrad, ki ga obiskuješ. Me osebno zanima, pa mislim da tudi marsikaterega obiskovalca našega foruma. Obiskovalce predvsem neke osnovne informacije, mene pa bolj metoda hujšanja, da bom lažje komentiral celotno zadevo v prihodnje. Sam večino časa preživim po fitnes centrih, raznih telovadnicah… ali treningih na prostem. Nekaj informacij o delo v takšnih ZD imam, ampak so nekatere precej nasprotujoče. V tvojem primeru imam možnost slišati res iz prve roke kako stvari potekajo, danes… ko so upam najbrž tudi nekoliko posodobili izvajanje svojega programa.

Za tvoj odgovor se ti že vnaprej lepo zahvaljujem v imenu vseh, ki bomo brali tvoj odgovor.

LP,
Goran

Zdravo!

Pod zdravniškim nadzorom sem hujšala pred dvema letoma pri dr. Sentočnikovi v Medico estetskem centru Ljubljana – Rožna dolina, tel. 01/423-45-70. Dr. Sentočnikova tudi redno piše o hujšanju in zdravi prehrani v reviji Viva. Pripravi ti podrobni program hujšanja, predpiše dieto ter seveda telesno aktivnost. Enkrat tedensko te naroči na pregled, se pogovori o tvojih težavah, ti po potrebi spremeni dieto. Hujšala sem uspešno, v šestih mesecih (z dvojnim presledkom zaradi operacije) sem zgubila 25 kg, se počutila čudovito, toda žal v dveh letih sem pridobila 20 kg, saj sem med hujšanjem popolnoma spremenila način prehrane, ampak to samo jaz, moja družina pa ne. Po končanem hujšanju sem seveda začela tudi jaz z enako prehrano kot pred hujšanjem in tako so so kilogramčki nabirali.

New Report

Close