Najdi forum

HUJŠANJE PO LUNI

Pozdravljeni,
ker imam dobre izkušnje s hujšanjem, predvsem pa ohranjanjem teže s postom ob luninih menah, prosim za podatek o pričetku posta v prihodnjih mesecih. Moti me to, da so podatki o pričetku različni. Kateri je pravi? Včasih jih je objavila revija JANA.
Hvala in čao

Bederija!

LP Oliver

Vse je res!

Če enkrat do štirkrat mesečno cel dan nič ne ješ, shujšaš. Kot pribito. Potem dobiš voljo, pa tudi tiste dni vmes ne ješ toliko. In rezultat je tu.
Cel dan ne jesti pa je seveda zelo težko, vendar pa je laže, če ti je v podporo luna. Edini trik je dobiti prave ure!

Probaj, Oliver!

lpa

Ja shujšaš že samo ravno v tisto kar bi moral ohranjati (mišično maso in nekaj malo maščobe). Verjami mi sem probal vse živo že do zdej in ta metoda se mi je zdela ena najbolj nesmiselnih (in potem se ženske sprašujete od kje vam celulit in povešena koža). Zdrava uravnotežena prehrana in pa zadosti gibanja je trik po katerem vsak lahko shujša in utrdi svojo postavo. Js sm največ shujšal ko sem delal po metodi deficita (po domače povedano sem se pretreniral) vendar tudi to ni metoda (zato se mi je tudi vse skupaj ustavilo ker sem imel premalo mišic da bi lahko še kej delal). Sedaj imam dieto (bolj kot stil prehranjevanja) veliko beljakovin 3 in več g na kg telesne teže veliko zelenjave, oreškov, skute, mesa, OH pa držim precej nizko pa še to so kompleksni (okoli 100 – 150 g), počutim se ful dobro koža se mi je napela,… Prav tako pijem veliko vode in nesladkanih čajev (5 in več litrov na dan).

LP Oliver

http://www.lunin.net

datumi so na http://www.lunin.net- vsak teden sproti….

Smešna stvar je… da sem jaz preverjeno trikrat bolj lačna ko je “luna” kot pa ponavadi. Čudna stvar!

V 24 urah posta telo praviloma še ne načne svojih mišic, ker za toliko časa ima v povprečju zalog glikogena v jetrih, ki ga razgradi v glukozo. Odvisno od prehrane naslednji dan, se pretežno samo povečajo zaloge glikogena v jetrih in tudi mišicah, ker se telo pripravi na tak ponoven šok. Dolgoročnih prilagoditev telesa na stradanje v tem času praviloma še ni. Izgubljena teža ta dan je seveda v glavnem na račun tega glikogena in vode, saj vsak g glikogena veže 4g vode. In če to dekleta naredijo le enkrat mesečno in to izrabijo za motivacijo za ostale dni si pa res ne zaslužijo graje.
mag. Barbara Gazvoda

Ja samo ne vidim smisla v delanju tega. Izguba vode in glikogena – lakota, slabše počutje,…

LP Oliver

Ali zna kdo razložit zakaj večja lakota ob luni? Prav to kar pravi Andreja, trdim tudi jaz. Kako to rešiti? Pozdravček

Pozdravljeni!
Jaz sem prejšnje poletje kar 3x poskusila s to luno, ker me je mama prisilila – sama namreč ne verjamem v diete, pač pa v diete v smislu zdravega prehranjevanja – in nisem prav nič shujšala!

Prav škoda se mi je zdelo tistih lepih sončnih dni ko sem bla slabe volje ker sem samo vodo pila.
Nikoli več!
LP

ok,Oliver,tebi ne odgovarja,drugim pa zgleda da!zakaj se pol sploh javljas na to temo?nihce te ni vprasal za mnenje!zanima jih samo cas!

Oh pa saj ga ni blo treba nahrult, sej je sam povedu kaj si misli…! Chill! It’s a beautiful day!

Se niti nisem imela namena oglasit, pa vendar…Oliver je, kot že tolikim in tolikokrat želel povedati le tisto, kar je bolj natančno povedala za njim Barb. Nobenega koristnega hujšanja ni od hujšanja po luni (torej nobene opazne izgube maščobe, ki naj bi bila cilj vsakogar, ki hujša), razen v primeru, ko nekomu uspe tudi v ostalih dneh vnesti vase bolj zmerne količine bolj kvalitetne hrane. Torej, če gre za motivacijo, za nekaj, kar vam daje moč tudi za disciplino sicer, potem se le držite luninih postov. Da pa bodo delali kilogramske čudeže sami po sebi, tega ne pričakujte.
Še moje mnenje tistim, ki ugotavljate, da ste na te dneve še bolj lačne: mislim, da gre za psihološki učinek. Preverite same pri sebi.
Lp,
A.

jaz sem šele začela z to dieto…. pa me zanima kako se moram prehranjevati naslednji dan in naslednji teden po poli luni?

New Report

Close