Najdi forum

Hujšanje po Martinjaku

Ali kdo ve kaj več o hujšanju po Martinjaku – nekakšno ločevanje beljakovin od ogljikovih hidratov. Prosim, če mi kdo pove katere stvari se lahko jejo skupaj oziroma v istem obroku in katere je potrebno ločiti.

Lep pozdrav,

Tjani

po montignacu.

sicer ne vem skoraj nic o tem me pa zanima, ce lahko jem solato in kruh skupaj.

pa se nekaj kar ne sodi k montignacu. ali je uredu da med jedjo pijem. ce sem prav dojela bi bilo bolje, da po kosilu ne bi pila kaksne pol ure.

sem prebrala oz. prelistala to knjigo.

prepovedano:
krompir, riž, testenine, korenje, bel kruh, sladkarije, alkohol

lahko pa ješ npr. za zajtrk ali samo sadje (banan vem da raje ne), ali samo “beljakovinsko” hrano kot so jajca, sir, slanina, hrenovke, šunka ali pa kakšen polnozrnat kruh z dodatki (npr. posneta skuta, nesladkana marmelada) in še zraven jogurt z manj maščob.
Za kosilo in večerjo: vse vrste mesa (bolje perutnina) in ribe + razna zelenjava (tudi stročnice odsvetujejo), razne mineštre (vendar brez krompirja, riža…). Mislim da je dovoljeno dodajanje različnih olj, prepovedano pa poleg tistega kar sem že omenila tudi majoneza, ocvrta živila.

Tako na kratko, več si preberete v knjigi, kjer so tudi zelo uporabne tabele, kjer so našteta dovoljena živila.

New Report

Close