Najdi forum

Hujšanje po nosečnosti

Prosim vse mamice, ki so se med nosečnostjo zelo zredile, da mi napišejo, kako so se uspele znebiti kilogramov.
Pa ne tiste, ki so 2 kg težje, kot pred porodom, pač pa take, ki so uspele gor in dol spraviti 20 kg in več.
lp
mami

Med nosečnostjo sem se zredila 20 kg, po porodu mi je ostalo 12 kg preveč.

Predvsem moraš začeti hujšati počasi, vsaj toliko časa si vzemi, kot si portrebovala, da si se zredila.

Sama sem preizkusila to metodo, ki se jo držim še sedaj:

-PIJEM SAMO VODO ALI RADENSKO, VČASIH NESLADKAN ČAJ ( če spremeniš samo to navado, boš izločila veliko nepotrebnih kalorij( kozarec sladkane pijače jih ima od 35 kcl pa naprej!, kar preračunaj, koliko je to kozarcev na dan, pa na mesec, pa na leto in koliko kalorij manj.

DOPOLDAN SPIJEM KAVO Z MLEKOM( to je še ostalo od vseh drugih pijač)

KER SE TEŽKO UPREM HRANI ZVEČER, SE PAČ ZAČNEM HRANITI KASNEJE (okoli 11 dopoldne-polnozrnata žemlja, kefir ali malo masten jogurt, sadje)-JEJ POČASI IN Z UŽITKOM, NE HITI.

POPOLDAN NAREDIM KOSILO(pri pripravi hrane pazi na maščobe, namesto pečenega krompirja ali pireja, ki sta redilna raje jej kuhan krompir v koščkih-dietni krompir, jem manj mesa oz. se ga izogibam, veliko solate( ne preveč zabeljene).

ZVEČER JEM JOGURT IN KOS KRUHA, ČOKOLINO(obožujem-nadomesti pa tudi čokolado), kruh namažem z tamar sirom ali kakšnim drugim namazom.

POMEMBNO JE: da med obroki ne grizljaš, ješ vsak dan ob določenih urah, ne izpuščaj obrokov, pij veliko vode, ki čisti telo, pomembno pa je tudi gibanje-vsakodnevni sprehodi so kot nalašč za naše riti in naše malčke:-)))))
Nikoli ne stradaj, ker te bo zgrabila volčja lakota in bo potem še slabše !

Odloči se in začni, sama sem po letu dni izgubila 14 kg, več kot sem nameravala, pa še lahko je šlo dol, brez stradanja, naj ti še povem, da sem imela pred nosečnostjo stalne težave z raznoraznimi hujšanji, telovadbami in ne vem še kaj vse sem že poskusila na svojem telesu.

Počasi, če začneš danes, boš drugo leto ob tem času lažja za vsaj 10 sigurnih kilogramov, ki ne bodo prišli kmalu nazaj!

Srečno Lala!

New Report

Close