Pozdravljene….
sama imam tudi en velik problem oz. sem cisto nakoncu :((( sploh ne vem kako naj shujšam saj sem se v nosečnosti zredila iz 65 na 100 kg:((( in to samo zaradi tega ker sem imela zelo hudo preeklamsijo in mi nje teža samo rasla…stara sem 22 let in visoka 170 kg, sedaj po 9 mesecih imam 93 kg in v 9 mesecih nisem oblekla drugega kot trinerko!!!!ne upam si oblečt dugih hlač:(( s fantom sva veliko krat kam šla sedaj mi je narodno kaj si bodo mislili…sem pa zelo aktivna in pazim kaj pojem, pazim da po 6 uri ne jem. semo mi ne gre in ne gre dol čisto nič…trebuh imam kot da sem v 6 mesecu, da obokih ne govorim, vse visi okrog mene. zelo rada bi shujšaja vsaj za 30 kg, samo ne vem kako..fitnes pa mi ne pride v poštev ker nimam varstva za mojega malega nadobudneža .ali je imala kakšna podobem primer. hvala vem za odgovere že v naprej in in lep sončin pozrav:))
hujšanje je resnično najlažje ko od poroda preteče malo časa … 9 mesecev je skrajni čas, če želiš, da se tudi trebuh koža povlečeta nazaj v doglednem času …
če dojiš, bo treba še kaj dati v usta tudi po 18 uri, če ne pa bo dovolj kozarec mleka ali pa nič, če se tako odločiš …
nisi napisala, kako si aktivna in če paziš kaj poješ, je treba paziti, da ne poješ premalo …
poskusi napisati kakšen svoj jedilnik ali dva … pa kako se rekreiraš in bomo skupaj kaj pogruntale …
na netu je malo morje vaj, ki jih delamo doma z lastno težo telesa – recimo počepi, sklece, izpadni korak, skok čez kolebnico … tako, da ni potrebno hoditi v fitnes … je res, da so te vaje dolgočasne, a že 15 minut dnevno prinese v nekaj tednih neverjeten rezultat …
malce se razpiši o svoji hrani, pa kaj rada ješ, čemu bi se težko odrekla …
evo linki do dobrih vaj …
http://www.aktivni.si/fitnes/vaje/izpadni-korak/
http://www.aktivni.si/fitnes/vaje/video-pocep/
http://www.cenim.se/299-a.html
Jaz sem zdaj 7 mesecu po porodu in imam za izgubiti še cca. 15 kg. Tudi sama sem se zredila pred nosečnostjo iz 65 na 70kg, nato v nosečnosti na 99kg. Vem kako ti je, sama isto nosim samo trenirke in nič drugega. Meni se je zdelo, da mi je trebuh kar šel notri, dokler nisem videla slik in lahko rečem samo grozaaaa. Vedno je bil ploščat, danes je pa en kup sala. Sem pa v večini kriva sama, ker pojem preveč sladkega in tako se vrtim v krogu k kura brez glave. Žal meni samo beljakovine ne odgovarjajo, vem pa da se z njimi lepo shujša. Ne vem še danes razmišljam kaj bom. Bi šla na ločevalno, pa nimam motivacije, tiste ta prave. Ah mogoče pa pride. Naj povem da tudi jaz kar športam, predvsem tečem in vozičkam 😉
Upam, da najdeš zase pravo prehranjevanje, jaz se še lovim in zraven jezim na svoj izgled;)
No da se malo opisem kako jem…zutraj pojem 2 kosa kruha z namazom ali s salomo, zraven pijem čaj oz. kakav. potem za malico sadje, kosilo je pa ponavadi kakšna juha, krompir, riz meso ali testenine, solata, samo zadnje časa gledam da pojem pol manj kot sem vcasih:)))nato popodne spet kaksno sadje, za večerjo pa nic ne jem kre mi ze od zmeraj ne pase zvečer jesti, pijem samo vodo.zelo težko se pa odpovem sladkemu…ne vem s čim bi to zamenala….dojim pa več ne, ker sem od samega začetka imela probleme in smo po 3 meseci prekinili z dojenjem…
aktivna sem vsaj 2 uri na dan, sprehodi, kakšen tek, hitra hoja, ko sem poskušala delati trebušnjake sem jih komaj 10 naredila, predd nosečnostjo sem jih pa za šalo naredila 50:((samo sem se pa odločila da bom ratala trmasta in ne bom obupala in bom vsak dan začela telat še vaje:))
Inny…no poj sva pa na istem, bo pa nama uspelo:))sama sem imela tudi trebuh lep kot iz reklame…sedaj pa kup ene kože:(( samo bo potrebno sladko skriti:))
hvala za pomoč:))
ojla,
jaz nisem nek ekspert za prehranjevanje, ampak, ko si napisala kaj ješ za kosilo….mešaš vs emogoče. Ne mešaj. Krompir in meso, ali riž in meso je NO GO.
Za zmanjšanje želje po sladkem se dobijo ene homeopatske kapljice. Pri tej hudi potrebi po sladkem pa gre še za invazijo gljivice kandide v telesu ali zakisanosti. Pa še par stvari je takih, ki bi jih lahko pisala, pa ne bom, da ne bodo same ene dolge čreve iz mojega posta :-).
Glede telovadbe- jaz sem prej športala. Ful. Ene 3-4 ure na dan sigurno. Potem pa ni bilo več časa, ker sem dobila malega. Za namenček še z cr in nisem smela nekih trebušnjakov delat, pa tudi mariskatera druga vaja je odpadla, ko si nikoli nisem mislila, da trebušnjaki zraven delajo :-). Zdaj delam trebušnjake (švinglam z ab rocket) in delam še vaje za noge in zadnjico (but and thigh roller). Imam še leg magic, ampak v tej kondiciji, ne morem delat pravilno vaj na njem in jih zato raje ne počnem, da si ne naredim medvedje usluge.
Naj te pa potolažim, da sem tudi jaz šla tako gor. V prvi nosečnosti sem se poredila iz 52 na 91kg, pa sem šla dol na 65kg, ko mi je odpovedala še ščitnica, pa sem se začela spet redit. V drugi nosečnosti sem šla gor iz 70 na 95kg. Zdaj, malo več kot leto po porodu in po dieti (ki še traja) imam 75 kg.
Vso srečo pri izgubljanju kg.
no jest sem tako miselna da včasihnjemo krompir, vcasih riz….ne jem pa vsega skupaj:))
no sej jest bom pa probala na začetku eno uro potem pa bom stopnjevala…ja pa še to me zanima sama sem tudi imela carski rez, kdaj si pa ti pričela z trebušnjaki, meni se zdi kot da mi bo rebuh raznesko ko jih začnem delati:((
Ja, je težava to ja. Jaz sem imela zdaj še težave pri celjenju vnetje reza, pa odpiranje rane ipd.) in sploh nisem mogla delat trebušnjakov. Čez dan sem morala nosit steznik, da sem lahko funkcionirala. Začela sem komaj pred kakim mesecem, pa še to samo z ab rocket (je lažje) in še to samo 4x po 15 dvigov. Zdaj jih naredim 2x po 50 dvigov.
Ti svetujem, da napreduješ počasi in poslušaj svoje telo. Če ti bo lažje si kupi steznik in za začetek delaj s stenikom. Recimo 2x po 10 dvigov, pa recimo 2x na dan. Pa potem stopnjuj…vem, da je nor občutek, meni se je zdelo, kot da me nekd vedno znova reže. Pa še 1x sem dvigovala in mi je počil notranji šiv (hipna pekoča bolečina) in mi je kr minilo do vsega skup…
no mene je tudi vsaj pol leta vse bolelo in tudi steznik sem nosila…sedaj ko je bolećina bolj mila ga ne uporabljam več…no sej počasi bom začela pa upam da pridem do pravih rezultatov:))
pa ves kaj me se zanima…meni se je trebuh grozno obesil, kr vse vivi čez hlače…kako je pa s tem…je pa sama koza…a za to so tudi priporočene vaje??
Pozdravljene.
Prebral sem vse kar ste napisali in si odgovarjale, druga drugi.
Ker sem sam športnik že vrsto let in sem dal skozi že nekaj prehrambenih dodatkov in raznih “odvajal”, vam priporočam nekaj….samo moj nasvet, ni treba da ga upoštevate….
V Slovenijo je lani preko spletnega posla Mandura prišel pred kratkim tudi izdelek imenovan Mandura TRIM (kapsule za shujšanje). Sam, skeptik kot sem, se zadevo vzel pod drobnogled in ugotovil naslednje: – zadeva ne vsebuje nobenih odvajal, ni nek čarovniški zvarek, ter dodatno ne škoduje nobenemu drugemu organu v telesu. ZAKAJ?
Ker vse kar “dela” je, da uporablja hormon, ki ga že tako imate v svojem telesu in so ga dejansko odkrili šele leta 1994.
To je hormon LEPTIN.
“Leptin je hormon, ki ga izdeluje vsaka maščobna celica v telesu. Ta neverjetni hormon služi kot sel med temi maščobnimi celicami in možgani, sporoča možganom, ko ste lačni, in ko ste siti. Leptin je tudi “stikalo”, da sporoča vašim maščobnim celicam, ali naj se skladiščijo ali zgorevajo maščobe. Da bi to “stikalo” pravilno delovalo, možgani morajo jasno slišati njegovo sporočilo-bo vaše telo sposobno razumeti leptin in sporočilo, vaša lakota bo lažje izpolnjena, ampak ko preveč pojeste, se sporočilo izgubi.”
Ljudje v Sloveniji imajo že res lepe rezultate z izdelkom, prejšnji mesec ga je celo zmanjkalo za kak teden v skladišču, ker je bilo takšno povpraševanje.
Če vas zanima več o tem, mi javite prosim na [email protected]
LP, Robi
Čas po porodu je najbolj optimalen čas, da shujšaš.
jej čim manj industrijsko predelane hrane, nobene bele moke, belega sladkorja, nobenih sladkarij. Čim več vode in nesladkanih čajev, priporočam ti čaj Čistilnik Patra Ašiča.
ker nimaš varstva si otroka daj v sling, lahko pa tudi že v nahrbtnik in 2 ur v kakšen hrib ali tudi po ravnem. Trebušnjaki ti ne bodo pomagali, če se ne boš znebila špeha.
Govorim iz izkušenj, pri vsaki nsoečnosti sem pridobila okoli 20 kg, v pol leta sem bila spet an stari teži. Povrne se tudi oblika, ampak treba je vztrajat. Ob tem, da si še zelo mlada ne bi smel bit večji problem shujšat.
Čas po porodu je najbolj optimalen čas, da shujšaš.
jej čim manj industrijsko predelane hrane, nobene bele moke, belega sladkorja, nobenih sladkarij. Čim več vode in nesladkanih čajev, priporočam ti čaj Čistilnik Patra Ašiča.
ker nimaš varstva si otroka daj v sling, lahko pa tudi že v nahrbtnik in 2 ur v kakšen hrib ali tudi po ravnem. Trebušnjaki ti ne bodo pomagali, če se ne boš znebila špeha.
Govorim iz izkušenj, pri vsaki nsoečnosti sem pridobila okoli 20 kg, v pol leta sem bila spet an stari teži. Povrne se tudi oblika, ampak treba je vztrajat. Ob tem, da si še zelo mlada ne bi smel bit večji problem shujšat.