Pace je skupinska vadba, ki jo izvajajo v fitnesih. Pokliči kakšen fitnes in vprašaj, če imajo pace. Kaj natančneje je to pace pa sem ti skopirala en starejši post na to temo.
PACE- progressive aerobic circuit exercise ali po naše: napredna aerobna krožna vadba.
Pace je skupinski program izmenične (crosstraining) krožne vadbe (sinteza aerobike in oblikovanja telesa), ki hitro in varno preoblikuje telo, krepi srčno žilni in dihalni sistem ter mišično skeletni sistem. Je edini program, ki združuje aerobno vadbo z vadbo na fitnes orodjih s spremenljivim hidravličnim uporom. Omenjeni vadbi predstavljata postaje, ki jih udeleženci izmenjujejo v 30 sekundnih intervalih. Ogrevanje, aktivni del, vaje raztezanja in ohlajanja pod vodstvom izkušenih inštruktorjev spremlja izbrana glasba.
Pace porabi 500-700 kalorij v uri vadbe. Vadba zaposli več mišic, kar pomeni, da porabimo več kalorij. Z redno vadbo povečamo osnovno presnovo in mišično maso, kar privede do večje porabe energije (kalorij) med vadbo in tudi mirovanjem.
Pace ne povzroča vnetja mišic in s tem povezanih bolečin v mišicah, ki so sicer ene od spremljevalcev običajne fitnes vadbe. Pace varuje vaše sklepe in mišice pred poškodbami, kajti tovrstne fitnes naprave uporabljajo v rehabilitacijske namene. To omogoča edinstveni spremenljivi hidravlični upor, zaradi česar vsi udeleženci vadijo z različno obremenitvijo pri isti nastavitvi.
Pace je primerna oblika telesne aktivnosti za vasakogar v vseh življenskih obdobjih. Za ženske in moške, za stare in mlade, vrhunske športnike in telesno slabo pripravljene.
Prvih deset kilogramov sem izgubljala eno leto. Je pa res, da samo in izključno s povečano aktivnostjo (telovadba). Potem so me na fitnesu shecali še z enim programom prehrane katerega se držim peti teden. V tem času sem pa izgubila še dodatnih 7 kg. Prvih 14 dni je šlo hitro dol kar 4 kile. Potem se je čisto ustavilo, sedaj pa se spet premika. Če te zanima kakšen program prehrane imam poglej starejše poste. V enem od naslovov prosim za komentar tega programa.
Težave imam predvsem s koleni, zato aerobika odpade. Ko sem imela malo manj kilogramov in malo več kondicije sem šla na Tae-bo in mi je bilo všeč, samo malo predrago je. Zanima me, kje imajo to vadbo (pace). Sem iz Ljubljane pa ne poznam dosti fitness centrov. Koliko pa stane?
Hvala in lep pozdrav
Irena