Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hujšanje in ščitnica

Hujšanje in ščitnica

Pozdravljeni!
Stara sem 43 let. Pred 5 leti sem imela reaktivacjo EBV. Skrbi me, ker od takrat vztrajno hujšam, pri tem pa pojem enormne količine hrane in nimam prebavnih motenj. Visoka sem 172cm, tehtam cca.56kg, imam dokaj močne kosti in sem za videt kočšena palčka.V teh petih letih se izgubila cca.10kg. Ne gre za videz, pač pa za počutje. Nimam nobene moči in energije- ne fizične, niti umske.
Včeraj sem dobila rezultate za ščitnični hormon. Vrednost S-TSH- ultra je 0,35 in je še v mejah normale. Sicer se vidi, da je ščitnica bolj aktivna, vendar moj zdravnik meni, da to ni vzrok za hujšanje. Tudi sladkor je v dovoljenih mejah.
Prosila bi še za Vaše mnenje.
Lep pozdrav in hvala za morebitno pomoč.
Maša

Oprostite za pomoto. Vrednost TSH je 0,53. Naj povem še to, da sem se pred davnimi leti (20 let nazaj) zdravila z Vobenol in Novothyral tabletami, da sem bila takrat na slikanju in imam en reženj povečan pa tudi sicer je golša zelo vidna.

Spoštovani!

Glede na izvid TSH 0,53 je delovanje ščitnice noprmalno in je vzrok za hujšanje pri vas iskati drugje.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close