Najdi forum

Hujšanje po porodu

Med nosečnostjo sem se zredila preko 30 kg. Od poroda je minilo 11 mesecev in sem izgubila 20 kg, največ na začetku, potem pe se je ustavilo.

Zanima me kakšne izkušnje imate s hujšanjem po porodu vi in kaj mi predlagate, da bi izgubila vsaj še 10 kg. Ima katera mamica izkušnje s hujšanjem pri dr. Pirnatu, ki ima ambulante za hujšanje po celi Sloveniji?

Hvala za nasvete.

Že da si spravila dol 20 kg, je hvale vredno. Jaz sem hujšala na ta način, da sem za spoznanje manj jedla, veliko pila, izogibala sem se čokoladam…in tako izgubila na mesec mogoče kg ali dva. To je slišati malo ampak v enem letu se jih nabere vsaj 12.

Pri dr.Pirnatu nimam izkušenj imam jih pa pri dr. Tini Sentočnik, ki dela isto. Na začetku naj ti povem, da če bi se sama disciplinirala tako, kot se je potrebno tam, potem bi prav tako shujšala (glede gibanja in hrane). Kar se tiče akupunkturne stimulacije – ne bi trdila, da ravno nisi lačen, morda malo manj, vendar je to tudi stvar skrčenega želodca.
1. zadeva ogromno stane
2. to zaradi česar hujšaš je psihični pritisk, ker veš, da se boš v ponedeljek tehtal in te bo sram, pa še nadrli te bodo in nenazadnje boš za to še plačal.
3, le začneš, potem sfuraj zadevo do konca – do idealne teže + vzdrževanje teže celo leto, sicer boš po vsej verjetnosti kg dobila nazaj. Takšne diete se namreč ne moreš stalno držati.

Pozdravljeni!

Tudi jaz mislim, da je 20 kg v tako kratkem času zelo veliko. Prav gotovo bo šlo tudi preostalih 10 dol, čeprav malo težje. Le volja je potrebna!
Sicer pa če ti bodo v pomoč moje izkušnje …Jaz sem se med nosečnostjo zredila znatno manj – le 12 oz. 13kg, vendar kakšen kg odveč je tudi meni ostal. Največ je šlo dol na začetku, takloj po porodu, potem pa počasi vsak mesec po malo.
Sama sem dolgo dojila in mislim, da mi je prav to pri izgubljanju odvečnih kg veliko pomagalo, dolgi sprehodi z vozičkom, s kengurujčkom so spet doprinesli svoje, pa še kakšna neprespana noč vmes… Glavni delež je vsekakor na spremenjenih prehranjevalnih navadah.

Torej vso srečo!

M.

Ah to hujšanje!

Presenečena sem nad številko 30 kilogramov, moram priznati. Moja kolegica je po porodu, pred 5 leti, bila pri dr. Pirnatu, uspelo ji je izgubiti okoli 20 kg, in še sedaj vzdržuje to težo, druga pa ne, danes je debelejša kot kadarkoli. Je pa res predrago, če mene vprašaš.

Pri njemu jedilnik zgleda približno tako: zjutraj enemon ali jogurt, ob 10 en jabolk, kosilo: en krožnik puste prazne goveje juhe (brez nudelnov),. 10 dkg pustega mesa, ali 1 hrenovka; popoldne 1 sadež ali 1 jogurt, zvečer enemon.

Sama hujšam pa tako kot mi paše, enkrat tako enkrat drugače, ne zmorem se držati strogo kakšnih prepovedi ali ur, je pa res da točno vem, koliko kalorij kaj ima in kaj smem kaj pa ne.

Poskusi pa povej, jaz si bi raje kaj prišparala za obnovo garderobe, namesto da bi denar dala dr. Pirnatu, ker sem prepričana da ti bo uspelo, boš vidla!!!
Ciao

Sama sem se zredila sicer res le za kaih 12 do 13 kg… Po porodu sem imela že skoraj isto težo, ker pa dojim, imam iz tedna v teden še kakšno deko manj. Moja izkušnja: Dojenje pomaga!!!

Veliko uspeha.

PA kaj če imaš kakšno kilo več.Sama sem mamica dveh otrok in tudi jaz imam kako kilo preveč.Če pa ti postava pomeni toliko,da si pripravljena na vse, boš uspela tudi sama. V volji je moč.

Danes sem prvič zasledila to rubriko in sem zelo vesela, da sem.
Rada bi ti povedala mojo izkušnjo in upam, da ti bo prišla kaka stvar prav. Jaz sem zanosila pred 6 leti in sem se zredila za 21 kg. Imela sem zelo lepo nosečnost sem telovadila pri telovadbi za nosečnice dvakrat tedensko in sem se odlično počutila. Rodila sem normalno razen tega da je porod poteka 15 ur ker se nisem mogla odpret. Ko sem rodila in prišla domov sem imela 10 kg manj ostalih 10 ti povem da sem izgobila zelo počasi. V tem letu sem se lotila res aktivnega dela trikrat na teden odbojke fitnes tek tako da sem vsak dan aktivna in ti povem da se je moje telo tako spremenilo, da je vredno se žrtvovat malo zase. Seveda to počnem v večernjih urah, ko otrok spi. Počutiš se odlično, sam sebi si lep in seveda tudi samozavest se ti dvigne. Poskusi sigurno bo učinek in še nekaj tudi pri prehrani probaj pazit po 18 uri ne jest na začetku bo hudo ma boš videla da bo šlo, mogoče je meni bilo lažje, ker sem vedno bila akrivna v športu ma sem sigurna da ti bo uspelo.

Daj telesu še malo časa, da pride k sebi. Po lastnih izkušnjah ti rečem, da dojenje počasi stopi vse kile, pa malo več telesne aktivnosti, veliko pitja tekočine, ter spoštovanje do svojega telesa.
Pri nas opažam, da matere hitro začnejo mrcvariti druga drugo, koliko ji je že uspelo shujšati po porodu, namesto , da bi sprejele telo z vsemi spremembami, vsaj prve mesece po porodu. Telo res potrebuje čas, vsaj toliko, kot ga je porabilo za nosečnost.
Moje lastne izkušnje so take, da sem zelo omejila uživanje mleka in mlečnih izdelkov in teža je kar polzela z mene.Seveda sem bila v to prisiljena zaradi otrokove alergije, a se mi je posvetilo, da mogoče le ni dobro kar se debeljenja tiče, uživati preveč tovrstnih živil. Dolgi in intenzivni sprehodi tudi pomagajo.

Med nosečnostjo sem se zredila za 20 kg , sedaj, ko je otrok star devet mesecev, pa jih imam 23 kg manj. Dojim ne več, ker sem imela težave z alergijami, tako, da sem pri otrokovih petih mesecih zaradi stroge diete(le tako sem lahko dojila), po kateri sem tudi tako shujšala, obupala.

Meni pa pomaga tudi to, da zjutraj ne jem, kar bi marsikdo rekel, da ni prav, ampak žal preveč rada jem zvečer. Moja prva hrana je tako okoli 12, ob petih imamo kosilo, zvečer pa kakšen jogurt!
Kile mi gredo še kar dol, pa brez muke. Res je, da grem vsak dan tudi z otrokom na sprehod zjutraj, ko pride starejša, ki ima malo čez dve leti iz vrtca pa še z obema.

Srečno!

Saša
Pri vsem hujšanju pazi, da ne boš slabe volje, ker to otroci opazijo-njih kile ziher nič ne motijo, imajo pa raje veselo kot od kil zamorjeno mamo!

Jaz na srečo nimam težav s težo, tudi po porodu sem takoj prišla na svojo težo (v 3 mesecih, in tudi jaz sem se zredila za 32 kg., Dojila sem 3 mesece. Doma pa sem morala narediti vse sama, zaradi moževe službene odsotnosti. Ima pa težave s težo moj mož. Vendar mu od marca dalje kuham po neki ločevalni dieti. Jej koliko lahko, kdaj hočeš le paziti moraš, da določenih jedi ne ješ skupaj. Do maja je shujšal za 15 kg.

Prosim, če nam lahko napišeš, kakšna je ta ločevalna dieta in katerih stvari oz. jedi ne smeš mešati!

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor!

M.R.S.

New Report

Close