ZEMELJSKA ZNAMENJA
(Bik, Devica, Kozorog)
1.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali ogurt, 3 koščke prepečenca ali pol žemlje, trdo kuhano jajce, paradižnik, 10 dag prekajene govedine.
Kosilo: hrenovka, 2 srednje velika kuhana krompirja (brez zabele), kolikor hočete kuhane zelenjave, banana.
Večerja: skleda zelene solate s fižolom, kos pustega sira, jabolko.
2. DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali 2 dl gostega soka, 3 koščke prepečenca namazanega s topljenim sirom, 10 dag nemastne šunke, srednje velik grozd ali jabolko, skodelica diuretičnega čaja.
Kosilo: 12×12 cm velik pečen puranji zrezek, 5 žlic čim manj zabeljenega riža, solata, kolikor je hočete (črna redkev ne), 2 koščka prepečenca, hruška..
Večerja: 2 koščka prepečenca, svež paradižnik, trdo kuhano jajce, rezina pustega sira..
3.DAN
Zajtrk: 2 koščki prepečenca, hrenovka, jabolko, 2 dl mleka.
Kosilo: pusta pečenea zarebernica (kotlet), globok krožnik kuhane zelenjave, 3 velike žlice riža, jabolko.
Večerja: solata iz paradižnika, paprike, trdo kuhanega jajca, košček prepečenca, skodelica diuretičnega čaja.
4.DAN
Zajtrk: 2 dl toplega mleka ali 2 dl gostega soka, 3 koščke prepečenca, mala pločevinka tunine ali sardin (olje odcedite) trdo kuhano jajace, jabolko, diuretični čaj.
Kosilo: piščančje bedrc (kožo odstranite), 3 žlice kuhanih testenin, krožnik solate iz rdeče pese, pomaranča
Večerja: krožnik mlečnega riža, vanj lahko zmešate narezano banano, skodelica diuretičnega čaja.
5.DAN
Zajtrk: 2 koščka prepečenca, 2 žlici francoske solate, 15 dag piščančje salame, jabolko, diuretični čaj.
Kosilo: za prst debela rezina kuhane govedine (10×10 cm), globok krožnik kuhanega koromača ali ohrovta (lahko ga skromno zabelite s surovim maslom), 4 žlice kuhanega riža.
Večerja: solata iz poljubnega sadja. Lahko jo okrasite s stepenim beljakom in osladite z umetnim sladilom. Pred spanjem skodelica diuretičnega čaja.
6.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 15 dag puste šunke, narežite na kocke , vmešajte v stepeno jajce in specite na malo olja, 1 paradižnik ali paprika, 3 koščki prepečenca.
Kosilo: piščančje bedro (kožo odstranite), 3 žlice kuhanega riža. Veliko solate, diuretični čaj.
Večerja:. 1 mala žemlja, pol hrenovke, zelena solata.
7.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 3 koščke prepečenca, 15 dag nemastnega suhomesnega izdelka, tri koščke prepečenca, dve žlici skute, paradižnika ali paprika, diuretični čaj.
Kosilo: polpet iz pustega mesa (ali soje, dva kuhana krompirja, krožnik kuhane zelenjave (korenje, koleraba, koromač, zelje, kar imate raje), zelena solata. Če vam je všeč kozarec dobrega vina.
Večerja: ocvrto bezgovo cvetje, velika skleda zelene solate ( če ne marate bezga, ga zamenjajte z ribjim filejem) . Če ne gre drugače, lahko tudi košček kruha.
8.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, dve hruški.
Kosilo: dve jabolki.
Večerja: jabolko.
9.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 3 koščke prepečenca, 2 žlici puste skute, jajce, pečeno na rezini šnke.
Kosilo: piščančje bedro (kožo odstranite), krožnik kuhanega ohrovta s krompirjem, pomaranča, diuretični čaj.
Večerja: sadna solata iz banane, pomaranče in jabolka, vanjo smete zdrobiti dva piškota. Pred spanjem skodelica kamiličnega čaja.
10.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 koščka prepečenca, krožnik instant juhe (ne kremne, lahko je zakuhate).
Kosilo: polpet, krožnik solate (rdeča pesa ali zelje, obema dodajte kumino), 4 žlice kuhanega riža, diuretični čaj.
Večerja: :. Skleda zelene solate z nekaj fižola, lahko jo prelijete z jogurtom, če vam okus ne ugaja, lahko dodate trdo kuhano jajce. Z oljem varčujte!
11.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, pol žemlje, rezina sira, 10 dag vratine ali posebne salame, jabolko.
Kosilo: 10×10 cm velik puranji zrezek (pečen), koromač ali šparglji, paradižnikova solata s trdo kuhanim jajcem, košček prepečenca.
Večerja: sadna solata iz pomaranče in jabolka, osladite jo z umetnim sladilom, lahko j dodate tudi stepen beljak.
12.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 koščka prepečenca, mala pločevinka tunine, paradižnik.
Kosilo:.hrenovka, krožnik zelja, ki ste ga skuhali skupaj s krompirjem, hruška ali jabolko , diuretični čaj
Večerja: 2 popečeni jabolki, 2 piškota, 2 dl pomarančnega soka.
13.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 koščka prepečenca, žlica skute, 10 dag piščančje salame, jabolko.
Kosilo: polpet, pečenoo jajce, kuhan krompir, zelena solata, diuretični čaj.
Večerja: sadni krožnik; lepo si okrasite in servirajte banano, kivi, pomarančo. Pred spanjem spijte skodelico timijanovega čaja.
14.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, rezina črnega kruha, namazanega s topljenim sirom, 10 dag posebne salame, hruška.
Kosilo: deviški zavitek, skleda zelene solate, diuretični čaj.
Večerja: paradižnikova solata, za prst debela rezina nemastnega sira.
Deviški zavitek: (za 4 osebe) na 2 žlicah olja prepražite malo čebulo. Dodajte četrt kg mešanega mletega mesa, drobno zrezano svežo papriko, 2 paradižnika, drobno zrezan jajčevec, solite, poprajte, dodajte ščepec origane. Dušite pol ure v pokriti posodi. Specite 4 palačinke. V vsako zavijte malo nadeva in servirajte.
15.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 hruški.
Kosilo: dve jabolki.
Večerja: eno jabolko.
16.DAN
Zajtrk: 3 koščke prepečenca, majhna pločevinka tunine, paradižnik, paprika.
Kosilo: zarebrnica (kotlet), kuhan krompir, pomešan z osvrtim jajcem, veliko paradižnikove solate, diuretični čaj.
Večerja: sadna solata iz pomaranče, jabolka in kivija.
17.DAN
Zajtrk: jogurt, mala žemlja 10 dag puste šunke, pomaranča.
Kosilo: krožnik jote (kislo zelje in fižol), hrenovka, dva koščka prepečenca.
Večerja: do roba poln krožnik mlečnega riža, vanj lahko naribate jabolko.
18.DAN
Zajtrk:. 2 dl mleka ali gostega soka, pol hrenovke, dva koščka prepečenca, jabolko.
Kosilo: za prst debel (10×10 cm) puranji zrezek (pečen), veliko rdečega zelja, kuhan krompir, hruška, diuretični čaj.
Večerja: solata iz paradižnika, paprike, kumare, pol žemlje.
19.DAN
Zajtrk: Jogurt, mala žemlja, 10 dag pariške salame ali mortadela, 4 žlice francoske salate.
Kosilo: piščančje bedrce (kožo odstranite), 4 žlice, kuhanega riža, veliko zelene solate (lahko je s fižolom ali trdo kuhanim jajcem), diuretični čaj.
Večerja: pol hrenovke, paradižnikova solata, košček prepečenca.
20.DAN
Zajtrk: 2 koščka prepečenca, hrenovka, jabolko, 2 dl mleka.
Kosilo: pusta pečena zarebrnica (kotlet), globok krožnik kuhane zelenjave (manj soljene, nezabeljene), 3 velike žlice riža, jabolko.
Večerja: solata iz paradižnika, paprike in trdo kuhanega jajca, košček prepečenca, skodelica diuretičnega čaja.
21. DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 15 dag nemastnega suhomestnatega izdelka, pol žemlje, 2 žlici skute, paradižnik ali paprika, diuretični čaj.
Kosilo: polpet iz pustega mesa ali soje, 2 kuhana krompirja, krožnik kuhane zelenjave (korenje, koleraba, koromač, zelje – kar imate raje), zelena solata, če vam je všeč še kozarec kvalitetnefa vina.
Večerja: ocvrto bezgovo cvetje, če ne marate bezga, ga zamenjajte z ribjim filejem, velika dkleda zelene solate, če ne gre drugače, lahko tudi košček prepečenca.
22.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 hruški.
Kosilo: dve jabolki.
Večerja: eno jabolko.
23.DAN
Zajtrk: 2 koščka prepečenca, 2 žlici francoske solate, 15 dag piščančje salame, jabolko, diuretični čaj.
Kosilo: za prst debela rezina kuhane govedine (10×10 cm), globok krožnik kuhanega koromača ali ohrovta (lahko ga skromno zabelite s surovim maslom),4 žlice kuhanega riža.
Večerja:.sadna solata iz poljubnega sadja, lahko jo okrasite s stepenim beljakom in osladite z umetnim sladilom, pred spanjem skodelica kamiličnega čaja.
24.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali soka, pol žemlje, rezina sira, 10 dag vratine ali posebne salame, jabolko.
Kosilo: 10×10 cm velik puranji zrezek, koromač ali šparglji (lahko zabelite z malo masla), paradižnikova solata s trdo kuhanim jajcem, košček prepečenca.
Večerja: sadna solata iz pomaranče in jabolka, osladite jo z umetnim sladilom, lahko ji dodate tudi stepen beljak.
25.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 koščka prepečenca, žlica skute, 10 dag piščančje salame, jabolko.
Kosilo: polpet ( ali dve sojini), ocvrto jajce, kuhan krompir, zelena solata, diuretični čaj.
Večerja: sadni krožnik: lepo si okrasite in servirajte banano, kivi in pomarančo. Pred spanjem spijte skodelico timijanovega čaja.
26.DAN
Zajtrk: jogurt.
Kosilo: jogurt.
Večerja: jogurt.
27.DAN
Zajtrk: 3 koščki prepečenca, majhna pločevinka tunine, paradižnik, paprika.
Kosilo: zarebrnica (kotlet), kuhan krompir, pomešan z ocvrtim jajcem, veliko paradižnikove solate, diuretični čaj.
Večerja: sadna solata iz pomaranče, jabolka in kivija.
28.DAN
Zajtrk: mala žemlja, jogurt, 10 dag puste šunke, pomaranča.
Kosilo: krožnik jote (kislo zelje in fižol),hrenovka, 2 koščka prepečenca.
Večerja: do roba poln, globok krožnik mlečnega riža, vanjo lahko naribate jabolko.
29.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka.
Kosilo: dve jabolki.
Večerja: eno jabolko.
30.DAN
Zajtrk: 1 jogurt, 1 mala žemlja, 10 dag pariške salame ali mortadele, 4 žlice francoske solate.
Kosilo: piščančje bedrce (kožo odsranite), 4 žlice kuhanega riža, veliko zelene solate (lahko je s fižolom ali trdo kuhanim jajcem), diuretični čaj.
Večerja: pol hrenovke, paradižnikova solata, 1 košček prepečenca.
31.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 15 dag nemastnega suhomestnatega izdelka, pol žemlje, 2 žlici skute, paradižnik ali paprika, diuretični čaj.
Kosilo: polpet iz pustega mesa (li soje), 2 kuhana krompirja, krožnik kuhane zelenjave (korenje, kolerabe, koromač, zelje – kar imate raje), zelena solata. Če vam je všeč, kozarec kvalitetnega vina.
Večerja: ocvrto bezgovo scvetje ( ali ribji file), zelena solata.
32.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, pol žemlje, 1 rezina sira, 10 dag vratine ali posebne salame, jabolko.
Kosilo: 10×10 cm velik puranji zrezek, koromač ali špargelji, paradižnikova solata s trdo kuhanim jajcem, košček prepečenca.
Večerja: sadna solata iz pomaranče in jabolka, osladite jo z umetnim sladilom, lahko ji dodate tudi stepen beljak.
33.DAN
Zajtrk: 2 koščka prepečenca, hrenovka, jabolko, 2 dl mleka.
Kosilo: pusta pečena zarebrnica (kotlet), globok krožnik kuhane zelenjave, 3 velike žlice riža, jabolko.
Večerja: solata iz paradižnika, paprika in trdo kuhanega jajca, košček prepečenca, skodelica diuretičnega čaja.
34.DAN
Zajtrk: 2 dl mleka ali gostega soka, 2 koščka prepečenca, krožnik instant juhe (ne kremne, lahko jo zakuhate).
Kosilo: polpet, krožnik solate (rdeča pesa ali zelje, obema dodajte kumino), 4 žlice kuhanega riža, diuretični čaj.
Večerja: skleda zelene solate z nekaj fižola, lahko jo prelijete z jogurtom, če vam okus ne ugaja ji lahko dodate trdo kuhano jajce. Z oljem varčujte!.